YouTuber Vláďa Kadlec se chopil role promotéra organizace GCF. Vémola má vrátit pás šampiona

YouTuber Vláďa Kadlec se chopil role promotéra organizace GCF. Vémola má vrátit pás šampiona Promotérem GCF se stal YouTuber Vladimír Kadlec | zdroj: FOTO: GCF

Organizace GCF mění majitele, jedním z nich je známý český YouTuber, který má v plánu velké věci. Ještě letos chce uspořádat minimálně dva turnaje.

Na domácí scéně v posledních letech vzniklo hned několik organizací, které cílí na svět bojových sportů. Dominantní pozici Oktagonu nahlodává RFA Borise Marhanského, zmínit musíme také I Am Fighter a postavu Petra Ondruše, prosadit se dokázal i Tomáš Le Sy s projektem Clash of the Stars zaměřeným na zápasy celebrit. Tím ale výčet ani zdaleka nekončí. Mezi promotéry se nově řadí i Vladimír Kadlec, jenž hodlá resuscitovat tradiční značku GCF.

Skrze Gladiator Championship Fighting prošli nejznámější bojovníci tuzemské scény, například Viktor Pešta, Lucie Pudilová, Jiří Procházka nebo Karlos Vémola. Jako promotér figuroval legendární bojovník Michal "Háša" Hamršmíd, který nyní působí jako předseda Českého svazu MMA. “GCF je takové moje dítě. Byl jsem u vzniku a dlouhé roky jsem tuto značku budoval. A věřím, že se mi povedlo postavit něco, co má v Česku i v zahraničí skvělý zvuk,” stojí v tiskové zprávě.

Hamršmíd je potěšen, že může předat štafetu do dobrých rukou. “Jsem rád, že GCF mohu předat někomu, kdo mi představil jasnou vizi vývoje, a věřím, že se díky tomu bude tahle organizace dál vyvíjet. Já se budu snažit novým majitelům maximálně pomáhat.” Novými vlastníky jsou Josef Koukolíček, podnikatel Radovan Hypš, Matěj Kretík, který působí v týmu Jiřího Procházky, a v neposlední řadě právě Vladimír Kadlec, známý YouTuber z kanálu VladaVideos.

Kadlec dlouho spolupracoval s Oktagonem, byl totiž součástí projektu Válka YouTuberů. K zápasu ale nakonec nedošlo, jelikož soupeř Peter “Exploited” Altof odstoupil. Lásku k tomuto sportu si však Kadlec podle svých slov zachoval. “MMA je mojí vášní už mnoho let. Více než rok jsem se dokonce připravoval na svůj první profesionální zápas, který se kvůli covidu nakonec neodehrál. Nyní chci prostřednictvím GCF svým fanouškům ukázat zákulisí tuzemského bojového sportu a také třeba objevit několik nových talentů. Můžu vás všechny ubezpečit, že nás čekají neuvěřitelné věci. Do konce tohoto roku máme v plánu uspořádat dva až tři turnaje. V dalším roce by jich mělo být ještě výrazně více,” vysvětlil.

Právě Kadlec působí v roli promotéra, což zdůraznil v úvodním videu, jehož prostřednictvím novinku komunikoval do světa. Zároveň si rovnou rýpnul do konkurence, v záběrech se totiž ukázal s papírovou podobiznou jednoho z šéfů Oktagonu - Ondřeje Novotného. K tomu si připravil i vzkaz pro Karlose Vémolu. “Až jednoho dne pověsíš své rukavice na hřebík a nebudeš vědět, do čeho píchnout, klidně mi zavolej. Já ti u nás v organizaci milerád místečko najdu,” řekl na adresu české MMA hvězdy. “Terminátora” navíc vyzval, aby navrátil pás šampiona, který získal v souboji s Tomášem Kuželou v roce 2013. “Karle, zjistil jsem ještě jednu věc. Že jsi v této organizaci právoplatný šampion. Tak ti teď řeknu novinku - už ne. A víš proč? Protože můžu. Takže ten pás, co máš doma, mi teď hodíš hezky zpátky do kanclu, ať mám na co koukat. Protože proč? Protože můžu.”

 

V tiskové zprávě Kadlec napověděl, jakým směrem bude chtít organizaci posunout. “Rozhodně nebudeme nikoho přeplácet, rozhodně nebudeme pořádat v rámci GCF polštářové bitvy nebo soutěže v mrkání. MMA bereme zcela vážně, MMA milujeme, podle toho budou naše turnaje vypadat. Naším cílem je pomoci skvělým amatérům s přechodem do profesionálního sportu, kde aktuálně vidíme v Česku velké rezervy.”

Zdroje:  Tisková zpráva

Nejnovější články