RFA se také chystá na zahraniční trh. Dalšímu turnaji bude vévodit vyhrocený duel Brichta vs. Rajnoch

RFA se také chystá na zahraniční trh. Dalšímu turnaji bude vévodit vyhrocený duel Brichta vs. Rajnoch Leo Brichta | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Promotéři RFA představili další plány, které zahrnují i cestu za hranice, konkrétně do Maďarska. Na řadě je ale červencový turnaj, jenž potěší hlavně fanoušky z Ostravy.

RFA má za sebou první velký turnaj, galavečer Grand Opening se dle slov promotérů vydařil na jedničku, ačkoliv stále vidí prostor pro zlepšení. O to se budou snažit už na další akci, kterou přiblížili v posledním livestreamu. Na své si přijdou fanoušci z Ostravy, právě zde se totiž uskuteční turnaj naplánovaný na 23. července.

Promotér Boris Marhanský si od akce hodně slibuje, očekává, že bude zase trochu jiná a unikátní. “Klademe důraz na velmi kvalitní kartu. Připravili jsme tam mnoho zahraničních bojovníků, kteří jsou vysoko v mezinárodním žebříčku. Budou tam i kvalitní domácí borci, kteří možná nejsou tolik známí, ale chceme jim dát mediální prostor, který si zaslouží.” Jako příklad uvedl Jana Veselíka, jenž na poslední chvíli zaskakoval za Brichtu, s Brazilcem Arthurem Limou jako velký outsider předvedl působivý výkon, čímž na majitele organizace udělal skvělý dojem. I nadále budou chtít dávat prostor nadějným bojovníkům z amatérské scény, kde hodlají lovit nové talenty.

Leo Brichta nenastoupil kvůli zraněné noze, tu už ale dal do pořádku, nic mu tedy nebrání v návratu do klece. Tentokrát ovšem nepůjde o MMA, nýbrž o čistě postojářský duel. Soupeřem mu bude Vítězslav Rajnoch (9-4), který je stále vázán smlouvou v ruské ACA, což je i důvod, proč nemůže nastoupit pod MMA pravidly. O duelu se v posledních měsících hodně mluvilo, do diskuze zasáhl i trenér Marek Lončák, jenž zapochyboval, že bude Rajnoch pro Brichtu důstojným soupeřem. Tím vyprovokoval kouče druhé strany - Jakuba Müllera. Podle něj Leo v posledních zápasech o těžkého soupeře nezavadil.

Vyostřená debata bude mít dohru v oktagonu. “Jsem rád, že jsme se k tomu zápasu dostali tak rychle, protože víme, že si nedávno vyměňovali názory přes média, ať už trenéři, nebo oni sami. Jsem rád, že se to podařilo takhle rychle zařídit. Věřím, že Leo bude ve stoprocentní formě, co vím, tak už pomalu začíná trénovat. Takže na tento zápas se velmi těším. Myslím si, že to bude velký tahák,” očekává Marhanský.

Na turnaji by měly být celkem 4 postojářské zápasy, zbytek se uskuteční v MMA. V tomto případě známe zatím pouze jedno klání, v němž se představí Goran Reljič (21-9) promovaný jako přemožitel Attily Végha. Právě přes slovenskou hvězdu si v KSW došel pro pás šampiona. V letech 2008 - 2010 nasbíral 4 zápasy v UFC, zvítězit dokázal ale pouze v prvním. V RFA ho uvítá český bojovník Vojtěch Garba (6-3), asi netřeba dodávat, že pro něj Chorvat představuje obrovskou výzvu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Během vysílání Marhanský přislíbil, že se tým RFA bude snažit bojovníky před turnajem více přiblížit, připravují se videa se stopáží kolem 15 minut. “Lidé se dozvědí něco o jejich historii, jak se připravují na daný zápas, nějaké predikce, bude to určitě zajímavé. Diváky to zase více přiblíží k našim zápasníkům.” V záběrech se v následujících týdnech objeví například Igor Daniš, který se nyní v Holandsku připravuje na zápas v Ostravě.

Marhanský se také vyjádřil ke kolizi termínů s konkurenčním Oktagonem, obě organizace si totiž naplánovaly turnaj na 17. září. Promotér nyní potvrdil, že se mu podařilo vyjednat posunutí na závěr října. Na září se ale přece jen něco chystá, RFA se připravuje na první výjezd za hranice, konkrétně do Budapešti. “Bude to menší hala, jdeme si ten trh vyzkoušet,” vysvětlil s tím, že cestu na cizí trh plánovali až na příští rok, právě kolize termínů ale expanzi urychlila. Organizace bude chtít využít několik maďarských bojovníků, s nimiž navázala spolupráci, chce je více představit na jejich domácí půdě, což ale neznamená, že se na kartě neobjeví tuzemské hvězdy. Turnaj by tedy měl být atraktivní i pro fanoušky z Česka a Slovenska, promotér ostatně doufá, že se přijedou podívat.

Zdroje:  Real Fight Arena - Instagram

Nejnovější články