Leo Brichta vysvětlil, čím ho Oktagon naštval. Promotérům vzkazuje, že je připraven zápasit

Leo Brichta vysvětlil, čím ho Oktagon naštval. Promotérům vzkazuje, že je připraven zápasit Leo Brichta oslavuje vítězství nad Damienem Lapilusem. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Jednička lehké váhy reaguje na situaci kolem přestupu do konkurenční organizace RFA. V Oktagonu ho trápí neadekvátní odměny za zápasy, ale také “finty” při domlouvání nových podmínek. Brichta je však připraven splnit své závazky.

Na první tiskové konferenci nově představené organizace RFA se ukázalo několik bojovníků, s nimiž se počítá na chystané turnaje. Největší rozruch vzbudil jednoznačně Leo Brichta, který byl doposud považován za jednu z hlavních tváří organizace Oktagon MMA. A zatímco promotér Ondřej Novotný už situaci několikrát komentoval, Brichta vlastní vyjádření nabídnul až nyní.

Ve videu na Instagramu vysvětlil, jak on sám na celou záležitost nahlíží. Neshody s vedením Oktagonu pramení z finančního ohodnocení, které je podle něj neadekvátní. O vyšší výplatu si řekl před zápasem s Damienem Lapilusem.

“Většinou bylo vždycky všechno v pohodě, Oktagon Underground pro mě dokonce byla nejoblíbenější část života, jedna z nejlepších akcí, co jsem zažil. Ale před posledním zápasem tady byly nějaké finty. Říkalo se, že jsem odmítl zápas, což není pravda. Řekl jsem, že ten zápas vezmu, ale že chci za něj dostat víc peněz, že nevím, proč bych měl zápasit za zhruba 3 000 euro, když soupeř dostane víc než dvojnásobek. Takže jsem řekl, že chci stejné peníze. To samozřejmě nevyšlo.”

Podle Brichty se očekávalo, že na Lapiluse nebude stačit, jak už ale víme, v kleci předvedl naprosto dominantní výkon. “Přivezli mi soupeře, asi se počítalo s tím, že mě ten Francouz porazí, ale to se nestalo. Po zápase mi najednou bylo řečeno, že když podepíšu novou smlouvu, tak už za za toho Lapiluse dostanu nové peníze. To se ale přece nedělá po zápase. Proč jsem nedostal novou smlouvu už před tím zápasem? To mě hodně namíchlo.”

Český talent ve vyjádření zdůraznil, že se ho takové jednání dotklo, mimo jiné také z toho důvodu, že už v organizaci něco zažil a vždy s ní jednal na rovinu. “V Oktagonu mám asi 10 zápasů, nevím proč se na mě kydá hnůj, proč se vůbec ke mně takhle někdo chová. Nevím proč. Přitom jsem nikdy nic nedělal, vždycky jsem byl v pohodě, komunikace se mnou byla v pohodě.”

Když tedy následně přišla nabídka od RFA, nemusel dlouho přemýšlet. Stále však počítá s tím, že Oktagonu jeden zápas dluží. “Ještě jeden zápas mi v Oktagonu zbývá. Nevím, já jsem připravený, zápasit klidně můžu. S RFA jsem byl pouze domluvený, že jakmile skončím v Oktagonu, tak budu zápasit tam. Nabídli mi nové podmínky a mně se ty podmínky líbily. Budu tam mít i nový management, takže se mi ten koncept celkově líbí.”

Že je Leo v Oktagonu nespokojený, o tom už se nenápadně zmiňoval právě před soubojem s Lapilusem. Tehdy si stěžoval, že se zase musí měřit s cizincem, přičemž by raději bojoval s někým z domácí scény. Ondřej Novotný v této souvislosti argumentoval, že se na momentální jedničku v žebříčku lehké váhy rozhodně nestojí fronty. Navíc podotknul, že se v případě výhry nad Francouzem výrazně posune k titulové šanci. Nebýt přestupu pod křídla RFA, patrně bychom se tak dočkali souboje s Ivanem Buchingerem.

Už tehdy si ale Brichta stěžoval také na finanční podmínky. Přiznal, že pokud by dostal možnost nastoupit třeba v ruské RCC, okamžitě by po této šanci skočil, protože by si tam vydělal daleko zajímavější peníze. A to samé platí i pro tuzemskou RFA, kde si bojovníci podle všeho přijdou i na dvojnásobek toho, co platí Oktagon. Je ale jasné, že se výše odměny bude lišit případ od případu. Nová organizace navíc nezorganizovala ani jeden galavečer a není tedy jisté, jak se jim do budoucna bude dařit.

Je potřeba připomenout, že je Leo stále vázán smlouvou s Oktagonem. Ondřej Novotný se nechal slyšet, že celý problém předává právnímu oddělení, které bude nepříjemnou situaci řešit, Brichtovi pravděpodobně hrozí pokuta. Boris Marhanský z RFA už ale přislíbil, že je připraven nabídnout pomocnou ruku. „Určitě se za něj postavíme. Je tam vícero sporných věcí, které nemůžu prozradit, protože je případně budou řešit právníci, pokud přijde nějaká výzva z druhé organizace. Ale pokud by mu chtěli dělat zle a nechat ho třeba dva roky stát, tak se to určitě bude řešit a pomůžeme mu.“

Zdroje:  Leo Brichta - Instagram

Nejnovější články