Leo Brichta se chystá podmanit si ruskou scénu a v únoru nastoupí proti těžkému soupeři

Leo Brichta se chystá podmanit si ruskou scénu a v únoru nastoupí proti těžkému soupeři Leo Brichta je známý svým agresivním bojovým stylem. | zdroj: Profimedia

Mladý talent se vydá na zkušenou do zahraničí, kde jej bude čekat nejtěžší zkouška kariéry.

Leo Brichta si v únoru odskočí z Oktagonu MMA do ruské organizace RCC (Russian Cage Championship), kde jej čeká velice kvalitní soupeř Vladimir Palchenkov.

Brichta je v současné době k nezastavení. V MMA vyhrál 3 zápasy v řadě, přičemž všechny před limitem a v rámci Oktagonu Underground si rovněž připsal 3 vítězství. Celkem tak měl v minulém roce 6 zápasů a vždy z oktagonu odcházel jako vítěz. Tyto výkony mu zajistily třetí příčku v žebříčku lehké váhy a také pozornost ruské organizace RCC, se kterou se Leo Brichta domluvil na zápase.

Ten by se měl konat 20. února a Leo si ke své zahraniční premiéře nevybral vůbec lehkého soupeře. Tím totiž bude Vladimír Palchenkov, který vyhrál 9 ze svých 11 zápasů a momentálně je na vítězné vlně 5 zápasů za sebou. I přesto má Palchenkov své slabiny. Jednou z nich je nedostatečná síla pro ukončení soupeřů. Ze všech 9 vítězství dokázal ukončit jen 2 zápasy, a to na submisi. Ostatní zápasy vyhrál díky bodovým rozhodčím.

Naopak Leo má docela vytříbený „zabijácký instinkt“ a ze svých 7 vítězství v profi MMA, vyhrál 6 zápasů před limitem. I přestože je Leo spíše striker a grappling podle svých slov moc netrénuje, má vyrovnanou bilanci 3 KO/TKO a 3 submise.

Zkušenosti ale budou hrát ve prospěch ruského bojovníka a pro Lea to bude pravděpodobně nejtěžší zápas v dosavadní kariéře.

Angažmá v Rusku ale neznamená, že Lea už neuvidíme v Oktagonu. Působení v československé organizaci má podle Leova manažera Pavla Toušla pořád přednost a Leo tam má jasný cíl:

Leo Brichta má podepsaný nový kontrakt s Oktagonem, kde chce získat titul. Je to jeho cíl. Má povolené starty mimo ČR/SK, konzultuje je s Oktagonem a vždy platí, že termín zápasu pod Oktagonem má přednost před zápasem venku.“

Pokud by se mu povedlo vyhrát, vyrovnal by tím česko-ruské skóre v RCC na 2:2. Už před pár lety v této ruské organizaci totiž nastoupil ve velmi sledovaném zápase Viktor Pešta proti Aleksanderovi Emelianenkovi, který ale bohužel po dobrém výkonu prohrál ve druhém kole na TKO. Jednu výhru a jednu prohru si tam odbouchal i Brichtů týmový kolega a současný šampion welterové váhy Oktagon MMA, David Kozma.

 

Zdroje:  Sherdog , mmashorties.cz

Nejnovější články