„Mám toho už docela dost,“ řekl Brichta po pořádné bitvě s Kohoutem, kterého těsně porazil na body

„Mám toho už docela dost,“ řekl Brichta po pořádné bitvě s Kohoutem, kterého těsně porazil na body Leo Brichta trefuje Matouše Kohouta kopem z otočky. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V českém finále Oktagonu Underground v kategorii do 80 kg zvítězil Leo Brichta nad Matoušem Kohoutem

Oktagon Underground pokračoval svým pátým kolem, ve kterém byl hlavním zápasem večera souboj mezi dvěma favority pyramidy pod 80 kg, Leo Brichtou a Matoušem Kohoutem. Oba zápasníci už v Oktagonu Underground bojovali dvakrát a oba to zvládli úspěšně. Leo Brichta si v prvním zápase nekompromisně došel pro vítězství nad houževnatým Pavlem Šachem a ve druhém zápase vybojoval opravdovou bitvu s Matějem Kozubovským. Teď ho čekal Matouš Kohout, který se do českého finále Undergroundu dostal přes Michala Rybu a Jakuba Bahníka.

Jak Leo, tak i Matouš patří mezi špičku českého MMA (resp. Muay Thai) a oba mají perfektní postoj. Dalo se tedy předpokládat, že to bude pořádná podívaná.

Oproti předchozím zápasům, do sebe oba borci nastoupili docela opatrně. Především Leo Brichta, který v minulých zápasech oplýval agresivitou a nenechal svého soupeře vydechnout, působil mnohem umírněnějším dojmem.

Matouš Kohout zaujal střed oktagonu a Brichta kolem něj chvíli kroužil. Paradoxně hned první akcí byla neúmyslná podpásovka Brichty, kterou ale Kohout za chvíli vydýchal a mohlo se pokračovat. Matouš se snažil být aktivní a ohrozil Lea highkickem, Leo mu dal zase dobrý frontkick a taky rozjel dobrou sérii úderů, kterou zakončil roundkickem. Na konci kola zkusil Matouš na Lea takedown, ale ten nebyl úspěšný.

Druhé kolo už nebylo tak opatrné a Brichta začal více útočit. Toho Kohout využil, svázal Brichtu do klinče a podařilo se mu jej dostat na chvíli na zem. Bodovaný takedown z toho ale nebyl a naopak je to Brichta, který Kohouta přetočil a sám získal takedown. Taky Matouš začal být agresivnější a trefil Lea dobrým zadním direktem. Ke konci kola ještě trefil Leo pěkným kopem z otočky Matoušovo rameno a taky toto kolo bylo velice vyrovnané.

Ve třetím kole začal Matouš tvrdým zadním lowkickem a taky se mu podařilo hodit Lea na zem, ale akci nedotáhl na bodovaný takedown. Tempo ve třetím kole ještě o něco vzrostlo a Matouš se snažil být aktivnější a diktovat rytmus boje. Dokonce se pokusil i o guillotinu, ale Lea neohrozil. Po pár ostrých výměnách loktů a kolen z obou stran bylo po zápase a verdikt byl na bodových rozhodčích.

Brichta vs Kohout 2 zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Oba bojovníci věděli, že zápas je hodně těsný a tak se pomalu připravovali na extra round. K tomu ale nakonec nedošlo, protože bodoví rozodčí viděli jako vítěze v poměru 2:1 Lea Brichtu.

V pozápasovém rozhovoru si oba borci navzájem poděkovali za skvělý zápas a Leo přiznal, že třetí zápas v tak rychlém sledu za sebou už je opravdu na hraně, a že toho má docela dost.

Teď však bude mít 3 týdny na odpočinek, po kterém se střetne s vítězem slovenské skupiny pyramidy, který se určí v zápase mezi Ronym Paradaiserem a Markem Bartlem. S oběma se už Leo Brichta utkal, přičemž s Padaiserem prohrál na submisi a Marka Bartla dokázal porazil.

Zdroje:  Oktagon Underground

Nejnovější články