Leo Brichta by po bitvě s ostříleným Francouzem mohl zabojovat o titul, svou budoucnost ale vidí mimo Oktagon

Leo Brichta by po bitvě s ostříleným Francouzem mohl zabojovat o titul, svou budoucnost ale vidí mimo Oktagon Leo Brichta je známý svým agresivním bojovým stylem. | zdroj: Profimedia

Koncem září se Leo Brichta utká s Damienem Lapilusem, dle promotéra se tím přiblíží k titulové bitvě. Brichta má ale trochu jiné cíle, o titul Oktagonu mu už prý nejde.

Mezi nejoblíbenější zápasníky Oktagonu bezesporu patří také Leo Brichta. Fanoušky si získal osobitým humorem spolu s atraktivním stylem, na který se soupeřům jen těžko hledá odpověď. Momentálně má na kontě čtyři výhry v řadě a už jsou to téměř dva roky od chvíle, kdy ho porazil Ronald Paradeiser.

Příští duel ho čeká už koncem září, kdy ho přijede otestovat Francouz Damien Lapilus. Ten už se ve svých 32 letech řadí mezi ostřílené bojovníky, momentálně drží bilanci 18-13-2. Patří mezi velmi slušné boxery, vyniká neobyčejnou rychlostí, rád si také dojde pro submisi. Dle Oktagonu představuje pro Brichtu zatím největší zkoušku, česká hvězda z něj ale velkou radost nemá.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

V rozhovoru pro magazín kaocko.cz si Brichta povzdechl, že se i tentokrát musí měřit s cizincem. “Chci bojovat proti Čechům. Myslím, že souboje se zahraničními protivníky už lidi ani tolik nezajímají. Zvlášť když tu máme dost svých kluků, kteří mají kvalitu. Fakt nevím, proč ostatní se proti sobě postavit můžou, jen já ne. Nerozumím tomu.”

Zároveň se nechal slyšet, že mu nyní chybí motivace k tomu, aby usiloval o titul. “Chtěl jsem ho asi tak moc, že už se to postupem času ve mně nějak obrátilo. Kdyby ta šance přišla, tak zápas o titul samozřejmě vezmu, ale už to jde trochu mimo mě. Mým hlavním cílem je vyhrávat a být stále lepší, nikoliv získat pás Oktagonu.” Tím tak trochu naznačil, že se jeho zrak upírá spíše za hranice české organizace.

Leo prozradil, že by se chtěl v budoucnu představit v ruské RCC, pokud by nyní přišla nabídka, okamžitě by po ní skočil. O angažmá v Rusku se již mluvilo začátkem roku, Brichta věří, že se podaří zápas domluvit. A pokud by kvůli tomu musel Oktagon opustit, dvakrát by neváhal. “A to není nic proti Oktagonu. Jen si myslím, že bych v Rusku dostal daleko větší peníze než tady. A já se chci MMA živit, nic jiného dělat ani neumím.”

Na jeho slova zareagoval Ondřej Novotný ve vysílání MMA letem světem. Brichtovi se údajně snažil vysvětlit, co od něj organizace očekává a jakým směrem by se v blízké době mohl posunout. Na bojovníky ze zahraničí se promotéři musí spoléhat mimo jiné také z toho důvodu, že se na Brichtu rozhodně nestojí fronty, zástupci z domácí scény se mu spíše vyhýbají. Jako příklad uvedl Jakuba Dohnala. “Nemyslím si, že ho od něčeho zdržujeme, naopak se ho snažíme budovat, vložili jsme do něj spoustu úsilí, prostředků a snahy, tak jako on do nás, což samozřejmě oceňujeme. Když teď porazí Lapiluse, tak jsme tam, kde Leo potřebuje být,” vysvětlil a naznačil, že si Brichta může skrze další vítězství zajistit souboj s Ivanem Buchingerem, který je připraven na obhajobu.

A na něj je zřejmě připraven i Leo. Ve výše zmíněném rozhovoru prohlásil, že si na slovenského šampiona věří. To bychom ale předbíhali. Na řadě je bitva s Francouzem, na kterou dojde koncem září na turnaji Oktagon 28, který proběhne v pražské hale O2 universum.

Zdroje:  MMA letem světem , kaocko.cz

Nejnovější články