Překvapení večera. Milan Ďatelinka prohrál premiérový zápas v RFA, soupeř ho uškrtil v polovině prvního kola

Překvapení večera. Milan Ďatelinka prohrál premiérový zápas v RFA, soupeř ho uškrtil v polovině prvního kola Milan Ďatelinka | zdroj: Profimedia

Nenad Avramovic naposledy zápasil v červnu roku 2020, v posledních pěti zápasech se navíc z vítězství radoval pouze jednou. Asi málokdo čekal, že by srbský bojovník mohl zaskočit jednu z hlavních tváří organizace RFA - Milana Ďatelinku. Přesně to se ale stalo.

Sluší se zmínit, že “Mr. Comeback” má za sebou také poměrně dlouhou pauzu. Naposledy zápasil v březnu minulého roku v organizaci Oktagon, kdy se v kleci potkal s Karlosem Vémolou, na což nemá moc pěkné vzpomínky. Tehdy trvalo něco málo přes dvě minuty, než “Terminátor” dlouhána uškrtil technikou rear naked choke. Premiérový zápas v barvách RFA se bohužel odvíjel podle velmi podobného scénáře.

Úvodem zápasu Ďatelinka nejprve zaseknul nepříjemný calfkick, vzápětí zkusil také highkick, ten už si ale Avramovic pohlídal. Srb poté skvěle načasoval úder z přední ruky, po němž šel Ďatelinka na kolena, soupeř mu navíc zabral záda a na pletivu se pak snažil vylepšit pozici. Milana dokonce překvapil podmetem a i když se Ďatelinka rychle postavil, Avramovic byl i nadále přilepen na jeho záda. Pozici opustil až když inkasoval loket, ale tento dluh okamžitě splatil čistým hákem.

Když se Ďatelinka konečně vyprostil z jeho sevření, zkusil přejít do protiútoku, evidentně ale ještě neměl naměřenou odpovídající vzdálenost, jelikož pouze promáchnul. Nevyšel ani nadějný pokus o takedown, který Srb stihnul vysprawlovat, načež si pečlivě zamkl hlavu českého borce, aby mohl nasadit gilotinu. Nohy spojil přes jeho záda a vší silou bojoval o dotažení takzvané „high elbow“ gilotiny. Ďatelinka vzdoroval, Avramovic měl ale nasazeno opravdu precizně, domácí borec tedy byl donucen odklepat. Že Milan bojoval až do úplného konce dokresluje fakt, že po ukončení zápasu zůstal na soupeři bezvládně ležet, protože na několik vteřin upadl do bezvědomí.

Na tiskové konferenci samořejmě nebyl příliš nadšený. “No prohrál jsem, takže dobře to asi nezhodnotím. Bylo tam hodně chyb,” okomentoval svůj výkon. “Samozřejmě, že jsem si to takhle nepředstavoval. V přípravě bylo více komplikací, byla tam nějaká omezení, ale když to pominu, tak jsem se v zápase cítil dobře, akorát jsem udělal chybu.” Ke zmíněným komplikacím se více vyjdřovat nechtěl, odkázal na promotéra Borise Marhanského, s nímž problém konzultoval. “Já to beru tak, že každý, kdo stojí v kleci, je připravený. A já jsem tam stál, takže se nemám na co vymlouvat.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Marhanský nakonec šel s pravdou ven a prozradil, že Milan nastupoval do zápasu zraněný. “S Milanem jsme komunikovali pár dní před zápasem, protože měl naražená žebra. Věděli jsme, že to pro něj bude velmi nepříjemné, protože jeho soupeř je zemař. Byla tam i možnost, že zápas přesuneme,” vysvětlil. “Já jsem velmi rád, že nastoupil. Vím, že šel vyhrát, to sice nevyšlo, ale Milana v dalším zápase určitě uvidíme více namotivovaného, bude chtít ukázat, co v něm je. Takže já se na jeho další zápas těším.”

Závěrem tiskovky se ještě Ďatelinka krátce vyjádřil k dalším plánům. “Další zápas jsme popravdě zatím vůbec neřešili, uvidíme, co bude. Nechám trochu vychladnout emoce a pak to asi budu řešit s Borisem s chladnou hlavou.”

Zdroje:  RFA

Nejnovější články