Vémola se s Ďatelinkou nepáral a uškrtil ho hned v 1. kole

Vémola se s Ďatelinkou nepáral a uškrtil ho hned v 1. kole zdroj: Profimedia

Karlos Vémola vstal po náročném shazování váhy z mrtvých a učinil se svým slovenským soupeřem krátký proces.

Terminátor je sice zvyklý drasticky hubnout, aby splnil váhový limit střední váhy (83,9 kg), nicméně tentokrát ho tělo zradilo a on vinou toho přišel o část výplaty i šampionský pás. Během vážení navíc vypadal, že každou chvílí zkolabuje a Milan Ďatelinka se rázem nezdál být takovým outsiderem a kurz sázkových kanceláří na jeho výhru rychle klesal. 

Český bojovník však během dne a půl stihl doslova vstát z mrtvých a do zápasu nabral zpět všechny síly. Jeho strategie byla jako vždy předem jasná, čekalo se však, s čím na něj zkusí vyzrát Ďatelinka. Ten se ze začátku dost hýbal, aby Vémolovi ztížil zacílení takedownu. Když však zkusil kopnout highkick a ten jen prolétl vzduchem, Karlos ho za chybu okamžitě potrestal a vzal ho na zem. Pro slovenského bojovníka se tam začala hra o přežití. Udělal však další chybu a při pokusu o únik z nevýhodné pozice nabídl Terminátorovi záda a dostal se tak do ještě horší situace. Vémola ho pak za pomoci škrcení (rear-naked-choke) donutil odklepat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

V pozápasovém rozhovoru sice Vémola nabídl kvůli nesplnění váhy poraženému Ďatelinkovi odvetu, ale ta by nedávala žádný smysl. Terminátor samozřejmě v dalším zápase bude bojovat o svůj uvolněný šampionský pás. Otázkou zůstává, kdo by mu mohl být soupeřem. Zájem v minulosti vyjádřil Samuel "Pirát" Krištofič, avšak ten je nyní mimo kvůli zranění kolene. Nabízel by se také Brazilec "Apollo" Silva, ale ten má pro změnu aktuálně domluvený titulový souboj o váhu níž s Davidem Kozmou. Budeme si tedy zřejmě ještě nějakou dobu muset počkat, jak se celá situace vyvine. 

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články