Turnaj každý druhý týden? Promotér Oktagonu nastínil plány do budoucna

Turnaj každý druhý týden? Promotér Oktagonu nastínil plány do budoucna Dva hlavní muži, kteří stojí za Oktagonem – Palo Neruda a Ondřej Novotný | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Ondřej Novotný se netají tím, že chce z Oktagonu udělat jedničku na evropském trhu. Jak hodnotí expanzi do Německa a co pro něj znamená úspěch Jiřího Procházky?

Majitelé organizace Oktagon MMA už zvládli zapíchnout vlajku i v zahraničí, první turnaj ve Frankfurtu považují za velký úspěch a důležitý milník, od kterého se budou odvíjet další cesty na evropském trhu. Promotér Ondřej Novotný v rozhovoru pro iSport.cz potvrdil, že má z návštěvy Festhalle velkou radost. “Jsem spokojený. Jsem skoro až nadšený, což u mě bývá skoro nevídané.”

V Německu přitom narazili na celou řadu překážek a nepříjemností, které pramení z odlišného vnímání bojových sportů. Organizátoři se museli smířit s požadavky tamních orgánů, na jejich dodržování přímo na místě dohlíželi ostražití policisté. Za vše mluví nařízení ohledně minimální věkové hranice, pokud by hlídky v hale natrefily na nezletilce, turnaj by byl okamžitě přerušen.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Promotéři do budoucna plánují navštívit i další země, nyní se ale plně soustředí na německé sousedy. “Plánujeme se rozšířit i dál, ale musíme to brát krok po kroku. V Německu je ještě strašná spousta práce, je to 80milionový trh, tohle byl teprve první korálek na šňůře.” Do Frankfurtu se ostatně hodlají vrátit už v polovině října. Podle Novotného už se podařilo prodat 6 tisíc lístků, což vnímá jako velký úspěch. “Myslím si, že to vyprodáme podruhé.”

Vstupenky na Oktagon 36 už ale šly do prodeje za výrazně vyšší cenu. “Zdražili jsme oproti prvnímu turnaji, který byl na úrovni českých cen. Zdražili jsme o 30 %, protože v tom Německu je to všechno strašně, strašně drahé.” V Německu by v příštím roce rád viděl 4 až 5 turnajů.

Zkrátka ale nepřijdou ani fanoušci v Česku a na Slovensku, valná většina galavečerů se ostatně uskuteční právě na domácí půdě. Novotný zmínil, že by chtěl za rok stihnout zhruba 20 turnajů. “Ten 14denní cyklus, někdy 3týdenní s nějakou letní přestávkou, je přesně to, co by lidé v Evropě, kam míříme, mohli unést, aby to bylo pořád zajímavé, aby to pro tebe byl pořád svátek, aby tě to neobtěžovalo, tak jako třeba ten fotbal. Za mě už je ho moc.” Je zajímavé, že tato slova zazněla zrovna od Novotného, který je do fotbalu velmi zapálený. Sluší se dodat, že v minulém roce organizace naservírovala celkem 12 turnajů, navýšení je tedy vskutku markantní.

Řeč se samozřejmě stočila i k úspěchu Jiřího Procházky. První český UFC šampion se v posledních 2 týdnech probojoval i do velkých mainstreamových médií, kupodivu se ale našli i lidé, kteří se snažili zpochybnit význam toho, co dokázal. Podle Novotného jde o jasný důkaz, že je stále prostor k růstu. “Mě to vlastně těší. Pořád to ukazuje, jak obrovskou cestu to MMA před sebou ještě má. Když se na to dívám z hlediska fanouška, ale i byznysu, tak jsem daleko radši, že před sebou pořád máme to obrovské vakuum, které to buď nechce přijmout, nebo to schválně ignoruje, ale už o tom ví, nebo prostě na to ještě úplně nenaskočilo, než abychom byli těsně pod stropem a nebyl prostor k dalšímu růstu.” A že Procházka přivezl do Čech opasek šampiona, to je podle Novotného jasný “game changer”.

Zdroje:  iSport

Nejnovější články