Co chystá Oktagon do konce roku? Titulové bitvy uvidí Brno i Ostrava!

Co chystá Oktagon do konce roku? Titulové bitvy uvidí Brno i Ostrava! Šampion střední váhy | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Jak je tomu už dobrým zvykem, organizace OKTAGON MMA odhalila během posledního turnaje ve Frankfurtu několik nadcházejících zápasů. Na co se můžeme ještě letos těšit?

Jako první přijde 23. července na řadu tradiční letní turnaj na Štvanici. Ten se promotérům podařilo vyprodat ještě před tím, než oznámili jediné jméno na startovce. Nyní známe necelou polovinu zápasů, přičemž někteří oznámení bojovníci zatím nemají soupeře.

Asi nejočekávanějším by měl být souboj domácího Matouše Kohouta s bývalým šampionem Mateuszem Legierskim. Jak ale přímo ve vysílání přiznal Ondřej Novotný, není to ještě potvrzené na 100 procent. Doufejme, že zrovna o tenhle zápas nepřijdeme, protože má papírové předpoklady přinést divácky atraktivní postojářskou bitvu. Polský "Dynamit" v Oktagonu nepoznal přemožitele a po čtyřech výhrách si kolem pasu připnul opasek šampiona lehké váhy. Následně však "zběhl" do domácí KSW, kde absolvoval dva zápasy, v tom druhém musel zkousnout první porážku v kariéře, která navíc přišla technickým KO. O to hladovější se ale jistě po půlroční pauze vrátí. V případě vítězství nad 6. Kohoutem by navíc hodně rychle poskočil zpět do užší špičky, nic jednoduchého to ale nebude.

O nic méně zajímavý nebude ani souboj vítěze předposlední řady Oktagon výzvy –⁠ Romana Pauluse s nebezpečným Polákem Dawidem Karetou, na kterého zatím u nás dokázal vyzrát pouze Jakub Tichota. "Bude to pro Pauluse velká zkouška, nebude to mít jednoduché. Ale věří si, chtěl Karetu, tak tady ho má," okomentoval duel promotér Novotný.

Na místo činu se vrátí i Daniel "Dee Dee" Škvor, který loni na Štvanici expresně zničil Ilyu Lupinova a ani letos se určitě neplánuje v kleci zdržovat déle, než bude nezbytně nutné, takže u jeho zápasu raději nemrkat, ať už nastoupí proti komukoliv. Na startovce nechybí ani Michal Konrád, který se loni konečně dostal na pěknou vítěznou vlnu a před domácím publikem bude mít ještě větší motivaci přidat 4. výhru v řadě. Kdo se mu v kleci postaví, zatím oznámeno nebylo. Soupeře nemá potvrzeného ani ostravský tvrďák Jan Široký. Kompletní je tak zatím pouze duel Švédky Cornelie Holm s Polkou Rozou Gumiennou.

V září se pak celý "cirkus" přesune do Brna, které v hlavním zápase uvidí titulovou bitvu o trůn welterové divize. Zkušený Patrik Kincl ho bude bránit před Alexem Lohorém. Svérázný bojovník s přezdívkou "Da killa kid" se naposledy předvedl v parádním světle, když hned v prvním kole zničil Zdeňka Polívku. Favoritem proti jednomu z nejlepších českých bojovníků ale rozhodně nebude.

V Brně se také odehraje další derby dvou vyhlášených slovenských gymů. SFG Trnava versus OFA Bratislava. Šampion Oktagon výzvy Karol Ryšavý po Paradeiserovi, Štrbákovi a Bartlovi vyzve Františka Fodora. Tomu sice poslední zápas proti Kohoutovi nevyšel, ale jinak ukazoval parádní formu a soupeře rozebíral v postoji.

Dalším slovenským derby pak bude duel Robo Pukač vs. Tomáš Melo. Prvnímu jmenovanému se v poslední době vůbec nedaří, z 6 zápasů dokázal vyhrát jediný. Jeho nadcházející soupeř si naopak posledně připsal důležité vítězství ve vyhroceném zápase s Václavem Mikuláškem.

Dočkáme se ale také několika návratů. Po více než roční pauze, kdy s Ivanem Buchingerem svedl epickou pětikolovou bitvu, se znovu ukáže elitní zemař Vojto Barborík. Ještě delší "výpadek" měl jeho kolega Radovan Úškrt, tohohle "divočáka" jsme v kleci jako bojovníka mohli naposledy vidět v březnu 2019. Uvidíme, zda bude stále předvádět tak atraktivní výkony jako kdysi.

Chybět v Brně samozřejmě nemůžou ani domácí hvězdy z Jetsaam gymu - Andrej Kalašnik a Ondřej Raška. Na jména soupeřů ale zatím stále čekají.

V průběhu večera vyvrcholí také projekt Kdo přežije?, v němž si dva účastníci reality show Survivor vyřídí účty. "Věřím, že to zase k tomu sportu přivede nové publikum," řekl k tomu Ondřej Novotný, který si od zápasu slibuje, že pomůže oslovit i potenciální diváky mimo komunitu MMA fanoušků, v níž se nápad zatím s velkým pochopením nesetkal.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Říjen bude patřit opět Německu, 15. 10. bychom ve Frankfurtu měli vidět oba bratry Zawady a chybět nebude ani tamější superstar Christian Eckerlin

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Závěr roku pak bude patřit Ostravě, kde samozřejmě nemůže chybět David Kozma. Nejdéle vládnoucí šampion Oktagonu bude svůj titul bránit už pošesté. Post vyzyvatele si vybojoval Kaik Brito, kterému u nás odolal pouze Petr "Monster" Kníže, který ho porazil těsně 2:1 na body. V jeho neprospěch hraje to, že ještě nezažil pětikolový zápas, na něž je právě "Růžový panter" expert. Pokud tedy Brazilec nezvítězí v prvních kolech, čekají ho zřejmě pěkně perné chvilky.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články