Patrik Kincl se chystá na první obhajobu, do přípravy zahrnul i taekwondo. Kdo ho inspiroval a jak hodnotí Lohorého?

Patrik Kincl se chystá na první obhajobu, do přípravy zahrnul i taekwondo. Kdo ho inspiroval a jak hodnotí Lohorého? Šampion střední váhy | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Šampion střední váhy se učí nové kousky. V přípravě se soustředí například na pohyb a další dovednosti, které chce předvést v následujících zápasech.

Promotéři Oktagonu mají napilno. Za necelé dva týdny je čeká turnaj v Německu, v červenci proběhne tradiční Štvanice, v polovině září pak se svým "cirkusem" vyrazí do Brna. Turnaj Oktagon 35 navíc ozdobí první obhajoba novopečeného šampiona střední váhy - Patrika Kincla. A právě s ním se spojil Ondřej Novotný v poslední epizodě MMA letem světem, aby mu položil několik otázek, jedna z nich samozřejmě mířila na soupeře, jímž je Alex Lohoré. “Je komplexní, má o něco lepší postoj a je to rváč. Nevadí mu přestřelka, je rychlý, takže tam vidím ty jeho plusy,” zhodnotil Kincl vyzyvatele.

Sám má však dostatek času, aby se na Francouze pečlivě připravil. “Pro mě je to dobré v tom, že teď mám delší okno v té technické části,” řekl a prozradil, že nyní pracuje na nových věcech, které by chtěl zakomponovat do svého repertoáru, doposud ale neměl potřebný čas, aby našel potřebnou jistotu k jejich využívání. “Já osobně ty věci potřebuji mít zadrilované, zaspárované.” A přesně na to se nyní zaměřuje. “Soustředím se na techniku, na pár chyb, které mám zajeté z minulosti. A to je vždycky práce na dlouho, rozbourat ty zaučený základy a znovu to přestavět.” Patrik doplnil, že se momentálně trochu šetří, náročnější tréninky ho teprve čekají. “Samozřejmě tam mám lehčí sparingový den, abych z toho úplně nevypadl, nadýchávám objem, teprve se to bude vytesávat.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

A co konkrétně se šampion snaží naučit? V Hradci Králové vyhledal služeb Josefa Petrušky, s nímž piluje pohyb. “Makáme na nohách, na takovém taekwondu, které by se dalo použít do MMA. Nadchlo mě pár zápasníků, kteří ty nohy opravdu umí použít, když s ním spáruju, tak je to opravdu nepříjemné.” Netradiční pohyb už si Patrik testuje na dobrovolnících v rámci tréninku, z prvních reakcí je podle něj znát, že na něco takového nejsou zvyklí. “Přijde mi to jako super funkční věc, kterou bych chtěl určitě používat v zápase.”

Patrik také prozradil, u koho se inspiroval, podobný pohyb využívá Michael Page. “Sice není z taekwonda, je to point kickboxing, ale má víceméně stejný základ a pohyb,” vysvětlil český bojovník. “Venom” momentálně působí v Bellatoru, kde zrovna nedávno po dlouhé době prohrál. I tak si ale stále drží velmi působivou bilanci dvacet výher a pouhé dvě porážky. Není tedy divu, že právě on na Kincla zapůsobil.

Střední váha organizace Oktagon MMA se brzy znovu rozpohybuje, už na turnaji v Německu se představí bojovníci, kteří by se jednoho dne eventuelně mohli dostat k pozici vyzyvatele. Jedním z nich je Zdeněk Polívka, jenž byl přesvědčen, že se k titulové šanci probije právě přes Lohorého, “Da Killa Kid” jej ale hned v prvním kole nekompromisně rozebral. “Game Over” však i tentokrát kývnul na pořádnou výzvu, ve Festhalle s ním změří síly Cheick Kone, který koncem minulého roku slušně potrápil Matěje Peňáze.

“Divím se Zdeňkovi a jeho týmu, že do takového soupeře jdou po tom káčku. Je vidět, že si chtějí šlápnout do každé výzvy, nemyslím si, že je to úplně to nejrozumnější, ale snad se jim podaří nastavit dobrá taktika a vyvarují se nějakým přestřelkám, kde by teoreticky hrozilo druhý káčko, protože Kone Peňázovi opravdu zatopil. Za mě to tam trochu smrdí.” Kincl doplnil, že by dva knockouty v tak krátké době mohly s Polívkou pořádně zacloumat.

Patrik se do Frankfurtu chystá osobně, bude totiž doprovázet Jaroslava Pokorného do zápasu s Ahmedem Vilou, šampionem mezinárodní organizace FFC. “Těžký zápas pro Jarouše, ale to je asi to jediné, co ho zvedne z gauče.” Kincl doufá, že parťákovi bude soupeř sedět, pokud se tedy “Jubox” neutrhne ze řetězu a nenechá se nalákat do přestřelky. “Věřím, že recept na něj máme.”

Novotný se také zeptal na zápas Karlose Vémoly, který se po letech vrací do polotíhy. Promotér je přesvědčen, že je Michal Pasternak víc než důstojný protivník. A Kincl souhlasil. “Za mě je to dobrý soupeř na návratový zápas,” potvrdil. “Myslel jsem si, že mu přivezete větší pytel.” Promotér závěrem rozhovoru naznačil, že konečně bude mít možnost probrat s Patrikem záležitost, o které už se nějaký čas baví. Kdo ví, třeba se právě v Německu upeče odveta s Vémolou.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články