Mezi promotéry to vře. Organizace RFA přišla o rezervaci haly, Oktagon zase málem ztratil Buchingera

Mezi promotéry to vře. Organizace RFA přišla o rezervaci haly, Oktagon zase málem ztratil Buchingera Promotér Ondřej Novotný na turnaji Oktagon 22 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Není žádným tajemstvím, že si promotéři RFA a Oktagonu nemohou přijít na jméno, konkurenční boj se naplno rozhořel. A zatím se zdá, že je československý rybníček pro dvě velké organizace příliš malý.

Boris Marhanský z RFA si pár dní nazpět postěžoval, že kvůli obstrukcím ze strany Oktagonu přišel o rezervaci košické Steel arény, kde měl od září minulého roku zamluvený termín pro jeden z následujících turnajů. Přímo zmínil telefonické rozhovory s ředitelem haly, který měl Marhanského nejprve kontaktovat, že se zástupcům Oktagonu nelíbí, že má RFA v blíže nespecifikovaný termín rezervaci. Během dalšího telefonátu mu pak údajně oznámil, že se rozhodl vypovědět smlouvu, jelikož je na něj vyvíjen tlak z druhé strany, přičemž jako kompenzaci nabídl termín v příštím roce.

Trpělivost Marhanského zřejmě přetekla. “To, že si Oktagon dává úmyslně své eventy na naše termíny, je každému jasné. A nám to nevadí, je to konkurenční boj. Ale rušit někomu zamluvené haly skrze své kontakty a podobné věci, to už je za hranou. Snaží se zrušit zápasy klukům, kteří se u nás připravují na své termíny, a hrají hru, na kterou jsme zvyklí z neslavných časů.” Marhanský dodal, že bude hrát čistě, bude se snažit, aby byla RFA vnímána jako profesionální organizace bez podezření z ovlivňování zápasů a upřednostňování některých bojovníků.

S tím by ale nesouhlasil spolumajitel Oktagonu, který opakovaně upozorňuje, že se zástupci RFA stále nezdráhají oslovovat bojovníky s platnou smlouvou. To se naposledy stalo v případě Ivana Buchingera. Šampion pérové váhy v rozhovoru pro Šport.sk přiznal, že se kvůli vyjednávání nesoustředil na titulovou bitvu s Keitou. “Měl jsem i problémy s Oktagonem kvůli smlouvě. Při podpisu jsme se dohodli, že až budu dvojnásobný šampion, budu chtít víc peněz. Něco mi přidali, ale ne tolik, kolik jsem chtěl. Mezitím mi RFA nabídlo skoro dvojnásobek.”

Ondřej Novotný ovšem tvrdí, že se tento příběh ve skutečnosti odehrál trochu jinak. “Co se týče Ivana - aby jej pár dnů před zápasem přesvědčovali, ať se vy**re na platnou smlouvu a ať ji poruší, tak to mi přijde neskutečné. Ivan k tomu vydal nějaké vyjádření, bylo to trošku jinak, myslím si, že to moc dobře ví. Něco si řekl s Attilou, my všichni víme, jak to bylo. Myslím, že si nemůže na nic stěžovat, že jsme se domluvili, máme novou smlouvu,” řekl ve vysílání MMA letem světem.

RFA podle něj nehraje úplně čistě. “Co chceš říct člověku, který vstoupí na scénu tím, že si nakoupí falešné fanoušky, rozdává lístky a mluví o halách, které vyprodal, přitom k tomu neměl blízko ani z 10 procent?” Promotér také upozornil, že konkurence využívá slovní spojení, jaká běžně používá Oktagon. “Co chceš říct člověku, který přijde na tiskovou konferenci a používá tvrzení, která jsme vymysleli my? Myslí si, že je to nějaká věc, která létala ve vzduchu, a pak vypráví o tom, že jde do nejtvrdšího města republiky?”

Tým kolem Borise Marhanského také údajně kontaktoval dodavatele Oktagonu, aby si s nimi domluvil spolupráci na předposlední červencový víkend. “Volá našim dodavatelům, aby 23. 7. mohl v Ostravě udělat open air, když všichni vědí, že je to náš termín.” Novotný dodal, že komunikovat se dá pouze s lidmi, kteří komunikovat chtějí, plány RFA ho nijak nezajímají. “Nevím, kdy má mít tahle parta nějaké turnaje, kdy zase kde plánuje rozdávat lístky. A je mi to úplně u p**ele.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

“V Košicích jsem nebyl 3 roky, do haly Steel aréna jsem nikdy nevolal, do Steel arény se nechystáme. V Košicích proběhne více než 2 roky odkládaný turnaj v termínu, který Juraj Winkelmes pořádal turnaje East Pro Fight, a to v době, kdy tady kluci ještě vůbec nevěděli, že MMA, box, K1 nebo cokoliv jiného existuje. Takže si myslím, že si každý může udělat vlastní názor. Za mě osobně - ať tam turnaj udělají, hodně štěstí. Jestli poslouchá ředitel Steel arény, já bych jim to nadělil.”

Novotný v této souvislosti reagoval na informaci, že ke zrušení rezervace údajně došlo z toho důvodu, že promotéři RFA zamýšleli využít pouze třetinu haly, což se řediteli podle všeho nelíbilo. O tom už ale nic konkrétního neví. “Fakt nás to nezajímá, víc k tomu asi říct nemůžu. Kdo s čím zachází, s tím také schází.”

Zdroje:  MMA letem světem , ŠPORT.sk , Boris Marhanský Instagram

Nejnovější články