Karlos Vémola chválí svého nadcházejícího soupeře a vrací úder Kinclovi. Jak se staví k odvetě?

Karlos Vémola chválí svého nadcházejícího soupeře a vrací úder Kinclovi. Jak se staví k odvetě? Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Za necelé tři týdny se Oktagon znovu vrátí na Štvanici, kde proběhne korunovace nového šampiona polotěžké váhy. Karlos Vémola s kritikou svého protivníka vůbec nesouhlasí, ba naopak.

S výběrem soupeře pro českého “Terminátora” domácí fanoušci nejsou vůbec spokojeni, dokonce se povídá, že jde o v podstatě o svatební dar od Oktagonu (Vémola se totiž jen pár dní po turnaji hodlá oněžit). Bývalý šampion střední váhy ale podobné názory odmítá, v rozhovoru pro K.O. magazín naznačil, že nechápe, proč je srbský “Joker” tak podceňovaný. “Má za sebou skvělé bitvy, porazil Janikowskiho, který je oproti mně pan wrestler, olympionik ve wrestlingu. A Materlu hodně potrápil. Takže ten kurz, který na něj je, ten se mi zdá být malinko mimo mísu. Já ho samozřejmě nepodceňuji jako všichni tihle fanoušci, jsem rád, že Oktagon sehnal takhle kvalitního soupeře.”

Karlos připomněl, že Rafael Xavier nabídku na zápas s ním odmítl, protmotéři tedy museli na poslední chvíli shánět náhradníka. “Nějak si to rozmyslel, že je to asi moc brzy. Asi nepochopil, že já po tom titulu jdu zcela vážně, asi si nemyslel, že takhle rychle udělám tři zápasy a fakt do toho půjdu.” Karlos dodal, že se s “Kratosem” v kleci jednoho dne určitě potká.

Kritika kolem Aleksandara Ilice míří například na jeho styl boje, často zaznívá, že jde o čistokrevného postojáře, kterého Vémola bez problémů vezme na zem. Dále se poukazuje na jeho postavení v žebříčku, dle serveru Fight Matrix drží 199. místo, zatímco Vémola klepe na dveře první padesátky. A to se samozřejmě bavíme o střední váze, kde Ilic běžně působí. Zápas na Štvanici se však uskuteční v polotíze. Tyto argumenty oscilují mezi fanoušky, souhlasí s nimi ale i někteří bojovníci, například Patrik Kincl, který je přesvědčen, že se před ním Vémola ve vyšší váhovce schovává.

S tím ale “Terminátor” nesouhlasí. “Kincl mohl klidně nastoupit sám, není problém. Nastupuji na Štvanici o titul a řekl jsem, že s kýmkoliv. Místo shazování mého soupeře klidně mohl přijít, mohlo to být teď. Takhle si bude muset počkat do konce roku, protože udělám titul v 93 a do konce roku si chci dojít i pro ten v 84,” řekl a zdůraznil, že v září budou o pozici šampiona bojovat dva zápasníci, které už jednou porazil. “Porazil jsem jak Kincla, tak Lohorého, takže ať si to dají mezi sebou, s vítězem určitě na konci roku půjdu, s tím počítám, jsem na tom s Ondrou domluvený.” Vémola také připomněl, že Kincl dostal nabídku na titulový duel po prohraném souboji se Soldićem v KSW, který se také uskutečnil v nižší divizi (welter).

Následně vysvětlil, že vše, co má naplánováno, má určitý smysl a řád. Kvůli náročné dietě a shazování před boxerským duelem s Marpem si nyní chce zkrátka odpočinout v polotěžké divizi. S tím ostatně souvisí i chystaná svatba, kterou si chce také trochu užít. A teprve pak se chce vrátit do střední váhy. “Vzhledem ke všem těm zraněním, která mám, si myslím, že je to pro mé tělo zdravější, než abych hned shazoval do 84. Já si všechno udělám tak nějak postupně, všechno má svůj příběh, svůj čas a plán, alespoň v našem týmu to tak je.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na druhou stranu se ale objevily i zcela opačné názory, srbského bojovníka chválil například Attila Végh. Nechal se slyšet, že se s ním osobně zná, přičemž vyzdvihl jeho souboj s Damianem Janikowskim. “Ilic se v tom zápase dostal na zemi do horších pozic, ale dokázal se postavit, a pak soupeře vypnul headkickem. Aleksandar je výbušný postojář a stejně tak je zkušený i na zemi. Takže je to komplexní borec, který má za sebou náročné výzvy v kariéře. Musím se přiznat, že se na ten zápas těším.” A právě na tento komentář Vémola reagoval. “To jsou většinou zápasníci, kteří s ním měli co dočinění, třeba Attila Végh.”

Vémola je zkrátka se soupeřem spokojený, sám o jeho dovednostech nijak nepochybuje. “Má sedm knockoutů v prvním kole, to asi není úplně náhoda,” řekl a Ilice označil jako právoplatného vyzyvatele. Turnaj Oktagon 34 se uskuteční 23. července, celou akci můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  tn.cz

Nejnovější články