“Už do mě jenom pinkal, nechápu to ukončení,” řekl Marpo k zápasu s Vémolou. Jak to vidí s odvetou?

“Už do mě jenom pinkal, nechápu to ukončení,” řekl Marpo k zápasu s Vémolou. Jak to vidí s odvetou? Vémola nedal svým tlakem Marpovi šanci | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Marpo na zápas s “Terminátorem” nevzpomíná zrovna s láskou, přesto by chtěl dostat ještě jednu šanci. Čím ho Vémola v zápase nejvíc štval a jaké podmínky má pro případnou odvetu?

Český rapper během rozhovoru v pořadu Mr. Kubelík show poukázal na několik “podivností”, které se během zápasu staly. Bylo pro něj například těžké najít odpověď na soupeřův styl, nejvíc mu vadilo, jak do něj tlačí hlavou. “Na tohle jsme se úplně nepřipravili, že by mi Masta dával jednu hlavu za druhou, abych to vydržel. Já mám tvrdou palici, myslím si, že to vidět bylo, ale je to nepříjemné.” Kvůli hlubokému předklonu bylo také obtížné Vémolu slušně trefit. “Na spodek se také nedalo dostat, byl tak divně ohnutý a nakroucený, fakt to bylo strašně divné.”

Další připomínku měl k ringu, předpokládal totiž, že bude mít více prostoru. “První kolo jsem se snažil nějak hýbat, pak jsem uznal za vhodné, že je ten ring malý. Měl být větší, záhadně byl menší, to abych nemohl utíkat, protože všichni věděli, že mu budu v uvozovkách zdrhat a bojovat z ústupu.” Marpo tedy se tedy rozhodl, že nemá smysl couvat a "zaparkoval" v provazech. “Vyhodnotil jsem to trochu na Muhammada Aliho, že zůstanu v lanech a zkusím ho vypnout zvedákem,” vysvětlil změnu v taktice. Knockout ale nakonec nepadl ani na jedné straně.

Na základě zápasu s Rytmusem byli mnozí přesvědčeni, že se Marpo nechá znovu strhnout atmosférou plné O2 areny a zapomene se držet zpátky, on sám je ale přesvědčen, že se mu podařilo udržet nervy na uzdě. “Myslím si, že to nebylo tak, jak vy jste tvrdili, že se úplně zblázním jako s Rytmusem. Čekal jsem prostě na ten tvrdý úder, který mi tam párkrát padnul, ale ještě k tomu něco chybělo.”

 

Soupeře nejvíce zaskočil hned úvodem celého zápasu. “V prvním kole do mě padnul. Dostal zvedák a k tomu myslím hák, hák, pak byl gong a v ten moment do mě padnul. Tam kdyby bylo třeba ještě 30 vteřin, tak bůhví, jak by to dopadlo. Ale to je kdyby…”

“Spodky jsem necítil vůbec, tam nebylo vůbec nic, nebylo to vůbec cítit. Byla tam sice fotka, jak mi zajela ruka do těla, ale já jsem zvyklý z kolen. Když do toho trupu dostáváš kolena, je to něco jiného.” Spíše než útoky na tělo zaznamenal údery na hlavu. “Sem tam jsem cítil hlavu, ale nebylo to, jako když spáruješ s Vaškem Pejsarem, že dostaneš fakt takovou ránu, že ti zaduní v palici.” Marpo v této souvislosti znovu poukázal na tvrdost rukavic, které si do zápasu prosadil, údery v nich opravdu byly cítit. “Ty Granty jsou opravdu jako betony.”

Karlos ale podle něj zase tak silné rány nedával, mnohem horší byly údery hlavou. “Měl jsem boule na hlavě, jako kdyby mi rostly rohy. Měl jsem fakt oboulovanou celou palici.” Navíc naznačil, že Vémolovi postupně začínala docházet šťáva, což mimo jiné přisuzuje náročném shazování. “Tohle není MMA, že někoho čapneš, hodíš na zem a tam to rozdýcháš,” řekl, přičemž uznal, že má “Terminátor” opravdu silné starty do jednotlivých kol. “Tady se prostě musíš hýbat a pořád pracovat. To je něco úplně jiného. Bylo cítit, že v prvním kole dával fakt bomby, ve druhém a ve třetím byly menší. A pak už do mě jenom pinkal, bylo to strašně znát. Vždycky na začátku kola 10 vteřin zabral, a pak už jenom pinkal. Proto nechápu to ukončení.”

Marpo závěrem Karlosovi poslal zajímavý vzkaz. “Dáme odvetu, ale s nějakými normálními rozhodčími, ideálně ze zahraničí.” O odvetě se ostatně mluvilo už na pozápasové tiskové konferenci, Vémola naznačil, že pokud někdo zápas zaplatí, rád si tanec s Marpem zopakuje. Jedním dechem ale zapochyboval, zda odvetu někdo bude chtít vidět. Před sebou má navíc velké plány v MMA, v dohledné době tedy na box zřejmě nebude mít ani pomyšlení.

Zdroje:  Mr. Kubelík show

Nejnovější články