Pirát podezírá OKTAGON z tvrdého konkurenčního boje proti RFA, situaci začínající organizace nevidí růžově

Pirát podezírá OKTAGON z tvrdého konkurenčního boje proti RFA, situaci začínající organizace nevidí růžově Samuel "Pirát" Krištofič | zdroj: Foto: Oktagon MMA

Samuel Krištofič naznačuje, že Oktagon schválně plánuje turnaje na stejné termíny jako konkurence. Jak se k těmto praktikám staví?

Minulá sobota působila jako velký svátek pro fanoušky bojových sportů, kteří si mohli vybírat hned z několika turnajů. Na domácí scéně šlo o akce z produkce OKTAGONu a RFA, dvou největších konkurentů v tuzemských končinách. Třeba Samuel Krištofič dal přednost galavečeru na Štvanici. Organizátory pochválil za povedený turnaj, byť ho příliš neoslovila takzvaná halftime show.

V posledním vysílání se Pirát vyjádřil také k turnaji RFA, který si pouštěl až druhý den ze záznamu. “Atmosféra byla velmi slabá, lidé tam nebyli. Pro Borise Marhanského a celý štáb RFA to musí být velmi depresivní. Snaží se, myslím si, že zatím vše dělají dobře a poctivě. Zápasníci jsou víceméně spokojení, co se týče přístupu k nim. Musí to být velmi frustrující ze strany pořadatele, když se mu nedaří do haly přilákat lidi,” řekl a zdůraznil, že neviděl celý turnaj. “Možná se to pak naplnilo, ale nemyslím si.” Také připomněl, že organizace musela bojovat i o pozornost diváků u televizních obrazovek, a to nejen s Oktagonem, ale také třeba s KSW či UFC. “Myslím si, že pro RFA v tom případě bude chabé i to pay per view (placený online přenost, pozn. red.).”

Někdejší držitel prozatímního pásu šampiona střední váhy předpokládá, že pokud se podobná situace bude opakovat, čekají RFA velmi těžké časy. “Je to nepříjemná situace. Musím říct, že jsem si s Borisem byl sednout, dával mi nějakou nabídku, mám pocit, že je to v pohodě týpek, ale s RFA to nevypadá moc růžově. Jestli to bude takhle pokračovat, tak nevím, jak dlouho vydrží.” Organizace pod vedením Marhanského si cení hlavně kvůli tomu, že nabízí šanci bojovníkům, kteří se neprotlačí do Oktagonu, jako druhé velké plus vidí v nadstandardním platovém ohodnocení. Na slušnou výplatu ostatně organizace dokázala nalákat opravdu velká jména, v barvách RFA se tak brzy objeví napříkald Petr Kníže.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

“Zveřejnili termíny na celý rok dopředu, což si myslím, že byla velká chyba, protože megalodon, jako je Oktagon, na to hned zareagoval.” Krištofič uznal, že termín akce na Štvanici je již ustálený, v případě dalšího turnaje v Brně už ale Oktagon podezírá z ostrého konkurenčního boje. “Myslím si, že to Brno je cílená věc proti RFA. Na druhou stranu - RFA se snažilo nějaké lidi přeplatit… Nějaká ta rivalita a boj o fanouška tam mezi nimi je. A na to je Oktagon v očích RFA příliš silný hráč.”

“Pirát” je přesvědčen, že si i Boris Marhanský moc dobře uvědomuje, že pokud bude pořádat turnaj ve stejný termín jako Oktagon, jen těžko mu může konkurovat. “To už není československá, to je fakt světová organizace, v Evropě i ve světě má silné jméno. Takže se asi shodneme na tom, že [RFA] nesmí dávat turnaje ve stejný den.” Krištofič nicméně chápe, že si Ondřej Novotný s Palem Nerudou snaží bránit vydřenou a roky budovanou pozici. “Buď je to náhoda, nebo je to cílená věc Oktagonu, který chce RFA držet níž. Na druhou stranu jim jde o živobytí, o peníze, o to, co tu za celou tu dobu vybudoval. Svět není jen krásné, teplé a voňavé místo, je to džungle.”

A jak to vypadá s dalším zápasem? Krištofič si nyní užívá volna, v plánu má ještě jednu dovolenou, kterou chce pojmout jako svatební cestu. A pak už se chce soustředit na přípravu. “Ještě nemám podepsanou smlouvu s žádnou organizací, momentálně jsem úplně volný,” prozradil. Nabídek má však evidentně víc než dost. Znovu se dokonce ozvali promotéři Bellatoru, kteří mu nabídli zápas v polotěžké váze, do ní se ale pochopitelně příliš nehrne, navíc se mu nehodil termín. “V tomto smyslu to pro mě nemá až takový význam, abych se tam šel na sílu tahat. Takže ať mi dají zápas v září nebo říjnu, budu připravený. A když ne, tak pak domácí scéna.” Pokud by se domluvil s Oktagonem, nepředpokládá, že by stihl turnaj v Brně, spíše se vidí na akci ve Frankfurtu, případně na jednom z galavečerů plánovaných na závěr roku.

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články