“Buď spal, nebo koukal na hokej,” opřel se Pirát do rozhodčího, který ho neviděl vyhrát

“Buď spal, nebo koukal na hokej,” opřel se Pirát do rozhodčího, který ho neviděl vyhrát Samuel Pirát Krištofič | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Samuel Krištofič není spokojen s výsledkem zápasu s Milošem Petráškem, způsob bodování nedokáže pochopit.

Poslední dva zápasy turnaje Oktagon Underground doprovází velká kontroverze, v obou případech se týká rozhodčího Jana Frány. Dle mnohých předčasně ukončil hlavní bitvu mezi Vémolou a Marpem, emoce vzbuzuje také jeho bodování souboje mezi Samuelem Krištofičem a Milošem Petráškem, kde “Piráta” neviděl vyhrát ani v jednom kole, což nakonec vyústilo v remízu.

Z toho někdejší titulový vyzyvatel samozřejmě velkou radost neměl. “Musím říct, že už jsem trochu vychladnul. První den po zhlédnutí jsem měl velké nervy, ale i tím, že to není MMA a nejde až tak o kariéru, tak se to vstřebává trochu lépe,” řekl během živého vysílání na YouTube. Potěšila ho také podpora od fanoušků, kteří jej vnímají jako jasného vítěze. I on sám je přesvědčen, že druhé, třetí a čtvrté kolo jednoznačně vyhrál, remíza podle něj přichází v úvahu pouze v prvním kole.

Pro rozhodčího jen těžko hledá pochopení. “Rozhodčí podali katastrofální výkon v mém zápase. Frána, který mě bodoval, mě neviděl vyhrát ani jedno kolo,” rozčílil se. “Za to by si zasloužil pár facek, fyzický trest.” Krištofič poukázal i na sporné rozhodnutí během hlavní události celého večera, ale dodal, že Marpo nic zásadního nepředvedl. “Víceméně na něj nebyl připravený, jen tam stál v provazech, z toho se snažil dát nějaký zvedák, ale tím, že byl lehčí a slabší, tak tam ty údery neprocházely. Divím se, že se nesnažil dělat úkroky do strany, zaboxovat z ústupu,” řekl a dodal, že ho jeho výkon nemile překvapil. “Myslel jsem, že bude Marpo lépe připravený.” Podle Krištofiče se jasně ukázalo, že mezi hobby sportovcem a profíkem je velký rozdíl.

Během vysílání prozradil, že výsledek nijak neovlivnil výši jeho odměny, i tak ale chtěl vyhrát. “Je mi jedno, jestli hraju piškvorky nebo hážu šipky, když mám vyhrát, tak chci vyhrát. A ne že mě nějaký č**ák okrade… Půlku zápasu buď spal, nebo koukal na hokej, nevím co tam dělal. Ale že mě neviděl vyhrát jedno jediné kolo, tak to je žebrák.”

“Pirát” se snažil hledat možné vysvětlení, přiznal, že se postupem času dopracoval k lehce paranoidním myšlenkám. “Nevím, jestli si mohou sázkovky kupovat rozhodčí? Nebo jestli rozhodčí sází? Nebo jestli je to jen chyba?” řekl a ve výčtu možností dále pokračoval. “Nevím, jestli během toho večera pijí, nevím, kde je problém. Ale nemůže to mít v hlavě v pořádku, když to takhle nabodoval.” Ačkoli měl možnost podat protest, přiznal, že ho něco takového ani nenapadlo. “Většinou je stejně hodí do koše. Nejde tam o profi kariéru, nejsem boxer,” řekl s tím, že pokud by se podobná věc stala v kleci, zasáhlo by ho to mnohem více. “Kdyby mi tohle udělali v MMA zápase, tak nevím co bych dělal, to by mě asi porazilo.”

Fanoušky během vysílání poprosil, aby za výsledek neobviňovali Miloše Petráška. “Bojoval, vydal ze sebe všechno, na něj se v tomto směru nezlobím, protože on ten zápas nebodoval. Nemá nic společného s tím, jak to rozhodčí nabodovali. Takže kdyby chtěl někdo hejtit Miloše, tak to bych nebyl rád,” zastal se soupeře. S Petráškem si už vše vyříkali bezprostředně po zápase, zlá krev už je dávno pryč.

“Piráta” nyní čeká další boxerský duel pod záštitou organizace Fight Night Challenge, pak se chce konečně vrátit k MMA. Sám by chtěl nastoupit v září, rád by se ukázal na turnaji v Brně. Budoucí kariéra v Oktagonu je však nejistá, Krištofiče totiž oslovila konkurenční organizace. “Od RFA jsem dostal velmi zajímavou nabídku. Vyslechl jsem si ji, momentálně mám i s Ondrou řešit nový kontrakt, jak budeme pokračovat. Takže uvidíme, co bude.”

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články