Pirát si postěžoval na výplatu za box v Oktagonu a promotéra nařknul z používání dvojího metru

Pirát si postěžoval na výplatu za box v Oktagonu a promotéra nařknul z používání dvojího metru Samuel "Pirát" Krištofič | zdroj: Foto: Oktagon MMA

Ondřej Novotný si postěžoval na Samuela Krištofiče, který si domluvil další boxerský duel v konkurenční organizaci. Pirát mu to však vrátil i s úroky, promotéra obvinil z nadržování Petráškovi a Vémolovi.

Ondřej Novotný byl jedním z hostů posledního dílu Karlos Show. S “Terminátorem” si povídal mimo jiné o budování Oktagonu, jehož záběr se nyní rozšiřuje do sousedního Německa. V této souvislosti naznačil, že bojovníci z domácí scény už jsou trochu zmlsaní. “Od nás teď odešli někteří bojovníci. A já se pak dozvím, že jeden odešel, protože jsem špatně komentoval jeho zápas, což mi přijde jako malicherné, ale oni jsou schopni mě kvůli tomu nenávidět. Druhý odejde kvůli tomu, že jsme ho nevzali na tiskovku, což mi znovu přijde malicherné.” Další bojovníci a jejich manažeři si zase stěžovali, že s nimi promotér neuskutečnil pozápasový rozhovor, Novotný vysvětlil, že na rozhovory někdy jednoduše není čas, není v tom tedy nic osobního.

Spolumajitel Oktagonu přiznal, že je během vyjednávání o podmínkách působení v Oktagonu tvrdý, bojovníkům se ale většinou snaží vyjít vstříc. Zároveň si posteskl, že se nálada v této branži zásadně změnila. “Když jsme během covidu dělali Underground, tak všichni v kleci děkovali, byli rádi, že to děláme, cítil jsem takovou tu soudržnost, že si každý uvědomil, že jsme vzali vydělaných 15 milionů a dali jsme je do toho s nějakým rizikem, jestli to dopadne, nebo ne. V Německu jsme teď na začátku, je to Česko před osmi lety. Tam jsou všichni nadšeni, že jsme přišli, dáváme tomu strukturu, dobré peníze, promo. Zatáhli jsme do toho Build, což je řekněme Blesk krát deset. Jsou nadšeni, že z nich konečně někdo dělá hvězdy.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na domácí scéně promotéra trápí také přelétavost některých lidí, s nimiž v rámci Oktagonu počítá. Příkladem může být Marpo, který si krátce po podpisu smlouvy na zápas s Vémolou domluvil další boxerský duel v konkurenční organizaci RFA, což Novotný odsoudil během jedné z epizod MMA letem světem. Podobně si chce přivydělat také Samuel Krištofič, dva týdny po bitvě s Milošem Petráškem hodlá stihnout druhý turnaj pod hlavičkou Fight Night Challenge, kde se s ním v ringu potká trenér thajského boxu Kiry The King.

“Pirát si za týden domluvil další zápas. Doufám, že to dodá grády už tak vyhecovenému zápasu, protože je to bezpochyby drzost jít s Melounem do zápasu a myslet si, že to příští týden zase dáš. To si myslím, že je slušná drzost. I ve mně to zapálilo oheň, byť už zapálený byl,” rýpnul si Novotný.

To si ale “Pirát” nenechal líbit, na promotéra reagoval na svém Instagramu, kde prozradil, kolik mu za tanec s Petráškem původně nabídl. “Před vyprodanou O2 arenou jim dám jeden z nejatraktivnějších a nejzajímavějších zápasů a Ondra mi za něj nabídne 5 000 (eur). Tak to mi přijde jako největší drzost. Kdybych to měl dobře zaplacené a nemusel živit tři hladové krky, tak také nevymýšlím tolik zápasů.”

Krištofič zároveň upozornil, že box nespadá pod aktuální smlouvu, nic dalšího ale nepodepsal. “Těch 5 000 jsem samozřejmě nepřijal, ale stále je to výrazně méně než to, co mám ve smlouvě, co jsem si vybojoval. To za prvé. A za druhé - na tento zápas zatím nemáme nic podepsané, je to jen dohoda,” prohlásil a dodal, že si s promotérem zápas potvrdili pouze ve zprávách přes WhatsApp, přičemž přímo řekl, že by duel s Petráškem klidně mohl odpískat. “Na celou O2 arenu, která na mě bude bučet, se můžu vy**at, když v něm hoří takový ohníček.”

“Pirát” také upozornil, že v jeho případě je problém, když si domluví dva zápasy v tak krátké době, ale když Vémola chce dva týdny po souboji s Marpem absolvovat MMA zápas na turnaji ve Frankfurtu, to nikomu nevadí. Dokonce naznačil že Novotný Vémolovi a Petráškovi možná lehce nadržuje, že používá dvojí metr. “U Karlose je to jasné, protože prodává a pro Oktagon vydělává peníze. Meloun nezápasí, tak toho má asi jen rád.” Ze strany Krištofiče jde však zřejmě pouze o malé varování. Záleží mu ostatně hlavně na kariéře v MMA, v tomto směru je v Oktagonu spokojený. “Vždy může přijít lepší nabídka, ale co se týče MMA zápasů, tam si nemyslím, že by to bylo nějaké katastrofální, mám celkem dobrou výplatu, je to fajn.”

Zdroje:  isport.cz , Samuel Krištofič Instagram

Nejnovější články