Každý viděl prasárny, které dělal. David Dvořák vysvětlil, proč se pustil do Piráta

Každý viděl prasárny, které dělal. David Dvořák vysvětlil, proč se pustil do Piráta David Dvořák by se šel za kamaráda bít, po zápase si došlápl na Piráta, který fauloval Kincla | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Pětikolovou bitvu o krále střední váhy okořenil David Dvořák, který si po jejím skončení došlápl na Samuela Krištofiče za jeho nesportovní chování. “Undertaker” v krátkosti vysvětlil, co se v kleci vlastně stalo.

Duel mezi Patrikem Kinclem a Samuelem Krištofičem byl často označován jako osobní záležitost, oba bojovníci se ostatně ve vzkazech na sociálních sítích nijak nešetřili, horko bylo také během vážení, kdy došlo na malou strkanici. Nevraživost v podobných situacích většinou mizí se zazněním závěrečného hvizdu, v tomto případě tomu tak ale nebylo.

Na konci pátého kola se zdálo, že oba borci budou pokračovat v přestřelce, zápas musel ukončit až rozhodčí Pavel Touš, který se vrhnul na “Piráta” a doručil ukázkový takedown. Následně se do klece nahrnuli zástupci z obou rohů, mimo jiné také David Dvořák, jenž doprovázel Kincla. Česká naděje v UFC rychle vypěnila, “Undertaker” byl zvěčněn na snímku, kterak křičí kamsi do červeného rohu. A jelikož se kolem konfliktu začaly množit různé spekulace, rozhodl se, že do něj vnese trochu světla.

“Každý viděl prasárny, které Pirát dělal a jak se choval,” napsal v příspěvku na Instagramu. “V průběhu pátého kola Pirát hodně mluvil na Patrika a začal mluvit i na mě. Chápu to, jel si svou hru a strategii. Nicméně vyzývat mě na zápas se slovy ‘jak tady skončím, tak si to můžeme dát hned spolu’ bylo podle mě moc, ale budiž. Vyzývat může jak chce a koho chce. To mu brát nebudu.” Dvořák následně promluvil o chvíli, kdy už byl zápas ukončen, Krištofič nicméně pokračoval v útoku. “Přišel hvizd a konec zápasu, ale Pirát na Patrika zbytečně zaútočil znovu a v tu chvíli jsem měl černo a fight mood se zapnul.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

David byl připraven bránit svého parťáka. Vzhledem k agresivním slovním přestřelkám a dění na váze evidentně očekával nejhorší. “Protože od Piráta se dalo čekat všechno. Velikost psa mi byla absolutně ukradená a byl jsem připraven dělat to, co umím.” Potyčce naštěstí zabránili další trenéři, až na menší strkanici a zajímavou momentku se tedy nic nestalo. “Nikdy jsem si nehrál na frajera a ani nebudu, ale pokud někdo napadne mé kamarády a rodinu, budu je bránit dokud budu stát na nohou. Pár lidí mi psalo, že bych se měl stydět. Na to řeknu jen jedno. NESTYDÍM!!!”

Celá záležitost se probírala hned za tepla na tiskové konferenci. Vlastní pohled nabídl promotér Ondřej Novotný, podle něj šlo o velké nedorozumění. “Myslím si, že tam došlo k nepochopení. Pirát podle mého už chtěl jít za Patrikem, to se stalo o 20 až 30 vteřin později, David si myslel, že si to Pirát jde ještě dohrát, tak jak dohrál ten zápas. David odstrčil Piráta, protože se snažil bránit Patrika, a to v situaci, kdy už si týmy vůbec nerozuměly.” Na to konto se Patrik Kincl za nedorozumění omluvil, to samé udělal i Krištofič, který údajně závěrečný hvizd přeslechl, takže na Patrika nepřestával útočit, jelikož si myslel, že má ještě čas.

Čerstvý šampion se nicméně vyjádřil také k nepovoleným technikám, které na něj “Pirát” zkoušel. “Kolik máme času na ty fauly? To byl extrém. Jsem rád, že Oktagon teď chvíli bude mít normálního šampiona. Jestli je s tím někdo spokojený, takhle zápasit, tak ok, ale tohle byl absolutně neprofesionální přístup k organizaci, k vážnosti takového zápasu,” postěžoval si. “Dostal jsem x hlaviček, poprvé za mých 35 zápasů mě někdo chytil za trenky, spodní prádlo a suspenzor najednou, asi 150krát se zamotal do mých rukavic… Šílené. Absolutní dehonestace zápasu.” Na stížnosti reagoval “Pirát” pouze krátce. “Pokud tam v zápalu boje bylo něco, co jsem si neuvědomil, tak je to možné, víc k tomu nemám co říct.”

Zdá se, že si Patrik Kincl ze zápasu krom opasku šampiona střední váhy odnesl také další cenné zkušenosti, které se mu na domácí scéně zřejmě budou hodit.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , Instagram - David Dvořák

Nejnovější články