Letos dávejte pozor na Davida Dvořáka a těchto 5 bojovníků, nabádá UFC fanoušky

Letos dávejte pozor na Davida Dvořáka a těchto 5 bojovníků, nabádá UFC fanoušky zdroj: Getty Images

Obrovské pocty se dostalo českému bojovníkovi. UFC jej totiž zařadilo na seznam slibných talentů, od nichž letos očekává v oktagonu velké věci.

Už tento víkend se po několikatýdenní pauze znovu rozběhne kolotoč nejprestižnější MMA ligy světa. UFC proto vypíchlo několik bojovníků, které by fanoušci letos rozhodně měli sledovat. Mezi nimi se skví i český zástupce David Dvořák. 

“Pokud hledáte černého koně v muší divizi (56,7 kg), Dvořák je váš člověk,” píše se na webu americké organizace.Undertaker to má v UFC 3-0, celkově 20-3 a jede na vlně 16 vítězství v řadě. 29letá česká jednička započala cestu v UFC bodovým vítězstvím nad Brunem Silvou (…), následoval podobný výsledek proti Jordanu Espinosovi, a poté v jediném loňském souboji vítězství v 1. kole na submisi proti Juancamilu Ronderosovi. 

Dvořák měl původně v květnu čelit Raulianu Paivovi, ale Brazilec den před zápasem odstoupil kvůli zdravotním problémům způsobeným shazováním váhy, načež přestoupil do bantamové váhy. Zatímco Brazilec se přesunul výš a připsal si výhru nad Kylerem Philipsem a prohru nad Seanem O´Malleym v očekávaném střetu na UFC 269, Dvořák nastoupil do riskantního duelu s Ronderose, jímž nemohl nic získat, a vyřešil to v působivém stylu. 

Aktuálně je 10. v divizi a v prvním zápase roku 2022 by měl oktagon sdílet s někým výše postaveným v žebříčku. Vítězství by ho dostalo do konverzací okolo titulu a vše, co jsme od něj zatím viděli, nasvědčuje tomu, že má schopnosti k tomu, aby se vyrovnal těm nejlepším v divizi.” 

V únoru však Davida čeká níže postavený (aktuálně 13.) Su MudaerjiTibetského orla ale rozhodně není radno podceňovat, aktuálně má 3 výhry v řadě a vyznačuje se dost neortodoxním stylem, díky němuž 12 ze 14 výher získal způsobem T/KO před limitem. Doufejme ale, že český válečník zkoušku zvládne a do konce roku ho uvidíme zápasit s těmi nejlepšími v divizi. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

A koho dalšího UFC doporučuje sledovat? 

Třeba sympaťáka z Británie Toma Aspinalla, který naskočil mezi elitu v roce 2020, kdy si připsal 2 výhry před limitem, což loni zopakoval. Třikrát navíc kasíroval i bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera. Aktuálně mu v rámci těžké váhy patří 10. příčka a ačkoliv on sám nijak nepospíchá, pokud bude pokračovat v podobném duchu, mohl by se rychle ocitnout na vrcholu. 

Tom Aspinall Anglický bojovník Tom Aspinall. | zdroj: Getty Images

Do výčtu se dostal také teprve 24letý Ir Ian Garry, který hlasitě vykřikuje, že hodlá převzít žezlo po svém slavnějším krajanovi, jímž není nikdo jiný než Conor McGregor. Premiéra v UFC se mu povedla na výbornou, soupeře sestřelil KO vteřinu před koncem prvního kola. Vítězstvím navíc vylepšil své resumé na 8-0. 

Ian Garry slaví své první vítězství v oktagonu UFC Ian Garry slaví své první vítězství v oktagonu UFC | zdroj: Profimedia

Relativně stojaté vody střední váhy by podle UFC letos mohl zčeřit Nassourdine Imavov trénující po boku šampiona těžké váhy Ciryla Ganea v pařížské MMA FactoryAčkoliv proti Philu Hawesovi na začátku loňského roku zaváhal, následně se vrátil do sedla dvěma výhrami před limitem a pomyslnou sezónu zakončil na 12. místě. 

Fernand Lopez, Ciryl Gane a Nassourdine Imavov Fernand Lopez, Ciryl Gane a Nassourdine Imavov | zdroj: Profimedia

A ve výčtu zajímavých talentů nechybí ani bojovnice. Mariya Agapova to zatím v UFC má 2-1, ale za obě své výhry brala extra prémie a celkově to má už 10-2. Kazachstánce je navíc teprve 24 let, takže by v budoucnu mohla zamíchat kartami muší divize. 

Mariya Agapova Mariya Agapova | zdroj: Profimedia

A dost možná se její cesta brzy skříží s Američankou Erin Blanchfield, která je ještě o 2 roky mladší. V dosavadních dvou zápasech pod křídly UFC ale působila hodně dominantně a do budoucna se od ní dají očekávat velké věci. 

 

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články