Další česká senzace v UFC, Dvořák uškrtil Kolumbijce jednou rukou a vylepšil svou neuvěřitelnou vítěznou sérii

Další česká senzace v UFC, Dvořák uškrtil Kolumbijce jednou rukou a vylepšil svou neuvěřitelnou vítěznou sérii zdroj: Profimedia

David "Undertaker" Dvořák pokračuje ve vítězném tažení. Svého soka vyřídil doslova jednou rukou.

David Dvořák si společně se svými trenéry užil pořádné nervy ještě před samotným zápasem. Původní soupeř Raulian Paiva z Brazílie totiž během dělání váhy zkolaboval a vypadalo to, že celá několikaměsíční příprava českého bojovníka přijde vniveč. UFC se ale naštěstí podařilo nemožné a pár hodin před zápasem sehnalo náhradníka.

"Undertaker" zprvu nebyl nadšený, že se přihlásil právě Kolumbijec Ronderos. Před pár měsíci se s ním totiž potkal v jeho domovském Couture gymu, kde společně potrénovali. Kamarádství ale muselo protentokrát stranou a oba od prvních vteřin dávali jasně najevo, že se rozhodně šetřit nebudou. Ronderos výškově ztrácel, přesto ale hrozil nebezpečnými výpady, do kterých dával všechny síly.

Dvořákovi se skvěle dařilo zachytávat Ronderosovy kopy, za než ho následně trestal vlastními údery. Po minutě a 45 vteřinách pak český bojovník trefil soupeře tvrdým zadním hákem a bylo vidět, že tomu úder vůbec nechutnal. Zacouval ke kleci a následně se zbrkle pokusil přenést boj na zem. Takedown ale Dvořák bez problému odvrátil a naopak se sám dostal soupeři do zad.

Tahle pozice většinou bývá konečná a nejinak tomu bylo i tentokrát. David nasadil škrcení rear-naked-choke. Hodně nevídané bylo však to, že Ronderose uškrtil pouhou jednou rukou. To vypíchl i v pozápasovém rozhovoru a prohlásil, že by si za to zasloužil bonus za výkon večera.

V rozhovoru se vrátil také k předzápasovým komplikacím. "Připravoval jsem se na vyššího thaiboxera a nakonec jsem dostal nižšího wrestlera leváka." Přesto nedopustil senzaci a vylepšil své vítězné tažení už na neskutečných 16 výher v řadě. Poslední porážku v kariéře totiž utrpěl před dlouhými 9 lety. Ačkoliv výhra nad nováčkem Ronderosem Davida pravděpodobně v žebříčku nikterak výš neposune, na matchmakery UFC určitě udělal dobrý dojem, protože byl ochoten zariskovat a vzít pár hodin před zápasem náhradního soupeře. A to se při jednání o nové smlouvě bude určitě hodit.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články