Další české želízko jde do ohně oktagonu UFC. David Dvořák má jasný cíl, zvítězit!

Další české želízko jde do ohně oktagonu UFC. David Dvořák má jasný cíl, zvítězit! zdroj: Profimedia.cz

Davida Dvořáka čeká o víkendu třetí zápas v UFC. Zatím všechny zápasy vyhrál a hodlá v úspěšném tažení pokračovat.

Už o víkendu uvidíme další českou vlajku v oktagonu UFC. Davida Dvořáka totiž čeká třetí zápas v této nejprestižnější organizaci, tentokrát s brazilským soupeřem Raulianem Paivou. A aby toho nebylo málo, souboj se odehraje na hlavní kartě turnaje.

David Dvořák teď drží neuvěřitelnou sérii vítězství, kdy vyhrál svých posledních 15 zápasů. Naposledy prohrál v roce 2012 a celkově má na kontě 19 zápasů a pouhé 3 porážky. Své dva poslední zápasy v UFC zvládl skvěle, když ve svém debutu porazil na body Bruna Silvu a v září minulého roku naprosto dominoval Jordanu Espinosovi.

Jeho nadcházející brazilský soupeř Raulian Paiva je na tom co se týče statistik velice podobně. Má 20 vyhraných zápasů, 3 porážky a v UFC odbojoval 4 zápasy, kdy 2 vyhrál a 2 prohrál. Na rozdíl od Davida, který ale svých 15 zápasů dokázal ukončit před limitem, Paiva je spíše „bodový“ zápasník a 13krát vyhrál díky bodovým rozhodčím.

David se v minulosti vyjádřil, že by si už přál v UFC svého soupeře ukončit, ale na tiskové konferenci před zápasem přiznal, že se na to nijak nesoustředí, a že mnohem důležitější je pro něj výhra. „Pro nás je prostě jasný cíl vyhrát, držet se našeho plánu, být absolutně soustředěný na ten výkon a pokud to ukončení přijde, tak přijde. Ale pojedeme tak dlouho, dokud rozhodčí neukončí ten zápas a jestli to bude před limitem nebo po limitu, to je úplně jedno,“ řekl český „Undertaker“.

„David razí, heslo, že peníze kazí charakter, tak nechce ty pozápasové bonusy,“ řekl se smíchem  jeho manažer a trenér Patrik Kincl.

Dvořák je v žebříčku muší váhy na 11 místě a jeho soupeř je hned za ním. Jedná se o kvalitního protivníka a český „Hrobník“ k němu tak také přistupuje: „Zařadil bych ho mezi top zápasy, které jsem měl a které mě čekají. Pro mě byl nejhorší první zápas v Brazílii s Brunem Silvou, kde jsem si opravdu šáhnul na dno. To byl pro mě největší vrchol kariéry a uvidíme co bude dál.“

Raulian Paiva má výhodu v tom, že je vyšší a dokáže využívat dlouhého dosahu svých paží. David Dvořák je na to ale připravený a nevidí v tom problém: „Vůbec mi to nevadí, ti větší pak aspoň padají z větší výšky. Já jsem prostě zvyklý prát se s většíma. U nás ty malé váhovky nejsou, takže mám rád ty větší.“

David Dvořák UFC zdroj: Profimedia

Paivovy silné stránky zhodnotili i Davidovi trenéři:  „Podle mě je nebezpečný tím, že nevypadá úplně, že je tak moc dobrý, a ti, kteří nevypadají, že jsou tak moc dobří, tak většinou překvapí. Takže jsme zvědaví na to, jestli nás bude schopný nějak překvapit,“ řekl o Brazilcovi Jan Maršálek.

„Za mě je největší nebezpečí v tom, že když je ten zápas těsný, když je na body, tak on ten zápas dokáže vizuálně přetahovat na svoji stranu,“ přidal svou analýzu Patrik Kincl. „Vypadá, že ten zápas dělá, že tlačí, že má lepší bodování úderů, takže tohle vidím jako jeho nejsilnější stránku.“

Jestli se bude David snažit přenést zápas na zem nebo jej nechá v postoji, hodlá David vyřešit na místě. Rozhodně si však věří, že bude schopen vnutit svému soupeři svůj styl:

„Nemáme to tak, že bychom chtěli striktně jenom postoj nebo zem. Myslím si, že už jsem dost komplexní fighter na to, abych se dokázal v tom zápase přizpůsobit, rozpoznat, kde on bude silný a v čem je nebezpečný a prosadit si to svoje.“

David Dvořák se s Raulianem Paivou utká na hlavní kartě turnaje UFC Vegas 27. Ta začíná v neděli, v 1 hodinu ráno a jelikož jde David hned druhý zápas, můžeme mu začít fandit kolem půl druhé.

Zatím se můžete podívat na tohle skvělé video, které mapuje Davidovu přípravu na zápas:

Zdroje:  Sherdog.com , David Dvořák - Tisková zpráva

Nejnovější články