Soupeř Davida Dvořáka nezvládl váhu a musel odstoupit, zaskočí za něj neporažený Kolumbijec

Soupeř Davida Dvořáka nezvládl váhu a musel odstoupit, zaskočí za něj neporažený Kolumbijec zdroj: Profimedia

David Dvořák si zřejmě užil pěkně horké chvilky. Jeho Brazilský soupeř totiž před vážením zkolaboval a bylo dost pravděpodobné, že český bojovník přijde o možnost zápasit.

Český bojovník David Dvořák si ještě před víkendovým zápasem v prestižní UFC užil pořádné nervy. Jeho soupeř Raulian Paiva totiž při pokusu dostat se na požadovaný váhový limit muší divize (-56,7 kg) zkolaboval a byla jen malá pravděpodobnost, že se organizátorům podaří na poslední chvíli najít náhradu.

"Dělal jsem včera váhu a cítil jsem se opravdu dobře, pamatuji si, že jsem vyšel ze sauny, abych se ještě zabalil do ručníků a pak mě dost rozbolela hlava, začalo mě bolet na hrudi, no a pak už si nepamatuji nic, jen jak jsem se probudil v nemocnici," nechal se brazilský bojovník slyšet pro MMAfighting. "Moje mysl chtěla, ale mé tělo ne. Doktor mi řekl, že jsem měl nízký krevní tlak a byl jsem dehydratovaný. To byl důvod, proč jsem omdléval a nemohl jsem se postavit. Ale díky bohu mě o půlnoci pustili z nemocnice a nyní se už cítím dobře."

Naštěstí pro Paivu nakonec všechno dobře dopadlo, jen bude nejspíš muset příště do vyšší váhové kategorie, protože už v minulosti měl s děláním váhy problémy. Ani David Dvořák naštěstí nemusí smutnit. Sice přišel o místo na hlavní kartě, ale jeho příprava nepadne vniveč. UFC se totiž povedlo na poslední chvíli najít náhradu. Vhozenou rukavici sebral Juancamilo Ronderos (4-0). Neporažený Kolumbijec bude jasným outsiderem, který by však vítězstvím na desítkou žebříčku mohl hodně získat a okamžitě by se katapultoval mezi nejlepší bojovníky divize.

Shodou okolností se oba bojovníci znají. Před posledním Dvořákovým zápasem v září loňského roku si spolu totiž zatrénovali. "Velké díky Davidovi, že mě nechal si s ním zatrénovat v přípravě na jeho zápas příští týden. Určitě ho zkoukněte. Budu tam brzy také, kámo." Ironií osudu teď nastoupí proti sobě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Juancamilo "" Ronderos (@1camilor)

UFC Vegas 27, jemuž vévodí zajímavá bitva Rob Font vs. Cody Garbrandt, začíná už zítra ve 22:00 našeho času.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články