Bývalý šampion UFC a tvrdý bombardér Garbrandt zkusí o víkendu zastavit rozjetého Fonta

Bývalý šampion UFC a tvrdý bombardér Garbrandt zkusí o víkendu zastavit rozjetého Fonta Rob Font - Cody Garbrandt | zdroj: Getty Images

Cody Garbrandt si to v hlavním zápase víkendového turnaj UFC Vegas 27 rozdá s Robem Fontem.

Na víkendovém turnaji UFC Vegas 27 nás čeká poměrně nabitá a zajímavá karta, jíž vévodí hlavní zápas v bantamové váze mezi bývalým šampionem a nynější čtyřkou Codym Garbrandtem a trojkou Robem Fontem.

Garbrandt, který patří k excelentním strikerům s tvrdými údery odstartoval svoji kariéru ve velkém stylu a po pěti výhrách v řadě (všechny TKO nebo KO) se dostal do UFC, kde pokračoval v nekompromisní jízdě a kosil jednoho soupeře za druhým. Nebylo proto divu, že se po dalších pěti výhrách dostal až do titulového zápasu.

Tehdejšího šampiona Dominicka Cruze sice Garbrandt před limitem ukončit nedokázal (ačkoliv ho zvládl dvakrát velice tvrdě srazit k zemi), ale i tak si za perfektní a dominantní výkon vysloužil vítězství a titulový pás. V tu chvíli se stal Cody jednou z největších hvězd tehdejšího UFC a celá bantamová váha mu klečela u nohou.

Na absolutním vrcholu se ale Garbrandt dlouho neudržel. Přesně po roce ho totiž při jeho první obhajobě knockoutoval T.J. Dillashaw, který mu tak sebral pás a zároveň mu připravil úplně první porážku jeho kariéry. Cody se z této prohry nedokázal zvednout a Dillashawovi podlehl i ve druhém společném duelu, kde schytal TKO dokonce už v úvodní části.

Mentální nastavení měl v tu dobu Garbrandt naprosto rozházené, což potvrdila i třetí porážka v řadě,  kterou mu uštědřil Pedro Munhoz po dalším technickém knockoutu v prvním kole. V tu dobu si dal Cody téměř na rok a čtvrt pauzu na rekonvalescenci a po návratu (v červnu 2020), dokázal znovu zvítězit, když ve druhém kole parádně vypnul Raphaela Assunçãa.

Nyní Garbrandt věří, že je v životní formě, kterou hodlá tento víkend prezentovat. „Tohle nebude Cody Garbrandt kterého jste viděli. Tenhle bude úplně jiný,“ řekl v nedávném rozhovoru pro BJPenn.com. „Myslím, že tohohle jste neviděli ani v zápase proti Dominicku Cruzovi. Jsem natěšený na to, až tam půjdu a předvedu to. Respektuji Fonta i celý jeho tým, ale i tak ho sejmu.“

Font se MMA věnuje od roku 2009, kdy vstoupil v domovském Massachusetts do amatérské ligy (3-1), ze které o dva roky později přešel mezi MMA profesionály. Zde sice hned v druhém zápase schytal porážku, jenž však byla na velice dlouhou dobu poslední. Rob vyčistil téměř všechny menší organizace v Nové Anglii (především CES) a po šňůře devíti vítězství se dostal až do UFC.

V nejslavnější organizaci na světě se tento skvělý univerzál prezentuje poměrně stabilními výkony, během kterých je schopný ukončit své soupeře téměř z jakékoliv pozice jak v postoji, tak na zemi. Od prohry (jedné ze tří v UFC), kdy podlehl na body Raphaelu Assunçãovi v roce 2018, navíc už žádnou další nepřidal.

Momentálně se tak Font může chlubit třemi vítězstvími v řadě. Především v posledním zápase proti Marlonu Moraesovi předvedl parádní obratnost a také skvělý striking a naprosto zaslouženě si za TKO v prvním kole odnesl bonus za výkon večera.

I díky tomu ho nyní čeká jeho první hlavní zápas v UFC a navíc nebezpečný Garbrandt. „Codyho musíte knockautovat, jinak knockautuje on vás,“ řekl Font pro BJPenn.com. „Je to nebezpečný chlap. V zápase s Assuncaem vypadal mnohem trpělivěji a to, jak ho vyřídil bylo opravdu drsné. S chlapem jako je Cody si musíš dělat starosti. Je to vzrušující a strašidelná výzva. Ale plánuji Codyho frustrovat a přimět ho, aby udělal chybu a zaplatil za ni.“

Hlavní karta UFC Vegas 27 začíná v neděli v 1 hodinu v ráno. Tento souboj, který může klidně napovědět, kdo bude dalším vyzyvatelem v bantamové váze by tak měl odstartovat okolo třetí hodiny ranní. Ještě předtím, asi o půl druhé ráno, přijde na řadu David Dvořák, který bude zápasit se svým brazilským soupeřem Raulianem Paivou. My vám jako vždy přineseme aktuální reportáže nejen z těchto zápasů, ale ze všeho zajímavého, co se na tomto turnaji událo.

Zdroje:  BJPenn.com , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články