Cukřík O'Malley a tvrďák Cody Garbrandt se pustili do ostré výměny názorů, připravují půdu pro vzájemný souboj?

Cukřík O'Malley a tvrďák Cody Garbrandt se pustili do ostré výměny názorů, připravují půdu pro vzájemný souboj? zdroj: Profimedia

Bojovníci si stále nemohou přijít na jméno. O'Malley se i nadále snaží vyprovokovat vzájemný zápas, hned tak se ho ale asi nedočkáme.

V bantamové divizi se v posledních měsících odehrály velké změny. Po odchodu Henryho Cejuda šel do boje o trůn Jose Aldo a Petr Yan, rozjetá sibiřská lokomotiva přejela Brazilce v pátém kole. Pozornost fanoušků ale poutají i další bojovníci kategorie do 61 kilogramů. Například talentovaný Sean O'Malley.

Pětadvacetiletý Američan se již nyní může pochlubit parádní bilancí 17-1, v UFC navíc zatím díky suverénním výkonům nenašel přemožitele. Posledně měl hotovo už v prvním kole, když za necelé dvě minuty knockoutoval Eddieho Winelanda. Sebevědomí mu rozhodně nechybí, což je ostatně vidět i mimo oktagon.

V žebříčku „Sugar” momentálně figuruje na 14 místě, to ale neznamená, že by si nemohl vzít na paškál borce z horních příček. Do oka mu padl bývalý šampion Cody Garbrandt, který dokázal sesadit z trůnu legendárního Dominicka Cruze. Z vrcholu bohužel zase rychle zamířil dolů. Hned dvakrát ho vyřídil T.J. Dillashaw, následně také Pedro Munhoz. „No Love” si spravil chuť až letos v červnu na turnaji UFC 250, kde parádní bombou vypnul Raphaela Assuncaa. A byl to shodou okolností stejný turnaj, na němž O'Malley poslal do hajan Winelanda.

sean-omalley zdroj: Profimedia

Působivé knockouty mají diváci v lásce, není tedy divu, že téměř okamžitě začali diskutovat, kdo během večera zazářil více. Velmi rychle došlo také na otázku, kdo by zvítězil, pokud by borci nastoupili proti sobě. O'Malley vycítil šanci a velmi rychle odpověděl: 

„Myslím si, že je na vysoké úrovni. Je velmi, velmi nebezpečný protivník. Kdokoliv, kdo má bomby jako on, je nebezpečný. Myslím si ale, že jsem dostatečně vypočítavý, dostatečně přesný a zkušený, abych ho knockoutoval. Pro mě je to dobrý zápas.” Zároveň ale podotknul, že se duel v nejbližší době neuskuteční, protože pro Garbrandta není výhodný. „Za prvé by si pravděpodobně šel pro knockout, za druhé by bojoval s někým, kdo kolem sebe sice dělá velký rozruch, ale kdyby mě porazil, lidé by to neocenili.”

Garbrandt samozřejmě nenechal průpovídky bez odpovědi a poukázal na skutečnost, že O'Malley ještě nebojoval s nikým z TOP 15, zatímco on se musí prosadit mezi TOP 5. Proto se podle něj zatím nemohou srovnávat. Navíc nezapomněl zmínit, že v jeho věku už byl dávno šampionem. O vzájemném duelu bude ochotný uvažovat teprve ve chvíli, až se dokáže prosadit i proti soupeřům z vyšších příček žebříčku.

Cody Garbrandt Garbrandt v minulosti vystoupal až na trůn bantamové divize, nevydržel na něm však dlouho. | zdroj: Profimedia

Válka na sociálních sítích se ale znovu rozhořela poté, co Garbrand oznámil plán na sestoupení do muší váhy, kde by si chtěl došlápnout na šampiona Deivesona Figueireda. Na video O'Malley reagoval obrázkem běžící postavičky, čímž naznačil, že Garbrandt utíká z bantamové divize. Odpověď přišla velmi rychle.

„Neboj se, příští rok to rozjedu v obou divizích. Snad se do té doby potkáš s někým z TOP 15.”

O'Malley okamžitě kontroval: „Já zase doufám, že ve slámové váze nebudeš knockoutován, protože by to nevypadalo tak dobře, jako KO ode mě. Hodně štěstí.”

Garbrandt si následně neodpustil ještě jeden výpad. „Snad tě nebudou muset zase odnášet z klece jako děvku,” čímž narážel na souboj z roku 2018, v němž se mu postavil Andre Soukhamthath. O'Malley tehdy vyhrál, ale kvůli zranění nohy nemohl odejít po svých. „LOL, vždyť jsem měl zlomenou nohu, šampione,” namítl „Sugar”.

Sean O´Malley Quinoneze přejel "Cukřík" bez nejmenšího problému | zdroj: Profimedia

Borci si užili pěkný virtuální sparring. Těžko ale říct, zda někdy skutečně změří síly také v oktagonu. O'Malley v květnu prohlašoval, že v žebříčku nevidí žádná velká jména, kvality podle něj mají pouze Aljamain Sterling, Petr Yan, Cory Sandhagen a Marlon Moraes. Jedním dechem ale dodal, že o těchto bojovnících nikdo nemluví. „Já jsem ten člověk, který přijde, vyřadí je, zajistí si titulový zápas a stane se šampionem. Stane se to, lidé mě tam chtějí. Bude to vzrušující.” Trochu jiného názoru je však Dana White. Podle něj je O'Malley teprve na začátku dlouhé cesty. Pokud jde o Garbrandta, musel by se k němu nejprve dopracovat přes několik dalších zápasů.

O'Malley bude mít brzy další šanci posunout se o něco výš. Na turnaji UFC 252 ho vyzkouší tvrďák Marlon Vera. I na něj si ale „Sugar” věří. „Je těžké ukázat, co umíte, když soupeře vypínáte do dvou minut. Někteří si mohou myslet, že jde pouze o šťastnou ránu. Myslím si ale, že by „Chito” mohl vydržet větší výprask, takže budu moct ukázat víc,” těší se. Zároveň ale předpověděl, že ani tentokrát nepůjde o dlouhý zápas. „Těžko si představit něco jiného, než knockout v prvním kole.” Zda se mu to podaří, se dozvíme už 15. srpna.

Zdroje:  Bloody Elbow , MMA News , mmafighting.com , mmajunkie.com , mmamania.com

Nejnovější články