Cody Garbrandt chce zpátky titul šampiona a na Bojovém ostrově by o něj rád uspořádal turnaj

Cody Garbrandt chce zpátky titul šampiona a na Bojovém ostrově by o něj rád uspořádal turnaj zdroj: Profimedia

Zdá se, že nadějný bojovník zkrotil svou horkou hlavu a chce se rychle vrátit na trůn šampiona. Kvůli tomu by chtěl ve svojí váze uspořádat turnaj.

Skvěle rozjetá kariéra Cody Garbrandta nabrala nečekaný spád, když ho hned po zisku titulu dvakrát knockoutoval jeho bývalý týmový kolega T.J. Dillashaw. Pomyslný hřebíček do rakve pak přidal ještě Pedro Munhoz a zdálo se, že pohádky je konec. O víkendu ale oblíbený "No Love" předvedl skvělý výkon, který korunoval výstavním KO, které je žhavým kandidátem na knockout roku a bude se o něm ještě dlouho mluvit. Dal tak dost rázně najevo, že se s ním zase musí počítat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Čen 6, 2020 v 10:23 PDT

"Spousta lidí dostane v životě knockout a zůstanou dole, nevstanou. Já byl na špici světa, bylo mi 25, byl jsem světový šampion, porazil jsem jednoho z nejlepších bojovníků bantamové váhy. A pak následoval strmý pád během tří zápasů. Víte, jak těžké bylo vstát a udělat tohle?" popsal oblíbený "No Love", že odrazit se ode dna nebylo vůbec jednoduché. "Chtěl bych, aby to motivovalo ostatní. A rád bych to dělal po zbytek kariéry, nezáleží na tom, kolikrát vyhraju nebo prohraju, kolik titulů vyhraju, ale na tom, že se nikdy nevzdám. Je jedno, čím si v životě procházíte. Svět není fér, je šílený, a musíte mít cíl a jít za ním, udržet si touhu být nejlepším."

Za svůj velkolepý návrat prý vděčí hlavně svému novému týmu v čele s Markem Henrym.

"Pracovali jsme během celého kempu na tom, abych to byl zase starý já a nezůstával před soupeři stát. Mám rychlost, sílu i přehled, takže nepotřebuju před soupeři stát a chodit s nimi do přestřelek, abych udělal dobrou show. Můžu je radši rozebrat tak, jak jste viděli. Byl jsem klidný a počkal jsem si, až se Assuncao otevře."

A americký bojovník se netají tím, že chce rychle zase zpátky na šampiónský trůn. "Slyšel jsem, že se chystají na Bojový ostrov a je tady jen jeden člověk, se kterým bych tam rád bojoval, Petr Yan," nechal se Garbrandt slyšet na pozápasové tiskové konferenci. Problém je v tom, že ruský bojovník už tam má naplánované titulové dostaveníčko s José Aldem. Nový šampion by se pak měl utkat s Aljamainem Sterlingem, který o víkendu rovněž předvedl skvělý výkon.

Codyho tedy nejspíš čeká ještě pár zápasů, ve kterých bude muset potvrdit své znovuzrození a nárok na titulovou bitvu. Rád by za tímto účelem na Bojovém ostrově uspořádal menší turnaj v nabité bantamové váze. "Udělejme turnaj. Vezměte nás na pár měsíců do karantény na Bojový ostrov, přivezte naše trenéry, dostatek Trifecta jídla (pozn.jídlo od UFC performance institutu). A pojďme do války. Uvidíme, kdo je opravdový šampion. Udělejme to oldschool."

Toho se sice nejspíš nedočkáme, ale pokud "No Love" přejede dalšího soupeře v podobném stylu jako Assuncaa, možná si titulový pás připne dřív, než by se teď mohlo zdát.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články