Cody Garbrandt hlásí velkolepý návrat, soupeře poslal děsivým KO do říše snů

Cody Garbrandt hlásí velkolepý návrat, soupeře poslal děsivým KO do říše snů zdroj: Profimedia

Vypadá to, že se kdysi neporažený šampion poučil z chyb a skvělým KO se vrací mezi špičku své váhy v UFC.  

Cody Garbrandt bez jediného zaváhání vylétl až na vrchol bantamové divize UFC. Sladkou třešničkou na dortu byl pak samotný titulový zápas, v němž doslova deklasoval favorizovaného Dominicka Cruze. Jenže po raketovém vzestupu následoval strmý pád. Svého bývalého kolegu T.J. Dillashawa nenáviděl tak moc, že ho chtěl ukončit za každou cenu a zapomněl na obranu. To samé v odvetě. A do třetice všeho zlého také v zápase s Munhozem a zdálo se, že pohádky je nadobro konec.

Dlouhá pauza a navázání spolupráce s novými trenéry. To mělo Garbrandtovi pomoct restartovat kariéru. Od začátku zápasu proti Assuncaovi měl navrch. Byl rychlejší a jeho soupeř se k němu nemohl vůbec dostat. Na konci kola si dokonce dovolil taneček, který dal vzpomenout na jeho nejlepší výkon kariéry v tituláku s Cruzem.

Trenéři si byli vědomi, že v tomhle zápase musí Cody hlavně porazit svou hlavu. "Hlavně žádné emoce," připomínali mu během pauzy mezi koly.

Assuncao ve druhém kole naopak usiloval o to, aby Garbrandta zatáhl do nějaké přestřelky, kde by mohl otestovat jeho bradu. Byl to ale nakonec on, kdo schytal do hlavy pěkný highkick. Svému soupeři dal ale verbálně najevo, že je v pohodě, a otřesený skutečně vůbec nevypadal. Podobná situace se opakovala, když se poroučel k zemi po úderu. "Bylo to spíš uklouznutí," snažil se Codymu namluvit, že jeho údery nejsou zas tak silné.

"No Love" si ale svůj nejtvrdší úder schovával až do samotného závěru kola. Assuncao si ho nahnal zády k pletivu a myslel si, že se konečně strhne přestřelka. Jeho hák byl ale až moc čitelný. Garbrandt si chladnokrevně povolil a přišel s vlastním hákem z druhé strany. Extrémně silný úder trefil společně s gongem ukončujícím kolo přesně na vypínač na soupeřově bradě a šel pryč, protože moc dobře věděl, že je konec. Assuncao dopadl na podlahu oktagonu obličejem napřed a trvalo několik vteřin, než vůbec přišel zpátky k sobě. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Čen 6, 2020 v 10:23 PDT

Tohle byl opravdu velkolepý návrat bývalého šampiona, který se z deváté pozice v žebříčku rázem katapultoval mezi nejlepších pět. Za svůj výkon si také odnesl bonus za výkon večera. Pokud tenhle kluk zvládne ukočírovat svou hlavu i v dalších zápasech, dost možná se brzy vrátí zpátky na trůn a nějakou dobu tam pobude. 

Nejnovější články