Z vrcholu spadl až na dno. Cody Garbrandt dostal tři KO po sobě a teď jej čeká těžký zápas o přežití v UFC

Z vrcholu spadl až na dno. Cody Garbrandt dostal tři KO po sobě a teď jej čeká těžký zápas o přežití v UFC zdroj: Profimedia

Jen málokdo si zažil tak rychlý vzestup a tak strmý pád jako bývalý šampion bantamové váhy Cody "No Love" Garbrandt. Teď jej čeká zápas, ve kterém nesmí prohrát.

Cody Garbrandt má před sebou velice důležitý zápas. Tuto sobotu na UFC 250 se utká s pětkou bantamové divize, Raphaelem Assunção a opravdu nutně potřebuje vyhrát. Jako neporažený bojovník se Cody dostal až na vrchol, když v roce 2016 v šampionském duelu porazil (nebo lépe řečeno naprosto deklasoval) Dominicka Cruze. Udělal to s takovým přehledem, že se zdálo, že jeho nadvláda nad bantamovou divizí bude trvat hodně dlouho.

Jenže šampionský pás se mu rozhodl vzít T.J. Dillashaw. Oba předvedli fantastický zápas, ve kterém Cody dokázal Dillashawa v prvním kole srazit tvrdým pravým hákem a následně Dillashawa zachránil až konec kola. Ve druhém kole ale TJ více tlačil a dělal si více příležitostí. A Codymu nakonec vrátil tvrdý pravým hák, dostal jej na zem a tam jej dobil údery.

Cody Garbrandt tak poprvé okusil porážku a moc mu nechutnala. Odveta na sebe nenechala dlouho čekat, ale pro Codyho dopadl hodně podobně. Už v polovině prvního kola se mu povedlo Dillashawa srazit dobře načasovaným úderem, ale tentokrát se T.J. dokázal rychle zvednout. Cody se na něj vrhnul se vším, co měl a přitom zapomněl, že T.J. je pořád nebezpečný. Dillashaw jej třikrát zakontroval svým pravým hákem a po třetí už to Codyho brada nevydržela a šel na zem. Po chvíli se sice zvládl postavit, ale šlo vidět, že je hodně otřesený. T.J. se však nehnal do zbrklé přestřelky a zkušeně si vyčkal na tu správnou příležitost. Ta přišla záhy a T.J. trefil Codyho znovu pravým hákem na bradu. Následovala tvrdá sprcha úderů, která stačila na ukončení zápasu. Cody pocítil další porážku od svého úhlavního rivala.

Další zápas si znovu prohrál Cody především sám, když se pustil do divoké přestřelky s Pedrem Munhozem, který takové situace miluje a v nepřehledných bitkách exceluje. Cody Garbrandt si tak připsal třetí porážku na KO v řadě.

 

Teď je však Cody Garbrandt (kterému je pořád teprve 28 let) odhodlaný prolomit vlnu porážek a odnést si skalp nebezpečného Raphaela Assunção. Věří, že spolu se svým koučem Markem Henrym napravil své chyby v postoji a že si v sobotu dojde pro vítězství.

„Když jsem v pohodě, nikdo na světě mě nedokáže porazit,“ řekl Garbrandt pro MMA Fighting. „Opravdu tomu věřím, že jsem napravil hodně svých chyb, které bylo potřeba napravit. Když jsem psychicky v pohodě, dokážu v oktagonu udělat pořádný chaos, protože vím, že můj život je dobrý, že je vše v pořádku a můžu vypustit to divošství v oktagonu. A to je to co jsem připraven udělat.“

„Bojoval jsem se svými démony a jsem tady, abych znovu usednul na trůn. Budu připraven na kohokoliv, až přijde můj čas na další šanci na titul. Využiju toho a budu se toho titulu držet, až do doby kdy bude na čase odejít z tohoto sportu“.

Cody to s úspěšným návratem myslí vážně a opustil tak svůj dlouholetý gym Team Alpha Male a přešel k trenérovi Marku Henrymu do New Jersey.

„Moc jsem zpohodlněl,“ přiznává Cody. „Potřeboval jsem jít pryč a postavit se na vlastní nohy a uzavřít se v New Jersey. Kdo by chtěl opustit Kalifornii pro New Jerse, zrovna když je pořádná zima? Nikdo. Ale já věděl, že to musím udělat a chtěl jsem to udělat.“

Garbrandt - Dillashaw zdroj: Getty Images

Jeho soupeř Raphael Assunção (27-7) je zkušeným zápasníkem, který sice nemá tak nepředvídatelný pohyb jako TJ Dillashaw nebo Dominick Cruz, ale své zápasy umí takticky velice dobře zvládnout. Je tedy pravým opakem Codyho, který má většinou všechny trumfy v rukávě, ale často nezvládne taktickou stránku zápasu a nechá se unést svými emocemi.

Assunção má velice dobrý grappling a i přestože je Cody sám velice dobrým wrestlerem, na zemi by se s ním pravděpodobně potkat nechtěl.

Cody si však nemůže dovolit chybovat. Případná prohra by totiž dost možná mohla znamenat ukončení jeho působení v UFC. Největší výzva pro Codyho tak bude pravděpodobně překonat psychický tlak. V kleci byl naposledy v březnu minulého roku a to je dlouhá doba na to, aby byl zápasník znovu nervózní. Navíc tři prohry v řadě mu na klidu určitě nepřidají a tlak, že musí bezpodmínečně vyhrát bude hrát také proti němu. Pokud se ale v sobotu v oktagonu objeví starý dobrý „No Love“ Garbrandt, který dokázal přejet i Dominicka Cruze, určitě má na to, aby odešel vítězně.

Zdroje:  mmafighting.com , mmamania.com , bt.com

Nejnovější články