"Teď si zasloužím bojovat o titul," odmítl Yan bývalého šampiona Garbrandta

"Teď si zasloužím bojovat o titul," odmítl Yan bývalého šampiona Garbrandta zdroj: Profimedia

Petr Yan, který patří k nejlepším ruským bojovníkům v UFC, odolává slovník útokům Codyho Garbrandta a chce se porvat o šampionský pás.

Jedna z vycházejících hvězd bantamové váhy UFC, Petr Yan, který momentálně drží devět výher v řadě, si získává čím dál tím větší renomé a tím i oblibu mezi fanoušky.  Sympatie si však nezískal u bývalého šampiona „bantamu,“ Codyho Garbrandta, kterému ruský bojovník v prosinci loňského roku sestřelil ve třetím kole kopem do hlavy týmového kolegu Urijaha Fabera.

Garbrandt se do Yana už několikrát ostře pustil na sociálních sítích a vzniklo z toho několik klasických trash talků. A právě po výše zmiňovaném souboji se oba dva borci osobně setkali v zákulisí. Podle Yana, který po necelém měsíci poskytl prostřednictvím svého tlumočníka Sayata Abdrakhmanova rozhovor pro server BJPenn.com, se ale nic zásadního nestalo.

„Mohli jste všichni vidět, jak to celé probíhalo, když jsme se setkali tváří v tvář. Sice se choval (Garbrandt) hodně emotivně, ale ruce měl schované za zády. Netřeba zmiňovat, že nedostál svým řečem. To je pro mě pouze důkaz toho, že umí jenom mluvit. Je to jenom štěně, co hodně štěká, ale nekousne vás.“

Yan tak zároveň odmítl, že by chtěl s Garbrandtem v blízké době bojovat. Nepřijde mu atraktivní, že Američan třikrát v řadě prohrál a především by se teď rád zaměřil na aktuálního šampiona, Henryho Cejuda. „Abych byl upřímný, tak se v této fázi mojí kariéry o fight s Garbrandtem nezajímám. Věřím, že si teď zasloužím bojovat o titul a o tom chci také diskutovat s UFC.“

„Pak se dají plánovat další věci. a možná, že bych mu někdy mohl ukázat, co mě naučila ruská škola boxu. On má sice rychlost a sílu, ale nedokáže pořádně udeřit, takže jeho další pád by byl pouhou otázkou času. Chápu, že má teď velké řeči, protože si potřebuje udržet pozici toho důležitého. Snaží se spojit jeho jméno s mým, protože vítězím a jsem na vzestupu.  Bude ale muset taky v nějakém souboji zvítězit, aby mě mohl vyzvat,“ zakončil rozhovor Yan.  

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články