Mlátička ze Sibiře Petr Yan a veterán Urijah Faber doplní extrémně silnou kartu v Las Vegas

Mlátička ze Sibiře Petr Yan a veterán Urijah Faber doplní extrémně silnou kartu v Las Vegas Petr Yan - Jin Soo Son, USA Today | zdroj: Profimedia

Yan tak vyslechl několikatýdenní Faberovo volání po společném duelu.

Nějaký čas to vypadalo, že Urijah Faber zůstane po umístění do Síně slávy v UFC už navždy ve sportovním důchodu. Ostatně veskrze všichni bojovníci, kterým se dostalo této pocty, to tak měli. Faber ovšem ne a v červenci letošního roku se úspěšně vrátil do oktagonu, kde po pouhých šestačtyřiceti sekundách umlátil Ricky Simona.

Nyní ESPN ohlásilo, že má domluveného dalšího soupeře. 14. prosince se v rámci UFC 245 v Las Vegas v pekelně nabitém turnaji utká s Petrem Yanem, šestadvacetiletým Rusem, který kosí jednoho soupeře za druhým  a jehož statistika činí dvanáct výher a jedinou porážku. A půjde o hodně, protože vítěz s největší pravděpodobností vyzve šampiona bantamové váhy Henryho Cejuda.

Faber už Yana vyzýval delší dobu, ale ten urputně odmítal se slovy, že by svého soupeře stejně akorát poslal do důchodu  a pokukoval po jiných (náš článek). Nyní ale, zdá se, otočil. Zda ho donutil Dana White nebo šlo o dobrovolné rozhodnutí není známo. Jisté ale je, že půjde o velice vyhrocený souboj, protože se už oba dva borci stihli na sociálních sítích několikrát poštěkat.

Jak jsme avizovali výše, předvánoční turnaj ve městě hazardu bude opravdu natřískaný. V lasvegaské T-Mobile Aréně, která je považována za hlavní domov UFC už jsou domluvené duely Kamaru Usman vs. Colby Covington, Max Holloway vs. Alexander Volkanovski a Amanda Nunes vs. Germaine de Randamie.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články