Souboj dravého mládí Yana se zkušeností veterána Fabera dopadl jednoznačně

Souboj dravého mládí Yana se zkušeností veterána Fabera dopadl jednoznačně Petr Yan vs Urijah Faber, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Mladý Rus se střetl s americkým veteránem MMA a výsledkem byl krásný knockout.

Stoupající hvězda mladého fightera proti čtyřicetiletému veteránovi, který se vrátil ze zápasnického důchodu.

Petr Yan vs Urijah Faber

Stoupající hvězda mladého fightera proti čtyřicetiletému veteránovi, který se vrátil ze zápasnického důchodu. Urijah Faber, sám o sobě legenda MMA, tenhle scénář dokázal vyhrát ve svém minulém zápase proti Ricky Simonovi, ale šestadvacetiletý Rus Petr Yan je kvalitativně jinde než Simon. Všichni věřili, že Faber tentokrát padne, samozřejmě kromě Fabera samotného.

Faber se do boje pustil neohroženě a od začátku ukazoval, že nemá z mladého soupeře strach. Nebál se útočit, dobře držel distanc a dařilo se mu eliminovat velkou část ofenzivy Yana. Ten pro změnu ukazoval vynikající obranu proti takedownům, čímž pro změnu on eliminoval nejsilnější zbraň Fabera. Ani jeden z bojovníků neměl vysloveně navrch, ale Yan trefil víc čistých kopů a pěkný zvedák.

yan faber Yan vs Faber, UFC 245 | zdroj: Profimedia

V druhém kole byl Yan uvolněnější a v polovině kola už Fabera přestřílel. V polovině kola poprvé poslal Fabera k zemi. Ten se oklepal a naopak na chvíli direktem omráčil Yana. Ten se ale pak trefil podruhé, poslal jej na zem a Faber byl v úzkých. Yan ho zasypal ranami a především mu dal brutální loket, který Fabera otevřel a způsobil mu masivní otok pod levým okem. Ten dokonce nechal rozhodčí zkontrolovat doktorem, ale Faber řekl, že může bojovat, a tak i udělal. Opět vyrazil do ofenzivy a ukázal, že i ve čtyřiceti má neskutečnou výdrž. Nicméně kolo jednoznačně vyhrál Yan, který se prosazoval lepší technikou.

Do třetího kola naskočil Faber opět aktivně, ale Yan už cítil být v plné kontrole zápasu. Po jednom klinči, kdy Yan opět odvrátil takedown, se při rozpojení Yan trefil bleskovým kopem přesně na spánek a Faber se skácel k zemi. Sudí zápas okamžitě ukončil a Yan pokračuje ve svém pochodu k titulu. Faber je cenný skalp a Yan ukázal, že je technicky mnohem výš a dokáže čelit těm nejlepším. Vyzval samozřejmě šampiona Cejuda, ale dá se čekat, že UFC mu dá někoho z top 5.

Vítěz: Yan - KO

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články