Velký turnaj UFC odstartovala zkáza Poláka Piechoty

Velký turnaj UFC odstartovala zkáza Poláka Piechoty Soriano vs Piechota, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Svátek fanoušků MMA začal drsným knockoutem a akčními přestřelkami.

Punahele Soriano vs. Oskar Piechota

Rychlý zápas mezi debutujícím Američanem Sorianem a už trochu zavedeným nadějným Polákem. Soriano od začátku potvrzoval, že jeho silná stránka je striking a po chvíli oťukávání poslal Piechotu k zemi. Ten se jeho následnému tlaku ubránil a dokonce se sám dostal do ofenzívy ve chvíli, kdy Soriano bláhově zkusil tohoto specialistu na jiu-jitsu dostat ze zad. Už se zdálo, že Piechota dokáže odolat náporu atletického Američana, ale během přestřelky u pletiva jej zasáhl levým hákem a následně i pravým. V té chvíli ale už byl Piechota bez sebe a na zemí. Je to Polákova třetí prohra v řadě a po nadějném začátku UFC kariéry jej asi čeká konec v této organizaci se skóre 2-3.

Vítěz: Soriano – KO v prvním kole

 

Jessica Eye vs. Viviane Araujo

Araujo nastupovala k zápasu s velkou nevýhodou. Eye zcela neprofesionálně nedokázala navážit o celých 5 liber, což vyvolává otázky, jak moc se vlastně snažila shodit váhu. Ačkoliv část peněz za zápas musí dle pravidel předat Araujo, do zápasu veteránka Eye nastoupila s menší zátěží ze shazování.

Eye v prvním kole působila jako mohutnější a silnější bojovnice. Araujo byla ale výrazně rychlejší, a tak se střídaly momenty, kdy Araujo prošla skrz kryt Eye a skórovala a chvíle, kdy ji v postupy zastavil tvrdý box Eye. Araujo dokázala zápas dostat na zem, když chytla jeden z kopů Eye, ale zde soupeřku „jen“ chvíli zpracovávala, než vzdala snahu o něco víc a přešla do postoje. Tady ji Eye tvrdě zasáhla high kickem a kolenem v klinči a pravděpodobně kolo získala.

eye araujo Eye vs Araujo, UFC 245 | zdroj: Profimedia

V druhém kole se Araujo snažila být ještě agresivnější, ale Eye ji dobře trefovala z counterů. V půlce druhého kole už Brazilku jasně trápily neustálé kopy na pravou nohu, ale konečně se dostala k takedownu, o který se snažila. Bohužel pro ni z něj nic nebylo a Araujo působila výrazně unaveněji. Své silné kolo Eye zakončila pěkným kolenem v klinči a pokusem o takedown. Araujo už zde působila bezradně.

Třetí kolo ale začala opět aktivněji Brazilka. Podařil se jí zásah, ale následně se zápas opět přelil do opatrné přestřelky, kdy Eye čekala na protiútoky a Araujo se snažila přijít na to, jak ji vytáhnout z její efektivní obrany. Eye pomalu začala přebírat otěže a soupeřku trefovala tvrdými direkty z protiútoků. Ačkoliv se Araujo až do konce nevzdala, Eye si zkušeně finiš zápasu pohlídala a zápas dotáhla do konce v naprosté kontrole. Opět to ovšem vyvolává otázky, zda by neměli být fighteři, kteří nedali tak výrazně váhu, penalizováni v zápase a ne jen finančně.

Vítězka: Eye – na body

Brandon Moreno vs. Kai Kara-France

Oba fighteři se potkali v reality show The Ultimate Fighter. Moreno se vrátil po krátkém propuštění z UFC (organizace se chystala celou jeho váhovou divizi zrušit) a patří svým neortodoxním stylem k zápasníkům, kteří dělají muší váhu zajímavou. Oba borci začali agresivně a nehodlali opustit postoj. Moreno je velmi odolný, a tak i když byl Kara-France v úderech přesnější, chvíli se zdálo, že s ním Novozélanďanovy údery nic nedělají. V třetí minutě ale frustrovaný Kara-France krásně trefil pravačku a o chvíli později to zopakoval a to se i Morenovi podlamovala kolena. Zůstal ale aktivní až do konce kola, i když to patřilo Kara-Francemu.

V druhém kole nastoupil Moreno ještě agresivněji a výrazně se mu zlepšil timing. Najednou to byl Mexičan, kdo se trefoval přesněji a řetězil lepší kombinace. Kara-France nedokázal zastavovat Morenovy nástupy a čím dál tím víc starostí mu dělal krvácející nos a kopy z Mexičanovy levé nohy, které mu neustále létaly na spánek. Novozélanďan se pokusil získat zápas zpět agresivním nástupem do třetího kola. To bylo mnohem vyrovnanější. Kara-France se víc trefoval, ale hodně gestikulující Moreno jej zaháněl svým nebezpečným kombem, které končil levým high kickem. Minutu před koncem vůbec nebylo jasné, kdo by mohl vyhrát. Tahle minuta ale patřila spíš Mexičanovi a zápas dospěl k rozhodnutí sudích. Bez ohledu na vítěze šlo ale o velmi zábavnou, akční záležitost.

Vítěz: Moreno – na body

 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články