Kincl a Pirát se střetli tváří v tvář. “Dostaneš po hubě a padneš,” vyhlašoval Krištofič, “Je to blázen,” smál se Patrik

Kincl a Pirát se střetli tváří v tvář. “Dostaneš po hubě a padneš,” vyhlašoval Krištofič, “Je to blázen,” smál se Patrik Samuel "Pirát" Krištofič a Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Samuel Krištofič si spolu s Patrikem Kinclem za dohledu promotéra Ondřeje Novotného vyjasnili pár důležitých věcí ohledně únorové korunovace krále střední váhy. Kdo si půjde pro knockout? Dojde na pokusy o takedown? A co je předmětem předzápasové sázky?

Netrvalo dlouho, než do sebe oba borci začali rýt. “Pirát” hned na začátku reagoval na posunutí zápasu na konec února, Kincl podle něj alespoň bude mít více času na přípravu, v kleci ho tedy snad trochu potrápí.

“Mě se líbí to sebevědomí, to je super. Opravdu doufám, že to nevypustíš, že to bude válka. Říkáš to před každým zápasem, ne vždy to vyjde. Doufám, že to tentokrát bude opravdu stoprocentní,” reagoval Kincl s odkazem na “Pirátův” zápas s Marcinem Naruszczkou, u jehož sledování se prý nudil. Krištofič nicméně trval na tom, že s polským bojovníkem zaslouženě vyhrál, což nakonec uznal i hradecký rodák.

Ondřej Novotný se rozhodl oba bojovníky konfrontovat s některými jejich výroky. Hlavní principál cirkusu Oktagon nejprve vytasil prohlášení Patrika Kincla, který se nedávno nechal slyšet, že Krištofič zatím “dělal ramena” pouze mezi ploticemi, ještě se ale nikdy nevydal do hlubokých vod mezi velké ryby.

“To není urážka pro mě, to je urážka pro bojovníky, s nimiž jsem zápasil v Oktagonu,” reagoval “Pirát” a Patrikovi oplatil stejnou mincí, když řekl, že ani on sám před titulovým zápasem se Soldičem neměl kdovíjak těžké soupeře.

“Nikdy nezápasil venku, nevyjel z Československa, to jsou úplně jiné vody. Vyjet do cizí země, mezi úplně cizí lidi, kde ti nikdo nefandí, a vyhrávat tam zápasy, to je za mě něco jiného, než když ráno vstaneš z postele, dojedeš si do haly a máš tam veškerý komfort,” doplnil Kincl.

“To svědčí o jeho slabé psychice. Když jsi dobře nastavený, tak je ti to jedno. Mohu zápasit i na jižním pólu mezi eskymáky nebo tuleni, ale i tak budu komfortně nastavený,” bránil se Krištofič.

 

Proti Kinclovi pak promotér vytáhl zmíněný souboj se Soldičem a výrok Karlose Vémoly, který prohlásil, že v souboji o titul KSW neukázal srdce. Patrik zopakoval, že zkrátka přišel tvrdý úder na spodek a s tím se pak už nic moc dělat nedalo. Novotný se následně zeptal na předchozí porážku, o níž se postaral právě “Terminátor”. Zmínil také, že Patrik nešel po ukončení, i když už dobře věděl, že na body zápas nevyhraje.

“Na začátku druhého kola tam byl ten eyepoke, ze začátku jsem viděl trojmo, pak jsem na to oko oslepl úplně. Původně jsem si myslel, že mi tam cutmani hodili vazelínu,” vysvětlil. Na straně cutmanů ovšem chyba nebyla. V posledním kole chtěl zápas urvat na svou stranu, kvůli horší prostorové orientaci ale špatně reagoval na další pokus o takedown. “Lituji toho, že jsem nezavřel i to druhé oko a nezkusil něco trefit naslepo. Proto jsme dnes tady, proto jdu pro titul a zároveň naproti té odvetě.”

Po úvodním oťukávání se rychle přiostřilo. Novotný připomněl, že Krištofič chce Kincla knockoutovat. “Je to blázen, prostě blázen. Nevím co by se muselo stát, aby to takhle dopadlo,” reagoval Patrik.

“Dostaneš po hubě a padneš,” skočil mu do řeči držitel prozatímního pásu. Zdálo se, že Kincl nemohl pochopit, jak může “Pirát” něčemu takovému věřit, ten ale pokračoval: “Tak to bude. Přijdu k tobě, praštím tě a ty padneš. A vzdáš se, tak jak se vzdáváš, když dostáváš do držky. Zbytečně se směješ, takhle to prostě bude.”

Kincl začátkem týdne naznačil, že stále není rozhodnutý, jakou proti slovenské hvězdě nasadí taktiku. “Mám patrony na všechno, na jeho postoj, na zem, stačí se podívat na jeho zápas s Kozmou. Ten fouknul a byl na zemi. Pro mě by zem byla jednoduchá výhra, takže se možná budu snažit jít těžší cestou,” vysvětlil.

Krištofič naopak trval na tom, že Kincl v zápasech pořád utíká, ustupuje, navíc podle něj nemá tvrdý úder. Českého bojovníka podezřívá z toho, že ho bude chtít vzít na zem a tam ho uválet. Kincl samozřejmě nevyloučil, že během zápasu po takedownu nesáhne, byl by ale raději, pokud by rozhodl v postoji.

Patrik je přesvědčen, že za svou kariéru potkal kvalitnější soupeře, “Piráta” ale nehodlá nijak podceňovat. “Potřebuji ukázat dominantní výkon, abych zavřel pusu lidem, kteří říkali, že si titulovou šanci nezasloužím, abych si jednoznačně došel pro odvetu. Nic jiného než výhra před limitem pro mě není výhra.” Krištofič naopak naznačil, že by se spokojil i s vítězstvím na body.  

Závěrem se Novotný každého zeptal na predikci. “Knockout ve druhém kole,” nastínil Krištofič. “Oukej, musím to stihnout v prvním,” přizpůsobil svůj odhad Kincl. “A možná přijde i takedown,” doplnil. “Pirát” je přesvědčen, že se o něj český bojovník bude snažit, během rozhovoru ale zapochyboval, že pokus úspěšně dotáhne. Na pilování obrany se ostatně soustředil během přípravy na původního soupeře Karlose Vémolu. Borci nakonec začali vymýšlet velmi specifickou sázku - zda Krištofič zvládne ubránit všechny pokusy o takedown ze strany Kincla. Ještě ale zbývá vymyslet cenu pro vítěze.

Oba bojovníci už mají za sebou první staredown, na ten finální si ale nějaký čas počkají. Souboj o titul střední váhy se uskuteční až 26. února v O2 areně v rámci turnaje Oktagon 31.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články