“Půjdu po knockoutu!” naznačil Pirát taktiku na Kincla, kvůli zápasu v prosinci odmítl i Bellator

“Půjdu po knockoutu!” naznačil Pirát taktiku na Kincla, kvůli zápasu v prosinci odmítl i Bellator Samuel Pirát Krištofič | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Samuel Krištofič nyní musí rychle zapomenout na Karlose Vémolu, před sebou má totiž novou velkou výzvu v podobě Patrika Kincla, který za zraněného “Terminátora” zaskočí. “Pirát” věří, že mu bude rovnocenným soupeřem.

Organizace Oktagon MMA na posledním turnaji představila nového soupeře pro Samuela Krištofiče, s nímž bude muset potvrdit pozici šampiona. Proti Patriku Kinclovi to ovšem nebude mít jednoduché. K náhradníkovi za Karlose Vémolu se vyjádřil v rámci posledního vysílání.

Pirát hned zkraje naznačil, že může být Patrik mnohými považován za daleko těžšího soupeře, než je “Terminátor”, sám ho vnímá jako všestranného bojovníka. “Někdo to může brát jako ještě větší zkoušku, než je Karlos. Rozdíl mezi nimi je v tom, že Karlos má tu svou silnou zbraň, s níž dominuje ve všech zápasech, a to je ten strh a následná kontrola na zemi. Kincl je více komplexní borec, který umí ohrozit v postoji, ale má i ten takedown a dobrou kontrolu z horní pozice. V té komplexnosti je nebezpečný. Ale v mých očích tam zase nemá nic, čeho bych se měl nějak výrazně bát,” zhodnotil Krištofič nového soupeře.

“Karlos je pro mě typově horší soupeř, protože vše, co jsem prohrál, jsem prohrál právě na to, že mě někdo shodil a uválel. Netvrdím, že Kincl něco takového nemůže udělat, ale není to jeho devíza.” Krištofič si však je vědom toho, že má Patrik za sebou těžké zápasy na světové úrovni, konkrétně zmínil titulovou bitvu se Soldićem v KSW. Zase si ale pochvaluje, že se v žebříčku střední váhy pohybují v první stovce, i po této stránce ho výhra může výrazně posunout. “Myslím, že ve všem dokážu být minimálně rovnocenným protivníkem, takže věřím, že ho zlikviduju, jsem přesvědčený, že obhájím svůj pás.”

A jak by podle něj mohl zápas probíhat? “Oba asi půjdeme po ukončení, já určitě. Ale jestli to tak bude, to neumím říct. Ale chci ho knockoutovat, to řeknu otevřeně, že půjdu po knockoutu. Jestli mi to vyjde, nebo jestli to bude na body, těžko říct.”

Rodák z Hradce v prvním teaseru komentoval zápas s “Pirátem” hláškou, že “v Oktagonu je nový král”, čímž si trochu rýpnul do Karlose Vémoly, jenž s oblibou připomíná, že je tím jediným králem československé organizace. A k tomu je zde právě Krištofič, který se zase může pyšnit pomyslným titulem “Král Bratislavy”. Ve vysílání zmínil, že už je těch králů možná až příliš, bude tedy muset popřemýšlet a vymyslet něco nového.

Ondřej Novotný během sobotního turnaje prozradil, že Krištofič spolu s trenérem Attilou Véghem nad novým soupeřem dlouho nepřemýšleli, nabídku přijali velmi rychle. “Jsem šampion, mám pás, takže nemám v plánu si vybírat, proti komu budu obhajovat. Koho mi Ondra nabídne, toho vezmu.”

Je zajímavé, že oba zápasníci pokukují i po welterové divizi. Patrik hned po přivítání v Oktagonu naznačil, že by právě tam mohla směřovat jeho další cesta. “Pirát” o této možnost v poslední době hodně přemýšlel, pak se mu ale zadařilo ve střední váze, kde by chtěl nyní zůstat. “Soustředím se na obhajobu, po zápase uvidíme, co bude dál. Ale momentálně nepřemýšlím o tom, že bych šel do 77.” Zároveň připomněl, že zde o titul zabojuje jeho týmový parťák Ivan Buchinger, s nímž by se nerad potkal v kleci.

Jak už bylo zmíněno, porážkou Patrika Kincla by Krištofič velmi výrazně zvýšil svou cenu, což by mu mohlo otevřít cestu do zahraniční organizace. Nabídky mu přitom chodí už nyní. “Pořád mám v sobě chuť na něco světového, teď se nám ozval Bellator, jestli bych zaskočil 5. 11. v Dublinu, jméno soupeře mi vypadlo. Ale nakonec se to nějak neupeklo.” Angažmá v Bellatoru by museli řešit s promotéry Oktagonu, s Attilou si nakonec řekli, že bude lepší, když se budou soustředit na prosincový zápas. “Nabídli mi hodně zajímavé peníze. Lákalo mě to, dát si zápas v Bellatoru a pak ještě na konci roku obhajovat s Karlosem. Ale bylo to opravdu na poslední chvíli, volali nám asi deset dní před zápasem.” Jde však o jasný signál, že je o slovenského bojovníka zájem i za hranicemi.

A zápas s Karlosem? “Pirát” doufá, že na něj jednoho dne nakonec dojde. “Zápas je ve vzduchu hodně dlouho, vždy se to kvůli něčemu neuskutečnilo, taky bych byl rád, kdyby na něj konečně došlo. Bohužel to nevyšlo ani tentokrát. Uvidíme v budoucnu, jak se dá dohromady. Věřím, že ještě není všem dnům konec.”

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články