Pirát ve velmi těsné bitvě porazil polského nájezdníka Naruszczku a sebral si šampionský pás

Pirát ve velmi těsné bitvě porazil polského nájezdníka Naruszczku a sebral si šampionský pás zdroj: Profimedia

Oktagon má nového (prozatímního) šampiona. Samuel „Pirát“ Krištofič v nesmírně těsném zápase vyhrál na split decision a radoval se z nového titulu.

Velmi očekávaná bitva o prozatímního šampiona střední váhy organizace Oktagon MMA má svého vítěze. Stal se jím Samuel Krištofič, který po pětikolové bitvě dostal šampionský pás kolem pasu.

Vítězství ale pro slovenského bojovníka nebylo vůbec jednoduché. Polský bijec Marcin Naruszczka bojoval jako tank a skoro po celý zápas Krištofiče tlačil před sebou. Zatímco Pirát se jej snažil ostřelovat jaby a lowkicky, Naruszczka většinou necouval ani o píď a snažil se jeho útoky okamžitě kontrovat, což se mu občas dařilo. Bylo vidět, že Naruszczka má v rukou solidní rány a spoléhá na to. Proto měl taky v přestřelkách, do kterých se Krištofovičovi moc nechtělo, většinou navrch.

Mnohem více než v postoji se ale zápas odehrával u pletiva. A tam si jej Naruszczka pravděpodobně prohrál. Nebyl tam totiž dostatečně aktivní a i když často Piráta kontroloval, nedělal mu téměř žádnou škodu. Pirát byl naopak v klinči aktivnějším a neustále se snažil Naruszczku zasahovat, byť krátkými údery, které polskému bojovníkovi moc škody stejně neudělaly. A když už se Naruszczkovi povedlo dostat Piráta pod sebe na zem, nemělo to nikdy dlouhého trvání a Pirát se okamžitě vracel zpátky na nohy, takže na těchto pokusech Naruszczka akorát plýtval svojí energií.

V pátém kole navíc ringový rozhodčí Václav Přibyl nekompromisně penalizoval Naruszczku za držení Pirátových rukavic a strhl mu jeden bod.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zápas to byl skutečně nesmírně vyrovnaný, ale vítězem se mohl stát jenom jeden a všichni 3 bodoví rozhodčí se (v poměru 48-46, 48-46 a 49-45) shodli na tom že by jím měl být Samuel „Pirát“ Krišotofič. Ani kdyby Naruszczkovi nebyl strhnut bod, nedosáhl by tak na vítězství a penalizace tak výsledek zápasu neovlivnila.

Zatímco Marcin Naruszczka byl z výsledku očividně zklamaný, Pirát se při udílení titulu prozatímního šampiona neubránil slzám a bylo vidět, že tento okamžik pro něj opravdu hodně znamená. Do klece vzápětí přišel ale také Pirátův budoucí soupeř Karlos Vémola a trochu mu jeho moment slávy zkazil, když řekl, že pokud Pirát předvede takový výkon proti němu, tak nemá sebemenší šanci.

Existuje naděje, že by se mohl Vémola s Krištofičem o šampionský pás utkat ještě tento rok, na posledním turnaji Oktagonu v tomto roce, konaném 30. prosince. Ale to závisí především na tom, jak dobře se bude hojit Terminátorův utržený triceps. Pirát tak má dost času natrénovat pořádnou obranu proti takedownům, kterou bude v zápase s Vémolou jistě potřebovat.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články