Magdalena Šormová uškrtila italskou soupeřku pouhou sekundu před koncem prvního kola

Magdalena Šormová uškrtila italskou soupeřku pouhou sekundu před koncem prvního kola zdroj: Profimedia

Italská soupeřka ještě nikdy nebyla ukončena. Pak ale narazila na českou bojovnici a byla donucena odklepat na samém konci kola.

Mezi pletiva Oktagonu se po více než půl roce vrátila Magdalena Šormová, kterou tam dnes čekala nebezpečná Italka Chiara „Beasty Barbie“ Penco.

Šormová je odchovankyně pražského Penta Gymu, ale od minulého roku bojuje za Reinders MMA pod vedením trenéra Andrého Reinderse. Jedná se o zkušenou bojovnici, s 10 výhrami a pouhými třemi porážkami. V Oktagonu se představila poprvé minulý rok a zatímco premiéra se jí povedla vítězně, ve svém druhém zápase proti Eweline Wózniak poznala porážku na body. Teď se tak proti italské bojovnici chtěla vrátit zpět na vítěznou vlnu.

Její soupeřka Chiara Penco ve svých 25 letech dosáhla na 5 vítězství a 2 porážky. Všech 5 vítězství dokázala ukončit před limitem a naopak jí nebyl schopný nikdo ukončit. Tedy až dodnes.

Zápas začal v dobrém tempu a obě bojovnice se začali oťukávat. Málem to vypadalo, že budeme svědky zápasu v postoji, ale Italka kopnula na Magdalenu roundkick, který ji česká bojovnice krásně zachytila a okamžitě jí vzala na zem. Tam Magda svojí italskou soupeřku trápila natlačenou hlavou na klec a občas se jí podařilo propašovat dobrý úder.

Takhle to pokračovalo téměř celé první kolo, ale jen 10 sekund před koncem nabídla Chiara Penco české bojovnici svoje záda a Magda Šormová tuto nabídku okamžitě přijala. Vzala jí záda, obtočila svoji ruku kolem jejího krku a začala utahovat. Do konce kola zbývalo jen 3 sekundy a jen málokdo si myslel, že by Magda mohla donutit Chiaru Penco tak rychle odplácat. Ale škrcení chytila opravdu silně a Italka byla téměř okamžitě odklepala, jen jednu sekundu před koncem prvního kola.

Magda Šormová poté v rozhovoru prozradila, že ji sice trenér André Reinders říkal, ať nejde na konci kola pro škrcení, ale ať raději použije svoje pěsti, jenomže Magda to podle svých slov chytila hodně hluboko, a tak začala škrtit, i když si sama myslela, že to Penco už do konce neodplácá. Nakonec se její neuposlechnutí trenéra vyplatilo. Magda si tak připsala další výhru a ukončila těžkou soupeřku, která ještě nikdy před limitem nepadla.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články