Vémola: Budu fandit Pirátovi, proti Kinclovi může ukázat, že není jen falešný šampion

Vémola: Budu fandit Pirátovi, proti Kinclovi může ukázat, že není jen falešný šampion Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Karlos Vémola není ze svého náhradníka v boji o titul Oktagonu nadšený. Fandit prý bude Pirátovi, i když mu moc šancí na výhru nedává. Pokud zdraví dovolí, v budoucnu pravděpodobně "Terminátor" nastoupí proti oběma

Dění ohledně Karlose Vémoly neuniklo v posledních dnech nejspíš žádnému česko-slovenskému fanouškovi MMA. Terminátor měl původně uzavřít letošní sezónu koncem prosince na turnaji Oktagon 30 v pražské O2 aréně. Plánoval, že "namlátí falešnému šampionovi" Pirátovi a vezme si zpět svůj pás. Po nesmyslném handrkování kvůli barvě rohu a pořadí nástupu do klece, to vypadalo, že se oba bojovníci nakonec domluví. Zápas ale definitivně zatrhly až poslední výsledky magnetické rezonance, s rukou českého bojovníka to totiž vypadá velmi špatně a reálně mu zřejmě hrozí i konec kariéry.

Oktagon si samozřejmě nemohl dovolit zápas takového kalibru tak zrušit, promotér Ondřej Novotný tedy okamžitě začal hledat náhradu. A nakonec se mu povedlo ulovit Patrika Kincla, jehož přestup do Oktagonu už nějakou dobu visel ve vzduchu. Český bojovník, který před dvěma měsíci šahal po titulu prestižní polské KSW, přiznal, že velkou motivací pro něj bylo i to, že by se mohl přiblížit vytoužené odvetě právě s Vémolou. "Šach mat!" vzkázal svému rivalovi. 

Ačkoliv byl Karlos na akci Oktagonu v Pardubicích přítomný, k celé věci se vyjádřil až v neděli v rámci svého pravidelného živého vysílání na Instagramu.

"Budu fandit určitě Pirátovi a to ze zcela jednoduchýho důvodu, že s ním mám rozdělanou věc, říkal jsem mu fake champ (falešný šampion), a něco tam proběhlo. A za mě to je neuzavřená záležitost," prozradil Vémola. "Tomu, že je šampion, věří jen on sám, ani lidi kolem něj, ani Attilka, tomu něvěřej. Ale má teď jedinečnou příležitost všem ukázat. Protože kdyby porazil Kincla, což je jednodušší než porazit mě, tak by alespoň mně, a myslím si, že i spoustě fanoušků, dokázal, že je opravdový šampion."

Zároveň Karlos ale přiznal, že Krištofičovi moc nadějí na výhru nedává. "Nemyslím si, že má šanci ho porazit, protože na Kincla platí jediná věc –⁠ tvrdost, jít prostě tvrdě na něj, on ten frajer neumí pod tlakem pracovat. To ukázal v každé prohře. Jako zápasník je chytrej jak liška, je vych***ej. To je vidět i s tím, jak se chová kariérově, že si dobře počkal na chvíli, kdy cesta k titulu bude snadnější. Bude chytřejší než Pirát a ten na to nebude znát recept. Stejně jako Kincl si neumí poradit s tím, když na něj nastoupíte a zatlačíte ho pod tlak. To srdce prostě nemá, p***re se a pracuje úplně jinak, není schopnej pod tím tlakem tolik přemejšlet. Když mu dáte prostor, tak vás vypinká."

Někteří fanoušci kritizují, že Patrik Kincl dostane ihned po příchodu do Oktagonu možnost zápasit o titul. To se nepozdává ani Vémolovi. "Je to blbý vůči všem zápasníkům, co tam v té střední váze bojujou za Oktagon. Je jich tam plno, kteří jsou po výhrách. Polívka, Peňáz, Hošek, myslím, že i Meloun by klidně shodil do té 84 kvůli titulu. Je tam prostě plno kluků, kteří by ten zápas mohli dostat a Oktagon by měl sáhnout po někom ze svých řad, protože tím neříká jen, kluci vy stojíte za h***o, ale shazuje i sebe jako organizaci, což mě mrzí, protože to je za mě nejlepší evropská organizace, možná v pozadí za KSW, ale to, co dokázali v tak malé zemi, je neuvěřitelný."

Vadí mu zejména to, že Kincl poslední zápas v Polsku prohrál. Situaci přirovnal k tomu, jako by šéf UFC zavolal do konkurenčního Bellatoru a požádal o posledního poraženého z tituláku v polotěžké váze, aby zaskočil za Blachowicze nebo Teixeiru. Patrik si měl prý v Oktagonu dát alespoň jeden zápas před tím, než by na domácí půdě zabojoval o titul. 

Patrik Kincl vs Karlos Vémola Bitva Kincl versus Vémola patří mezi největší zápasy v dějinách českého MMA. | zdroj: Profimedia

Objektivně ale nutno říct, že Patrikovi patří v uznávaném žebříčku Fightmatrix 97. příčka (byť v rámci welterové divize) a Pirát je "až" na 106. místě v rámci střední váhy. Oktagon by navíc nemohl sehnat žádnou zajímavější variantu, protože Patrik prostě nezpochybnitelně patří mezi absolutní špičku domácí scény a navíc je dostatečně známý i širší veřejnosti.

Ať už ale na trůn střední váhy 30. prosince usedne kdokoliv, Karlos dopředu avizuje, že pokud se bude moct příští rok vrátit, chce jako první bojovat s Krištofičem. "Ale postupně se k titulu dopracuju a třeba přijde i na tu odvetu s Kinclem, o který se už mluví roky," říká a nepochybuje, že napodruhé by to bylo mnohem snazší. "Už jsem ho zmlátil a myslím si, že málo, Jenom proto, že jsem mu dával až moc respektu, nevěděl jsem, že má ještě menší sílu a srdce, než jsem si myslel. Takže odveta bude jednodušší než ten první zápas, protože už jsem si na něj šáhnul a vím, co mám čekat."

Ačkoliv se konec Karlosovy aktivní kariéry zřejmě nezastavitelně blíží, doufejme, že se jako správný Terminátor ještě vrátí. Na příští rok by se totiž nabízelo v souvislosti s ním hned několik zajímavých soubojů. Mezitím nezbývá, než se těšit, jak se karty ve střední váze rozehrají v jeho nepřítomnosti.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  Karlos Vémola Instagram

Nejnovější články