Karlos Vémola přiznal, že ho trápí i druhá ruka. Blíží se konec kariéry?

Karlos Vémola přiznal, že ho trápí i druhá ruka. Blíží se konec kariéry? zdroj: Profimedia

Karlos Vémola v posledním vysílání promluvil o svém zdravotním stavu. Po nedávné operaci se pomalu dává dohromady, stále se ale ozývá i druhá ruka, kterou mu kdysi zlomil Jack Hermansson.

Po krátké pauze se v rámci dalšího vysílání přihlásil o slovo Karlos Vémola, který se taktéž chystá na turnaj Oktagon 28, ovšem nikoli jako zápasník, návrat do klece stihne nejdříve závěrem letošního roku. Důvodem je jeho někdejší soupeř a nynější kamarád Petr Kníže, kterého chce doprovodit do zápasu s Kaikem Britem. Karlos je přesvědčen, že se veteránovi domácí scény podaří dojít pro vítězství, čímž by si zároveň otevřel cestu k titulové bitvě s Davidem Kozmou. A jak dobře víme, toho už kdysi dokázal porazit.

Co se týče samotného "Terminátora", ten má o nejbližších zápasech rozhodnuto. Čeká na něj "prozatimní šampion" Samuelem Krištofičem a také boxerský duel s Marpem. A dál? On sám by jistě uvítal i odvetu s Attilou, dobře ale ví, že na ni kvůli údajně přehnaným finančním nárokům slovenské hvězdy jen tak nedojde. V takovém případě si chce došlápnout na “Attilovy kluky”, kam se mimo jiné řadí i Martin Buday. “Chci Piráta, Budaye a všechny v tom Spartakus týmu od A do Z.” Že by se mohl Vémola představit i v těžké váze, to ostatně nedávno připustil i Ondřej Novotný.

 

Zatím nicméně není jasné, zda ještě letos stihne proti Krištofičovi nastoupit. Ani Karlos stále nemůže potvrdit, že se tak stane, prozradil ale, že je to jeho vánoční přání. “Nebudu pít, nebudu žrát, budu makat, jen když mi Ježíšek letos pod stromeček nadělí to, aby ruka byla v pohodě, abych toho Piráta mohl zmlátit, protože už se ty kecy nedají poslouchat.” Druhým dechem však dodal, že mu zápas nikam neuteče, předpokládá totiž, že si na něj “Pirát” rád počká, to samé očekává i od promotérů. Karlos nyní dělá vše pro to, aby byl do prosince připraven, mnoho času věnuje rehabilitaci, už se dokonce vrátil do gymu, kde nyní zatěžuje hlavně druhou ruku a zbytek těla.

Kdy se titulová bitva odehraje, to Vémola nyní nedokáže říct. Ale jak bude zápas probíhat, o tom má už nyní jasnou představu. “Dokáže vzdorovat, dokáže vstávat znovu a znovu, má srdce a vydrží. Takže si myslím, že mi jen tak nevleze do nějaké submise, bude odolávat možná déle, než bych si představoval. Uvidíme, v jaké bude formě. Těžko soudit, jak ten zápas ukončím, ale že to bude tah na jednu branku, o tom jsem přesvědčen. Jestli to bude jedno kolo, dvě, nebo tři, to je jedno, ale bude to tah na jednu branku.”

O zápas s Vémolou se minulý týden přihlásil také Patrik Kincl, který nedávno zabojoval o titul v KSW. Připomněl, že mu Karlos dluží odvetu. “Já jsem z ní nikdy neuhnul. Slíbil jsem, že když porazí Pína, tak s ním půjdu. A já bych s ním také šel. To, že ta organizace zkrachovala a já šel do jiné, za to jsem přece nemohl.” Zdá se ale, že ho Kincl svým vyjádřením příliš nepřesvědčil. “Celou dobu držel hubu, ale jen co prohraje, jen co jde jeho kariéra z kopce dolů, tak zase začíná mluvit o mně, aby to trochu vytáhl,” postěžoval si. Sice naznačil, že ho momentálně vzájemný duel nezajímá, nevyloučil ale, že na sebe jednoho dne v Oktagonu narazí.

Je ale samozřejmě otázkou, kolik Karlosovi ještě zbývá zápasů. Sice by se mohlo zdát, že už je po operaci z nejhoršího venku. Je ale známo, že ho trápí i druhá ruka, jde o následky po bolestivé prohře s Jackem Hermanssonem, který mu ji zlomil. Ve vysílání naznačil, že jde o velmi vážný problém, kostní výrůstky mu způsobují velkou bolest a omezují hybnost. Ani doktor není schopen odhadnout, jak bude ruka fungovat po operaci. “Sám mi nedokáže říct, jestli bude vůbec možné tu ruku potom používat. Bude se muset otevřít z obou stran, vyčistit, kompletně předělat kloub, je to velice náročná operace. Radil mi, že i když trénuju přes bolest a ruka se napíná, ať tu operaci oddálím, co to půjde. Ať už to bude rok, dva, nebo tři,” řekl a potvrdil, že se na operaci chystá až ve chvíli, kdy už bude bolest nesnesitelná. A teprve pak se uvidí, jak bude opravená ruka poslouchat, zda se s ní bude moct vrátit do přípravy.

Zdroje:  Karlos Vémola Instagram

Nejnovější články