Oktagon odhalil soupeře pro „Piráta“. O titul se s ním pobije Patrik Kincl

Oktagon odhalil soupeře pro „Piráta“. O titul se s ním pobije Patrik Kincl Český bojovník Patrik Kincl. | zdroj: Profimedia

Promotéři Oktagonu slibovali za zraněného Karlose Vémolu kvalitní náhradu a svůj slib dozajista splnili.

Karlos Vémola před pár dny oznámil, že kvůli zraněné ruce, která se nehojí tak, jak má a dokonce ohrožuje jeho další kariéru, nemůže nastoupit do zápasu s prozatímním šampionem Samuelem „Pirátem“ Krištofičem, který se má konat 30. prosince na turnaji Oktagon 30.

Promotéři Oktagonu ale obratem přišli se záložním plánem a slibovali, že do zápasu o titul šampiona dosadí opravdu velké jméno, které fanouškům vyrazí dech. A to se jim opravdu povedlo.

Do hry o trůn střední váhy totiž promluví Patrik Kincl, který až doteď největší československé MMA organizaci odolával, ale nyní konečně dostal nabídku, kterou nemohl odmítnout.

„Chci se ukázat českým fanouškům, kteří mě neznají a dostat do kouta Karlose Vémolu. Jsem úplně ready zbít Piráta. V Oktagonu je nový král,“ říká Patrik Kincl v krátkém promu na jeho prosincový zápas.

Na první pohled se může zdát nefér, že Patrik přeskočí všechny bojovníky střední váhy, kteří za Oktagon doposud bojovali, ale Kincl svými výkony už několik let ukazuje, že v současné době na československé scéně pravděpodobně neexistuje důstojnější a nebezpečnější bojovník, který by si zasloužil souboj o šampionský pás Oktagonu.

Na svém kontě má rodák z Hradce Králové 24 vítězství a jen 10 porážek. Navíc od roku 2013 vyhrál 16 zápasů a zapsal si pouhé 3 porážky. Tu zatím poslední Patrik obdržel v zápase o titul welterové váhy v polské organizaci KSW, ve kterém mu utnul šňůru pěti vítězství v řadě obávaný Chorvat Roberto Soldič.

Jedním z důvodů, proč Oktagon upsal Kincla až teď, byly podle promotéra Ondřeje Novotného spory zapříčiněné „příliš velkým egem“ z obou stran, ale vypadá to, že nakonec našly obě strany společnou řeč:

„Jsme strašně rádi, že jsme fanouškům dokázali dát ten nejlepší možný zápas,“ řekl Novotný na zápas mezi Pirátem a Kinclem. „A jsme strašně rádi, že poslední opravdu velký bojovník, který na československé scéně je, a který u nás ještě nestartoval a je dostupný, je v tuto chvíli součástí Oktagonu na delší dobu. Není to jednozápasová věc a diváci dostanou nejlepší možný zápas, který byl v tuto chvíli dostupný, potom co se Karlos zranil.“

Patrik Kincl sám přiznal, že dohoda s Oktagonem byla „upečena narychlo“, takže ještě nestihl pořádně analyzovat svého slovenského soupeře, ale už teď ví, do čeho jde: „Vím, že je to rváč, a že ten granát tam poslat umí, ale jsem přesvědčený o tom, že já jsem techničtější zápasník, že si tam najdu tu cestu, a že si prosadím svůj styl,“ věří si Kincl na zápas s Pirátem.

Zápasem o titul střední váhy nechce ale Kincl své tažení v Oktagonu zakončit a rád by vybojoval titul i v jemu bližší welterové váze: „Já jsem teď dostal tu nabídku, která se nedá odmítnout – zápas o titul, ten si chci vzít. Dlouhodobě říkám, že moje váha je welterová, to znamená, že si vezmu ten titul a uvidíme co přijde potom. Jestli se Karel vrátí, nebo nevrátí a popřípadě že ne, tak samozřejmě budu směřovat k dalšímu titulu, a to ve welterové váze.“

Zápas o šampionský titul střední váhy Oktagonu každopádně i přes zranění Karlose Vémoly neztratil svůj lesk a duel mezi „Pirátem“ Krištofičem a Patrikem Kinclem bude určitě hodně zajímavá podívaná.

Zdroje:  youtube - oktagonmma

Nejnovější články