Kincl se znovu opřel do Vémoly: Nikam se neposouvá, jeho postoj je pořád šílený

Kincl se znovu opřel do Vémoly: Nikam se neposouvá, jeho postoj je pořád šílený zdroj: Profimedia

Patrik Kincl v jednom z posledních rozhovorů naznačil, že se Vémola vyhýbá těžkým zápasům, nevěří, že by nakonec opravdu přistoupil na odvetu.

Zápas o trůn welterové divize v polské KSW sice nedopadl tak, jak si Patrik Kincl představoval, důležité ale je, že mu porážka nezkazila chuť pokračovat na cestě bojovníka. Ještě zkrátka není konec. Po krátké dovolené se rychle vrátil do tréninku, krom dohody s KSW je na stole i možnost představit se na domácí scéně. Patrik ostatně v podstatě okamžitě vyzval svého úhlavního nepřítele –⁠ Karlose Vémolu.

V rozhovoru s Petrem Kubelíkem pro Wolfstreet Bros Patrik zavzpomínal, jak se mezi dvěma špičkovými bojovníky tuzemské scény rodila vzájemná rivalita. S českým “Terminátorem” zprvu žádný problém neměl, dokonce ho spolu s Jaroslavem Pokorným navštívil v jeho domácím gymu London Shootfighters. Jak ale dodal, tam byli bráni pouze jako potrava pro tamější bojovníky. Krátce poté se pak Karlos nechal slyšet, že je na domácí scéně nejlepším bojovníkem, a to i včetně welterové váhy, kde ale nenastupuje. “Na to konto jsem se ozval. A jelikož si myslím, že je to takový jájínek, tak to nedokázal skousnout. Najednou z toho vznikl zápas, zlá krev se rozjela.”

Vzájemný souboj si Vémola pohlídal, rozhodně se ale nedá říct, že by šlo o jednostrannou záležitost. Patrik věří, že si zasloužil odvetu, pochybuje ale, že se jí někdy dočká. “Myslím si, že už k ní nedojde. Já jsem po ní toužil hodně, směřoval jsem k ní. Splnil jsem podmínky od XFN, vyhrál jsem dva zápasy, zabojoval jsem o ni s Pínem Ondrušem. Karlos pak přešel do Oktagonu, XFN spadlo. Ale nemyslím si, že k tomu zápasu ještě někdy dojde.”

Hradecký rodák totiž Vémolu podezřívá, že si nyní soupeře pečlivě vybírá tak, aby neohrozil svou pozici. On sám je pro něj až příliš velké nebezpečí. “Podle toho, jak ho teď vnímám, jak vidím jeho kariéru, tak už se takového zápasu nedočkáme. Nemyslím si, že bychom se od Karlose někdy v budoucnu dočkali velkého zápasu, už to bude jen takový marketingový tah. Vybudoval si tady nějaké jméno a pozici, bude mít soupeře, které dokáže porazit. Bude porážet třeba naše mladé nadějné kluky, kteří jedou nahoru, což nemyslím špatně, ale je to můj pohled na věc.”

Patrik Kincl Patrik Kincl sice s Vémolou prohrál, předvedl ale super zápas | zdroj: Profimedia

Zároveň nicméně uznal, že se Karlos na zápas s ním pečlivě připravil a byl ve skvělé formě, ve vzájemném duelu pak předvedl skvělý wrestling a poziční práci. Byly na něm zkrátka vidět zkušenosti z UFC a dalších velkých zápasů. Druhým dechem ale dodal, že se “Terminátor” nedokázal posunout dál. “Je hrozně zvláštní, že se jako zápasník neposouvá. Sice zdokonaluje věci, které má silné, což třeba ani není vidět, ale neposouvá se. A tím se jeho cesta liší od té mé. Já se snažím posouvat ve všech ohledech, pracuji i na věcech, které mi nejdou. Ten jeho postoj je pořád stejně šílený, ale dohání to tím wrestlingem a dalšími věcmi.”

Nic moc neočekává ani od jeho zápasu s Marpem. “Obávám se, že bohužel půjde o nudný zápas, bude dost o klinčích. Papírově by ho Marpo měl přejet - v postoji, boxu. Údery, které dává Karlos, takové ty vrtulníky, ty jsou v boxu zakázané, za to by měl mít mínusové body. Marpo by měl být schopen ho vypinkat.”

Sluší se dodat, že byl rozhovor natočen ještě před zápase se Soldičem, tedy ještě předtím, než Karlose znovu vyzval. Vémola od té doby na Kincla reagoval opakovaně, naposledy se vyjádřil koncem minulého týdne ve vysílání na Instagramu. “Já zápasím pro jinou organizaci, zápasím pro Oktagon. Až přijde do Oktagonu, tak klidně doručím to, co jsme slíbili v předchozí organizaci. Že se to rozpadlo a každý si šel vlastní cestou, to neznamená, že jsme něco nedodrželi, akorát k tomu nebyla příležitost.” Jak už to v případě “Terminátora” bývá zvykem, i pro Patrika připravil několik podmínek, které musí pro druhou šanci v odvetě splnit. “Vypadá to, že Kincl neví z které do které. V 77 v KSW dostal bití, pomalu, ale jistě by se na něj zapomnělo, takže si myslím, že se snaží natlačit do Oktagonu. Dřív nebo později tam přijde. Až si zaslouží titulový zápas, tak jako si ho musel zasloužit Kníže i já a všichni ostatní zápasníci, jak Ondra Novotný pořád podotýká, tak ho klidně zmlátím znovu.”



Na zápas s Karlosem se však nyní stojí dlouhé fronty. I promotér Ondřej Novotný si postěžoval, že už by jeho vyzyvatele snad ani nespočítal. Na řadě je každopádně Samuel Krištofič. Zdá se, že se podařilo uklidnit situaci ohledně toho, z jaké pozice budou bojovníci nastupovat, oficiálně ale zatím nic potvrzeno nebylo.

Zdroje:  Wolfstreet Bros

Nejnovější články