Ani napotřetí to nevyšlo. Americký veterán UFC uškrtil Macka v prvním kole a vzal si prozatímní titul Oktagonu

Ani napotřetí to nevyšlo. Americký veterán UFC uškrtil Macka v prvním kole a vzal si prozatímní titul Oktagonu Gustavo Lopez se stal po vítězství nad Filipem Mackem novým prozatimním šampionem bantamové váhy | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

MMA dokáže být krásné, ale také nemilosrdné. Velký dříč Filip Macek se už potřetí díval, jak si jeho soupeř bere vytoužený šampionský pás

Dánský šampion bantamové váhy v Oktagonu, Jonas Magard, utrpěl před pár týdny zlomeninu čelisti, takže Oktagon musel pro jeho rivala Filipa Macka (27-17-1) najít rychle náhradu. Naštěstí “šel zrovna kolem” americký veterán UFC Gustavo Lopez (13-6-1) a slíbil, že zápas, ve kterém půjde o prozatímní šampionský titul, vezme.

S novou výzvou souhlasil i Filip Macek a oba tak zachránili poslední turnaj Oktagonu v tomto roce, který už předtím výrazně utrpěl zrušením zápasu mezi Patrikem Kinclem a Karlosem vémolou.

Lopez nastupoval do zápasu jako favorit a není se čemu divit. I přestože měl v UFC jednu výhru, jednu remízu a dvě prohry, stále se jednalo o velice nebezpečného bojovníka, který má základ především ve wrestlingu. Macek měl na Lopeze výškovou převahu 7 cm, ale nakonec se ukázalo, že v tomto případě to nehrálo roli.

Český bojovník ze začátku tlačil a byl agresivní, zatímco Lopez mu jen uhýbal a nepouštěl se do větších akcí, jakoby chtěl vidět, co všechno “Máca” umí. To se záhy dozvěděl, když jej Macek prověřil rychlým kopem z otočky, který jen těsně proletěl kolem Američanovy hlavy.

Po chvíli ale Filip udělal chybu a docela zadarmo dal Lopezovi takedown, po kterém se Američan dostal na něj, odkud českého bojovníka kontroloval a snažil se najít cestu k submisi.

To se mu ale nedařilo, tak začal Macka mlátit a český bojovník začínal být bezradný. Lopez jej takto trápil skoro celé kolo, ale jen pár vteřin před koncem první části se Filip přece jen pokusil vstát. Jenže Američan na to čekal a lapil jej ve velice těsné gilotině, kterou byl Macek nucen odplácat, a to jen 10 vteřin před koncem prvního kola.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

“Děkuji všem, moc děkuji, že tady můžu být,” řekl nový prozatímní šampion v pozápasovém rozhovoru. “Díky mému týmu, který se mnou tady cestoval. Trénoval jsem opravdu tvrdě a nakonec se to vyplatilo.”

Ukončení gilotinou nebyla podle všeho náhoda a Američan prozradil, že ji má skvěle “najetou”:
“Moje gilotina je pro mě submise číslo jedna a každého na to nachytám. A když mi soupeř nabídne krk, tak si ho vezmu. Dávejte si pozor, plánuju tady zůstat,” varoval Lopez.

Zároveň také vyslal vzkaz šampionovi Jonasi Magardovi, který se teď léčí se zlomenou čelistí:
“Pokud spolu budeme bojovat, tak vyvinu určitě větší tlak, než to, co jsem předvedl tady."

Zatímco Lopez byl z výhry velice šťastný, Mackovi se znovu rozplynul sen o šampionském pásu Oktagonu:

“Nevím, chtěl jsem se tam přetočit na čtyři, abych se dostal ze země,” popisoval český bojovník kde se stala chyba. “Když mi nasadil gilotinu, myslel jsem z toho, že to ještě uteču, ale najednou to bylo zavřené a bylo hotovo.”

Od Ondřeje Novotného se Filip dozvěděl, že do konce kola chybělo jen 10 vteřin: “To jsem nevěděl, ale bylo to fest. Věděli jsme, že ma dobré gilotiny, připravoval jsem se na to, ale prostě to nevyšlo,” řekl zklamaně Macek. Ten se už potřetí pokoušel získat šampionský pás v titulovém zápase a ani napotřetí mu to bohužel nevyšlo. Je tak otázkou, jestli v sobě ještě najde motivaci na další cestu k titulu, ale doufejme, že ano, protože jeho zápasy jsou vždy zajímavé.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články