Zápas, při kterém tuhla krev v žilách. Dvořák si málem nechal zlomit ruku a ukázal, co znamená srdce bojovníka.

Zápas, při kterém tuhla krev v žilách. Dvořák si málem nechal zlomit ruku a ukázal, co znamená srdce bojovníka. David Dvořák odmítl odplácat nasazenou kimuru a ukázal opravdové srdce bojovníka. | zdroj: Getty Images

David Dvořák ukázal srdce ze železa a ruku z gumy. V zápase při kterém nebyla nouze o drama nakonec ale slavil vítězství jeho soupeř.

 

David Dvořák nastoupil ve svém pátém zápase v UFC proti ostřílenému bývalému šampionovi japonské organizace Rizin, Manelu Kapemu. Český bojovník proti němu chtěl obhájit svoji pozici na devátém místě v žebříčku, ale to se mu bohužel nepovedlo. Zato předvedl neskutečné srdce bojovníka a skvělý zápas, při kterém musela českým fanouškům tuhnout krev v žilách.

Zápas začal dost rozvážně. Kape zaujal střed oktagonu a Dvořák kolem něj začal manévrovat. Pohyb českého bojovníka byl výborný a dokázal se vyhýbat soupeřovým výpadům, ale zároveň nepředstavoval pro Kapeho větší riziko. Ten tak ze začátku nebral českého bojovníka příliš vážně a dokonce si dal i na malou chvíli ruce za záda a vystrčil na Davida bradu.

Dvořák byl sice pasivnější, ale svým skvělým pohybem dělal Kapemu velký problém, aby jej zaměřil. Kape tak začínal byl trochu frustrovaný a vyzkoušel na Davida spinning back kick. Český bojovník ale útok očekával, uhnul a dostal se Kapemu na záda, odkud jej sejmul na zem.

Tam dokázal přelézt guard, ale Kape nepřestával být nebezpečný ani ze země. Snažil se o triangl, armbar a nakonec se mu podařilo nasadit Dvořákovi kimuru. Díky ní převrátil pozici, dal Davidovi ruku za záda a začal mu ji lámat. Každý normální bojovník by už dávno plácal, ale Dvořák ukázal, že má srdce ze železa a ruku z gumy. Odmítl plácnout a dokázal vzdorovat několik dlouhých vteřin do konce prvního kola.

O přestávce jej raději na popud rozhodčího vyšetřil lékař, jestli nemá ruku zlomenou. To se nepotvrdilo, takže zápas mohl pokračovat do druhého kola. To začalo o něco agresivněji a oba bojovníci si připsali dobré zásahy. Kape pořád tlačil dopředu, ale Dvořákovi se dařilo jej občas potrestat za přílišné sebevědomí.

Jenže Kape údery umí rozdávat a přece jen trefil Dvořáka tvrdým hákem. David byl evidentně otřesený a jeho angolský soupeř ucítil krev. Neustále na něj vysílal tvrdé údery a jedním z nich srazil českého bojovníka k zemi. Tam se ale David dobře bránil a Kape jej tak raději nechal zpátky postavit. Znovu na Dvořáka vyslal sérii úderů a znovu dostal českého bojovníka do velkých problémů. Rozebíral jej tvrdými a přesnými údery, které kombinoval na břicho i na hlavu. Nakonec zkusil na českého bojovníka spinning elbow, který ale David skvěle přečetl a Kape mu tak v podstatě skočil do škrcení. To se Davidovi ale bohužel nepodařilo dotáhnout a zápas šel do třetího kola.

Dvořák věděl, že musí útočit a už se nenechával tlačit. Jenže Kape byl trpělivý a dařilo se mu uhýbat úderům českého bojovníka. Naopak se zaměřil na Dvořákovu přední nohu, kterou začal ničit tvrdými calfkicky. To ale za cenu toho, že jej David několikrát dobře trefil. Ale i Kapemu se podařilo trefit dobré zvedáky a v půlce třetího kola zařadil ještě vyšší rychlost a začal si z Dvořáka dělat trochu opičky.

I přes krvácející nos šel David po finiši a několikrát se mu podařilo Kapeho dobře trefit. Na ukončení to ale nestačilo a tak šel výsledek zápasu k bodovým rozhodčím, kteří viděli jako vítěze poměrně jasně Manela Kapeho.

“Myslel jsem si, že to plácne, ale je to zvíře, je to tvrdý bojovník. Klobouk dolů před Davidem. Nikdo to takhle nezvládl. Hodně chlapů jsem takhle utáhl, tenhle chlap je drsňák. Dokázal mi, že je tvrdší, než jsem si myslel,” ocenil Dvořákův výkon Manel Kape.

David Dvořák si tak bohužel připisuje druhou porážku v řadě, ale za svůj výkon si určitě vysloužil spoustu nových fanoušků a pokud bude v zápasech ukazovat takové bojovné srdce, pravděpodobně bude mít v UFC vždy své místo.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články