První prohra v UFC. Dvořák ukázal lví srdce, ale Brazilcův levý hák nadělal českému bojovníkovi velké problémy

První prohra v UFC. Dvořák ukázal lví srdce, ale Brazilcův levý hák nadělal českému bojovníkovi velké problémy David Dvořák vs. Matheus Nicolau | zdroj: Profimedia

David Dvořák šel do svého čtvrtého zápasu v UFC proti nejtěžšímu soupeři v kariéře. Ve vyrovnaném zápase se ale jeho soupeř trefil líp a český bojovník si připsal první porážku po deseti letech.

Na dnešním turnaji UFC Columbus se představil také český zástupce David „Undertaker“ Dvořák, kterého v oktagonu přivítal sedmý muž v žebříčku muší váhy, brazilský bojovník Matheus Nicolau.

Pro Dvořáka, který drží desátou pozici v žebříčku muší divize, to byl už čtvrtý zápas v UFC, přičemž v těch posledních třech ani jednou nezaváhal. Naposledy loni v květnu vyhrál hned v prvním kole na škrcení a ukončit chtěl i svého nynějšího brazilského soupeře.

Nicolau byl bezpochyby dosud nejtěžším soupeřem, s kterým se Dvořák setkal. Jedná se o komplexního bojovníka, který má černý pás v brazilském jiu-jitsu a jeho boxing i wrestling je na výborné úrovni. Ve svých 29 letech vyhrál Matheus Nicolau 17 zápasů a prohrál zatím jen jen 2. V UFC si drží čisté konto a bohužel si jej zachoval i po dnešním večeru.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dana White (@danawhite)

První kolo bylo z obou stran hodně opatrné. David zkušeně zabral centrum oktagonu a postupně zatlačil Nicolaua až ke kleci. Jenže Brazilec utíkal Dvořákovi po stranách a český bojovník se jej neustále snažil udržet zády k pletivu. Ani jeden z bojovníků se do žádného útoku nijak nehrnul a oba si chtěli spíše nakoukat reakce toho druhého. Jenomže toto „nakoukávání“ trvalo hodně dlouho a diváci v hale byli být netrpělivý, přičemž začali na oba bojovníky bučet. Až po necelých dvou minutách padly první údery, když se David osmělil k opatrnému útoku, avšak Nicolau ihned opětoval palbu. Na konci kola začal David dobře používat své calf-kicky, kterými brazilského soupeře osekával do protipohybu, jinak se ale až na pár dobrých kontrů z obou stran nic významného nestalo. Vyrovnané kolo bez větší akce, které si ale víc zasloužil vyhrát Dvořák.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený 4OZ MMA ™ (@4oz.mma)

Druhé kolo už bylo o poznání dramatičtější. Nicolau totiž dostal seřváno od svého trenéra, který mu řekl, ať se konečně probudí a začne bojovat. Také David Dvořák začal být aktivnější a slavil úspěch se svým calf-kickem a front-kickem, přičemž znovu kontroloval oktagon a útoky svého soupeře okamžitě trestal svým boxingem.

Jenže při jednom výpadu se Nicolau trefil levým hákem přesně na spánek a Davidovy nohy vypověděly službu. Český bojovník zavrávolal, ztratil rovnováhu a šel k zemi. Jakmile to Brazilec viděl, vrhl se na něj s úmyslem jej ukončit. Dvořák ale chytře svého soupeře na zemi svázal v guardu a nedovolil mu udělat žádnou větší škodu. Do konce kola tak „Undertaker“ přežil, ale bylo jasné, že tohle kolo šlo za Brazilcem.

Na začátku třetího kola vypadal Dvořák pořád ještě otřeseně a moc mu nepomohlo, že jej Nicolau trefil do spánku levým hákem ještě jednou. Na českém bojovníkovi bylo ale vidět, že se kousl a řekl si, že zadarmo svou kůži rozhodně nedá. I přestože byl Nicolau velice rychlý a dařilo se mu Dvořáka zasahovat údery, nepřestával jít český bojovník dopředu a neustále mu dělal problémy.

Nicolau se ke konci kola odhodlal k takedownu a skočil Dvořákovi po nohách. Ten jej ale krásně ubránil a po chvíli motání na zemi, kde oběma bojovníkům hrozily leglocky se David dostal do horní pozice guardu. Odtud se snažil zasahovat Nicolaua údery a nenechával mu ani chvíli klidu. Ale Brazilec se dobře bránil a nedával Dvořákovi moc šancí na nějaký tvrdý úder, který by mohl způsobit větší škodu.

Zápas tak skončil a na řeč přišli bodoví rozhodčí, kteří všichni viděli vyhrát Matheuse Nicolaua v poměru 29-28 na body.

David Dvořák si tak bohužel připsal svoji první prohru v UFC a také první porážku po neuvěřitelných 10 letech a 16 výhrách. Za svůj výkon se však vůbec nemusí stydět, protože ukázal bojovné srdce a předvedl poměrně vyrovnaný zápas s jedním z nejlepších bojovníků ve své divizi.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články