Masvidal zaútočil na Covingtona v restauraci, výsledkem je zlomený zub a obvinění z napadení

Masvidal zaútočil na Covingtona v restauraci, výsledkem je zlomený zub a obvinění z napadení Jorge Masvidal a Colby Covington | zdroj: Profimedia

MMA bojovníci nejsou žádní beránci, ale nečekaný útok v restauraci je daleko za hranou a Jorge Masvidal za napadení svého bývalého kamaráda může mít vážné problémy.

Vypadá to, že ani 25 minut strávených v oktagonu s Colbym Covingtonem nestačilo Jorge Masvidalovi k zakopání válečné sekery. Podle všeho se tento americko-kubánský bojovník totiž rozhodl, že co se mu nepovedlo v oktagonu, zvládne v jedné z miamských restaurací, kam si pro večeřejícího Covingtona došel spolu se svými kumpány. Tam se strhla bitka, při které Masvidal zlomil svému rivalovi zub a celou situaci musela následně uklidnit miamská policie.

Ta po příjezdu na místo Masvidala zadržela pro podezření z napadení a zároveň vyslechla Covingtona, který měl vypovědět, že na něj zaútočil právě Masvidal. Podle policejní zprávy Jorge „naběhl na Covingtona z leva a bez jakéhokoliv varování jej dvakrát udeřil do obličeje“, přičemž údery byly vedeny do čelisti a na oko. Covington vypověděl, že Masvidal měl během útoku křičet něco ve smyslu „neměl jsi mluvit o mých dětech“ a poté, co na něj naběhli další tři nebo čtyři Masvidalovi kumpáni, zvolil raději taktický ústup do neveřejných prostor restaurace, odkud zavolal policii.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Established MMA (@establishedmma)

Masvidal těsně po incidentu zveřejnil video, ve kterém pravděpodobně naráží na celé napadení: „Říkej tomu ‚ukaž obličej challenge‘. Já jsem z Dade okresu. Mluvíš s*ačky, tak je musíš podložit. Takhle to děláme v našem městě.“

V úterý ráno na Twitteru horkokrevný bojovník znovu zmínil to, co údajně říkal Covingtonovi už v restauraci: „Dobré ráno všem, kromě těch, kteří si myslí, že je v pohodě mluvit o něčích dětech.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Rahul More (@more_fitmma)

Je dost smutné vidět, jak se ze dvou přátel, kteří spolu 8 let trénovali a dokonce spolu i dlouho bydleli, stali nepřátelé, kteří si vjedou do vlasů pokaždé, když se vidí. Což je přesně to, co Masvidal slíbil po svém prohraném zápase Covingtonovi:

„Je to pořád někdo, koho když uvidím na ulici, tak dám všechno do toho, abych mu zlomil jeho pos*ranou čelist. Je jedno jestli jsem dneska prohrál ve wrestlerských výměnách, pořád si o něm myslím, že je to zkurv*ený srab.“

Jorge tak sice v pondělí dodržel své slovo, ale fanoušky si tím asi moc nezískal, protože dát někomu zákeřně takhle nečekaný úder, ještě k tomu v přesile, je hodně za čárou. Zvláště když nebyl Masvidal schopen Covingtona porazit čestně a férově v oktagonu.

Je sice pravda, že Covington se neostýchá urážet samotné bojovníky a trefuje se i do jejich rodin a k upoutání pozornosti mu není svaté vůbec nic, ale Masvidalova eskapáda v restauraci byla ukázkou hloupého jednání, které nejen přináší na MMA bojovníky špatné světlo, ale také teď kvůli němu hrozí Jorgemu pobyt za mřížemi, protože byl policií formálně obviněn z napadení.

Jeho osud tak má v rukou paradoxně právě Covington, který, pokud se rozhodne proti bývalému kamarádovi svědčit, mu může ještě pěkně zavařit.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články