UFC se pláclo přes kapsu, bojovníkům z londýnského turnaje vyplatilo miliony navíc jako prémie

UFC se pláclo přes kapsu, bojovníkům z londýnského turnaje vyplatilo miliony navíc jako prémie Molly McCann a Paddy Pimblett na domácí půdě zazářili | zdroj: Profimedia

Šéf UFC po turnaji v Londýně neskrýval nadšení a slíbil, že se se svou organizací na ostrovy ještě letos vrátí. Akci na velkém stadionu ale uspořádat nechce.

Turnaj UFC v Londýně se v sobotu opravdu povedl a dá se bez přehánění říct, že šlo zatím o nejlepší MMA akci letošního roku. Angličané ukázali, že umí fandit a vyhecovali 10 domácích bojovníků k neuvěřitelným výkonům. Ne vždy se sice radovali z vítězství, ale 9 z 12 soubojů i díky atmosféře v hale skončilo před limitem a šéf Dana White byl tak nadšený, že všem jejich vítězům udělil bonus 50 tisíc dolarů, v přepočtu zhruba 1,1 milionu korun. Standardně se udělují "pouze" 4 takové prémie.

Mohl si to dovolit, jen na vstupném totiž organizace vydělala 4,5 milionu dolarů, tedy více než 100 milionů korun, což byl zároveň rekord londýnské O2 arény. White také uvedl, že to byla nejvýdělečnější Fight Night (označení pro běžné menší turnaje, které jsou v USA vysílány v televizi – pozn. red.) v historii jeho organizace. Přitom prý ještě 2 týdny zpátky uvažovali, že turnaj kvůli nespecifikovaným problémům přesunou do Abu Dhabí, naštěstí se tomu tak ale nestalo.

Dana White si na turnaji v Londýně užíval zájem fanoušků a fanynek Dana White si na turnaji v Londýně užíval zájem fanoušků a fanynek | zdroj: Profimedia

"Tento večer mě znovu nabil energií a připomněl mi, jaké je to dělat zápasy tady v Anglii. Tenhle rok se vrátíme, je mi úplně jedno, jaký máme program, nějaké věci přesuneme," neskrýval White na pozápasové tiskovce nadšení. "Jak se na to teď dívám je, že vezmeme půlku těch lidí, co dnes vyhráli a uděláme startovku z nich a některých dalších. A druhou půlku vezmeme v říjnu do Abu Dhabí. Jen takový nástřel z mojí hlavy, nad tímhle teď přemýšlím."

Pokud by musel šéf UFC zvolit jen jeden nejlepší výkon, vybral by prý Arnolda Allena, který zdolal velmi těžkého soupeře v podobě Dana Hookera opravdu ve velkém stylu. Když se ale zeptal přítomných novinářů, většina hlasovala pro Molly McCann, která soupeřku poslala do říše snů brutálním loktem. Nejvíce paf byl ale White zřejmě z celkové atmosféry v hale.


"Jestli jste tu nikdy na zápasech nebyli, tak je mi úplně jedno, kde na světě žijete, ale musíte se přijet podívat," apeloval během tiskovky na fanoušky. "Je to něco úplně jiného. Dokonce mě ani nenaštvalo, když jsem dostal zásah asi třemi pivy na konci finále."

Přesto hlavní muž UFC litoval, že na startovce jedna domácí hvězda chyběla. "Jediná věc, která mohla být lepší, pokud to tedy vůbec mohlo být lepší, by bylo mít v hlavním zápase Usmana a Leona. Posunoval jsem věci, snažil jsem se o to, aby se to uskutečnilo, ale Usmanova ruka ještě není připravena."

UFC se do Británie ještě letos vrátí a mnozí volají po tom, aby se turnaj odehrál na některém z tamějších fotbalových stadionů. Mezi VIP hosty byl také boxerský promotér Eddie Hern, který se prý za tuto variantu také přimlouval. White je ale proti. "Řeknu vám pár důvodů, proč nemám show na stadionech rád. Za prvé, většina z nich je otevřená a tohle není země, kde děláte věci venku. Ok, buďme upřímní. A také na stadionu nedostanete ten stejný zážitek jako v hale. Ale vy jste tady na to zvyklí. Já si jen myslím, že v aréně dostanete lepší atmosféru, lepší zážitek." 

Další evropskou zemí, kde se UFC letos zastaví, by měla být Francie. Česko si bude muset počkat minimálně do roku 2023. Možná se tam mezitím alespoň rozšíří řady českých a slovenských zástupců, kteří by se pak v Praze mohli blýsknout podobně jako Angličani v Londýně. O talenty totiž na domácí scéně rozhodně není nouze a namátkou třeba Tereza Bledá, Matěj Peňáz či Jakub Tichota, by nemuseli být od angažmá v nejslavnější světové MMA organizaci daleko.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články