Craig předvedl skvělý obrat zápasu a Krylova nachytal na rychlou submisi

Craig předvedl skvělý obrat zápasu a Krylova nachytal na rychlou submisi Paul Craig | zdroj: Profimedia

Paul Craig je známý tím, že i zdánlivě prohraný zápas dokáže dovést do vítězného konce. A stejný kousek předvedl i v utkání s Nikitou Krylovem.

Na turnaji UFC London bylo vidět spousta skvělých ukončení i překvapivých momentů a o jeden z nich se postaral skotský bojovník Paul Craig, který měl v zápase s Nikitou Krylovem pořádně namále, ale nakonec to byl on, kdo se radoval z vítězství v prvním kole.

Craig i Krylov jsou skvělými grapplery, dohromady ukončili celkem 42 soupeřů a ani jeden nemá ve zvyku nechávat rozhodnutí na bodových rozhodčích. Paul Craig se za svých 21 zápasů dostal k bodovým rozhodčím jen jednou a byla z toho remíza a Nikita Krylov nechal rozhodčí rozhodovat jen ve třech případech z celkových 36 zápasů.

Ani tento zápas nebyl výjimkou a nedostal se ani do druhého kola. Paul Craig je totiž jedním z těch bojovníků, které se nevyplatí podceňovat ani na vteřinu. Pokud to jeho soupeř udělá, je dost možné, že se o chvíli později ocitne ve škrcení nebo v nějaké páce.

A přesně to se stalo Nikitě Krylovovi, který sice zápas začal skvěle, ale Craig jej dokázal otočit. Krylov do zápasu vlétl bez jakéhokoliv respektu s naskočeným kopem a poté rozdal Craigovi několik tvrdých úderů, po kterých byl skotský bojovník značně otřesen. Chytil se Krylova jako klíště a šel s ním na zem. Jenže tím to neskončilo a Krylov mu i na zemi nedopřál klidu. Z half-guardu jej neustále mlátil do hlavy tvrdými kladivy a vypadalo to, že Paul Craig nemá od ukončení daleko.

Jenže skotský bojovník ukázal „statečné srdce“ a především duchapřítomnost. Když se Krylov postavil a začal rozdávat údery z guardu, Paul si jej přitáhl, obtočil mu nohu kolem krku a zkušeně jej zamknul do triangle choku. Krylovovi po chvíli nezbývalo, než zápas odklepat a Paul Craig mohl slavit vítězství díky dalšímu triku v rukávu.

 Díky tomuto vítězství se Craig pravděpodobně dostane do první desítky nejlepších bojovníků polotěžké váhy a vyšoupne z devátého místa právě Krylova. Navíc je pořádně rozjetý, vyhrál 5 zápasů v řadě a neustále ukazuje, že jeho grappling rozhodně není radno podceňovat.

Naopak Nikita Krylov prohrál 4 z posledních šesti zápasů a pokud se v UFC bude chtít udržet, bude muset v příštím zápase pořádně zabrat.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články