Rountree totálně přejel Robersona. Nevšední ukončení ocenil i McGregor

Rountree totálně přejel Robersona. Nevšední ukončení ocenil i McGregor Khalil Rountree Jr. | zdroj: Profimedia

S některými bojovníky není radno si zahrávat a Khalil Rountree Jr. patří mezi ně. Jeho tvrdého ukončení si všiml i Conor McGregor a ocenil jej za inovaci.

Na víkendovém turnaji UFC Vegas 50 jsme byli svědky dobrých bitev a tvrdých ukončení. Jedno takové předvedl i americký bojovník Khalil Rountree Jr., který svého soupeře Karla Robersona bez milosti převálcoval.

Roberson přitom není žádné ořezávátko ale zkušený kickboxer, který bojoval i v prestižní organizaci Glory. Jenže sám Rountree je také skvělý striker, který jezdí často trénovat do Thajska a na kickboxery má dobrý recept. Před 4 lety dokonce všechny překvapil a knockoutoval šampiona K-1 Gokhana Sakiho, od kterého každý čekal, že bude americkému MMA zápasníkovi v postoji dominovat.

Rountree je známý především svou výbušností a brutalitou, kdy jde do klece svého soupeře zničit naprosto bez milosti. Své o tom ví i litevský bojovník Modestas Bukauskas, který v září minulého roku od Rountreeho dostal nekompromisní sidekick na koleno, který mu zpřetrhal vazy a znemožnil pokračovat v souboji.

I v zápase s Robersonem ukázal Khalil, jak strašlivým bojovníkem opravdu je. V prvním kole se Roberson ještě dokázal bránit, i když jej Rountree neustále držel zády ke kleci a kontroloval oktagon. Roberson občas vyrazil do útoku, ale Rountree jej vždy okamžitě zakontroval a ještě mu rozdal několik ran navíc.

Na začátku druhého kola vlétl Rountree do Robersona tvrdou kombinací úderů zakončenou pravým hákem, kterým jej srazil k zemi. Roberson se snažil přežít a i přes inkasované údery se dokázal postavit. Jenže Rountree pro něj měl připravené koleno do hlavy a znovu jej zahodil na zem.  Tam se ještě Roberson pokusil o páku na nohu, ale nebylo to nic, co by Khalila ohrozilo. Ten naopak nakopl schouleného Robersona do žeber brutálním roundkickem a dalšími údery si vynutil zastavení zápasu.

Tvrdým ukončením si Khalil vysloužil také bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera a navíc se dočkal  pochvaly od Conora McGregora. Tomu se líbil především netradiční kop do žeber na dřepícího Robersona: „Krásně načasovaný kop do žeber na klečícího soupeře. Málo používaná legální technika. Je hezké vidět nějakou čerstvou inovaci místo toho obvyklého odpadu, který vidíme neustále,“ napsal Ir na Twitteru.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články