Nekompromisní UFC, Klein musel do zápasu se zraněním. V jaké váze bude pokračovat?

Nekompromisní UFC, Klein musel do zápasu se zraněním. V jaké váze bude pokračovat? Lajoš Klein před zápasem v UFC. | zdroj: Profimedia

Do UFC se Lajoš Klein dokázal probojovat jako první Slovák, to už mu nikdo nevezme. O víkendu si navíc připsal klíčové vítězství, které mu angažmá v zámořské organizaci pravděpodobně prodlouží.

Lajoš Klein o víkendu potvrdil, že štěstí přeje odvážným. Pouhých osm dní před posledním turnajem kývnul na zápas, který se navíc měl uskutečnit ve vyšší váze. Američan Devonte Smith ovšem na slovenskou hvězdu nestačil, Klein si došel pro pěkné vítězství na body, přičemž si zároveň s největší pravděpodobností zajistil prodloužení smlouvy.

O neplánovaném výletu do Las Vegas promluvil v rozhovoru s Ondřejem Novotným v poslední epizodě MMA letem světem. Sice očekával, že se další zápas uskuteční někdy v březnu, i tak byl ale trochu zaskočen, když se jednoho dne probudil a přečetl si, že ho čeká duel se Smithem. Štěstí mu ale nejprve nepřálo. Na jednom z posledních tréninků si totiž zlomil prst na levé noze, což je samozřejmě zásadní komplikace, Lajoš měl problém na nohu vůbec došlápnout. “Popravdě jsem nevěděl, co dělat, jestli do toho jít, nebo to zrušit, pokud by s tím byli v pohodě, když to zruším kvůli zranění, a dají mi šanci někdy jindy.” Z rozhovoru s manažerem Danielem Rubensteinem ale vyšlo najevo, že pokud do zápasu nenastoupí, může na UFC zapomenout. Klein tedy neměl na výběr.

Když odlétal do Spojených Států, byl smířen s tím, že si v duelu de facto nekopne, šlo totiž o dominantní nohu, kterou využívá k ukázkovým highkickům. Za velkou louží si ale došel na kliniku, kde absolvoval obstřiky. A ty naštěstí zabraly. “Absolutně jsem to necítil, takže jsem byl hned úplně v pohodě, i v hlavě. Hned jsme šli na trénink, zkusili jsme, jestli ta noha drží, všechno bylo super.” Zlomeninu necítil po celý zbytek přípravy. “Do zápasu jsem šel, aniž bych řešil, že mám zlomený prst, vůbec jsem to necítil, dokázal jsem i kopat.”

Nakonec mu sedla i váha, byť běžně nastupuje v pérové divizi. “Opravdu jsem se cítil velmi dobře, neporovnatelně dobře, než když dělám tu 66.” Klein se hlavně vyhnul dramatickým momentům během shazování, hned v rámci své premiéry ostatně stanovený limit překročil, čímž vedení UFC příliš nepotěšil. Na fotkách z vážení do zápasů v pérové divizi dle vlastních slov vypadá, jako kdyby měl do hodiny zemřít. V kleci pak často cítí, že mu chybí síla a fyzička, nedokáže tím pádem zužitkovat měsíce dřiny před zápasem, což podle něj nemá smysl. A právě zápas se Smithem mu otevřel oči. “Asi se zaměříme na lehkou váhu.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ľudovít Klein (@lajosko.klein)

Od soupeře očekával, že bude v první řadě silnější, zároveň si musel dávat pozor na jeho dlouhé ruce. “Mr. Highlight” šel do boje s jasně danou rolí. “Chtěl jsem být ten, kdo bude za každou cenu vyvíjet tlak, řekl jsem si, že v životě neustoupím, budu se tlačit dopředu, ať už to bude přes úder, nebo nějaký kop.” Před soupeřem nechtěl ustupovat, protože to se mu v posledních zápasech vymstilo. Z prvního kola měl skvělý pocit, Smith byl dokonce vážně otřesený, když se trefil ze zadní ruky. “Ve druhém kole jsem ho zase nachytal na pushkick, viděl jsem, že mu vůbec nesedl,” zavzpomínal.

Američan ovšem také několikrát zahrozil, Kleina nechal ochutnat jeho vlastní medicínu, a sice highkick ze zadní nohy. Tlak neustával ani v posledním kole, kde taktéž natrefoval několik úderů, tím Lajoše vyburcoval k další aktivitě. “Dal jsem do toho maximum. Ten večer jsem byl nastavený tak, že nemůžu prohrát.” A to se skutečně vyplnilo. Jeden z rozhodčích sice viděl vyhrát Američana, další dva ale bodovali ve prospěch Lajoše. Mohl se tedy radovat z klíčového vítězství.

A jak to tedy vypadá s další smlouvou? “Řešíme nový kontrakt, je to všechno na dobré cestě, mám extrémní radost. Vše nasvědčuje tomu, že dostanu novou smlouvu na čtyři zápasy,” řekl s tím, že ještě má šanci dokázat v UFC velké věci.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články