Attila Végh zhodnotil výkony Budaye a Kleina, fanoušky vyzval k větší podpoře

Attila Végh zhodnotil výkony Budaye a Kleina, fanoušky vyzval k větší podpoře zdroj: Profimedia

Přímo od klece mohl Attila sledovat výkony svých svěřenců. Zatímco v prvním zápase se radovali z vítězství, v druhém přišla hořká porážka.

O výkonech zástupců Spartakus Fight Gymu popovídal v rozhovoru s Ondřejem Novotným ve vysílání MMA letem světem. Nejprve se věnoval výkonu Martina Budaye, kterému se v dobývání Ameriky dařilo o poznání lépe. Attila prozradil, že chtěl slovenský těžkotonážník do zahraničí odcestovat dříve, aby se mohl aklimatizovat a doladit přípravu v Sanford MMA, kde se běžně připravuje čerstvý šampion polotěžké váhy Oktagonu –⁠ Viktor Pešta. Kvůli problémům s vízem se ale odlet musel posunout, což byla jistá komplikace, protože mu chyběli sparing partneři.

Attila také připomněl, že Lorenzo Hood všechny své vítězné zápasy rozhodl v prvním kole. Věděli, že je velmi silný a výbušný, chtěli si dát pozor na jeho tradiční nástup v první pětiminutovce, kterou chtěli hlavně přežít. Jak už ale víme, byl to naopak Buday, kdo soupeře poslal k zemi pouhých několik vteřin před koncem prvního kola.

“Badyho jsme přichystali hlavně po psychické stránce, protože bojovat o smlouvu v UFC, to pro něj byla životní výzva. Velmi dobře to zvládnul, skvěle zapracoval. Když šel do zápasu, byl už v hlavě velmi dobře připravený, šel si to odmakat. Všiml jsem si, že je oproti soupeři silnější, hned první koleno na stehno mu nechutnalo. A to už jsem věděl, že je to jedna z možných cest.”

Zápas nicméně nebyl tak jednoznačný. Když se Buday pokusil o takedown, dokázal se Hood uvolnit z jeho sevření, načež zahájil drtivý protiútok. “Badymu” dokonce zlomil nos. Slovenský obr se však rychle vzpamatoval, Hooda svázal a znovu si ho opřel o pletivo. “V jeden moment jsem si všimnul, jak soupeř sklonil hlavu, tak jsem Badymu poradil, aby tam poslal koleno,” zavzpomínal Attila na kritický moment. Buday naštěstí poslechl a skvěle se trefil přímo na komoru. A to už šel Američan k zemi.

Zlomený nos Attila nevnímá jako velkou komplikaci, Buday však od doktorů dostal doporučení, aby v následujících sedmi týdnech netrénoval a věnoval se odpočinku. V UFC si vysloužil tradiční smlouvu na čtyři zápasy, odměna za ten první se bude pohybovat kolem 12 tisíc dolarů.

Zápas Lajoše Kleina se ovšem odehrával podle úplně jiného scénáře. Attila jen těžko hledá vysvětlení, proč se Lajošovi nezadařilo. Údajně byl ve fantastické formě, protože se připravoval s těmi nejlepšími (taktéž v Sanford MMA), váhu zvládl na jedničku a také byl správně nastavený v hlavě. Do zápasu ostatně nastupoval jako výrazný favorit. V kleci se v něm ale něco zlomilo.

“První kolo bylo víceméně OK, pak ale podle mě přišel moment, kdy buď dostal čistý úder do hlavy, nebo možná šlo o to první škrcení, ze kterého se dokázal dostat, ale zároveň se vysílil, nebo já nevím. Opravdu jsme nemohli najít odpověď na to, co se mohlo stát.” Tým kolem Kleina tento oříšek stále nedokázal rozlousknout, Attila se spolu se svými kolegy chystá na podrobnou analýzu, aby problém správně identifikovali.

Také Nate Landwehr bohužel chodí do klece skvěle připraven. Pohlídal si Kleinovy drtivé highkicky a ani další zbraně talentovaného Slováka příliš nefungovaly, což možná trochu zahýbalo s jeho vůlí a sebevědomím. Američan naopak postupně přidával na rychlosti a Lajoše neustále tlačil do nepříjemných situací. Před začátkem třetího kola dostal Klein od Attily pokyn, aby zkusil zariskovat a rozhodnout, protože první dvě prohrál. To se ale ve finále nevyplatilo. Landwehr potrestal nevydařený pokus o takedown a ukončil zápas na anaconda choke. “Celému týmu to bylo velmi líto, ale jdeme dál, to je prostě MMA, s tím se nedá nic dělat.”

Klein se nyní bude soustředit na čtvrtý zápas, který bude naprosto klíčový pro jeho další setrvání v Lize mistrů. “Má tam ještě jeden zápas, kde se musí ukázat. Když vyhraje, tak si myslím, že s ním prodlouží smlouvu, když prohraje, tak ne. Poslední zápas bude rozhodující.” Attila potvrdil, že je Lajoš zdravý, netrpí na žádné vážné zranění. Další bitva by se podle něj mohla uskutečnit nejdříve v březnu příštího roku.

Krátce po zápasu se samozřejmě vyrojily nepříjemné komentáře, což Attilu příliš nepotěšilo, fanoušky tedy vyzval, aby Lajoše podpořili. “Lidem bych chtěl vzkázat, aby ho podrželi, aby se ho nesnažili potopit. Vždyť reprezentuje naší krajinu, je obrovský úspěch, že se tam dostal.”

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články