Je to tam! Buday zdemoloval "Zabijáka snů" a nadšený šéf UFC mu nabídl smlouvu

Je to tam! Buday zdemoloval "Zabijáka snů" a nadšený šéf UFC mu nabídl smlouvu Martin Buday v DWCS | zdroj: Profimedia

Tuzemský Oktagon si bude muset hledat nového krále těžké váhy, Martin Buday totiž za velkou louží předvedl parádní výkon a vybojoval si angažmá v MMA lize mistrů.

Šampion těžké váhy Oktagonu Martin Buday byl teprve druhým bojovníkem z česko-slovenských luhů a hájů, který dostal pozvánku do show Dana White´s Contender Series, v níž šéf UFC hledá nové tváře do své organizace. Před lety skrz ni mezi elitu pokoušel probít Michal Martínek, tomu se to však tehdy nepovedlo.

Proti Budayovi nastoupil Američan Lorenzo Hood, známý též pod přezdívkou "Zabiják snů", jehož statistiky doslova naháněly hrůzu. Všech svých 12 výher totiž získal knockoutem v prvních kolech. Při bližším pohledu se však ukázalo, že často čelil ne úplně kvalitním soupeřům. Když už prohrával, bylo to na zemi, což zvyšovalo šance pro slovenského bojovníka, který má bohaté zkušenosti z brazilského jiu-jitsu.

Bylo jasné, že Hood do zápasu vlétne naplno a bude chtít Martina sestřelit co nejrychleji. Byl to ale paradoxně slovenský bojovník, kdo trefil první signifikantní úder. Američana však zasáhl pěstí přímo na oko a rozhodčí v domnění, že šlo o zakázané šťouchnutí prsty, zápas přerušil.

Během krátké pauzy nabral Hood druhý dech a následně ještě přidal na ofenzívě. Buday ho ale zkušeně svázal do klinče na kleci a za hlasitého povzbuzování Attily Végha mu koleny mu začal demolovat stehno.

Když se ale pokusil o takedown, Američan se vysmýkl a zahájil drtivý protiútok. Trefil čtyři údery za sebou a domácím fanouškům muselo zatrnout. Buday ale ukázal, že pověsti o tvrdosti jeho brady nelžou, rány jako by jím takřka neotřásly. Znovu natlačil Hooda na pletivo a pokračoval v demolici koleny.

Konec kola se blížil, ale bylo jasné, že i pokud Američan vydrží, jeho pohyblivost bude ve druhém kole kvůli rozkopané noze značně omezená. Ve tváři Hooda bylo vidět, jak moc každé koleno bolí. Buday ale náhle změnil taktiku a začal mu údery útočit na obličej, když pak do stejného místa poslal i koleno, „Zabiják snů“ se sesunul k zemi. Do konce kola v tu chvíli zbývalo necelých 10 vteřin.

View this post on Instagram

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

„Doufám, že jsem udělal dojem na Danu Whita, abych dostal smlouvu,“ usmíval se Martin během pozápasového rozhovoru. Kdo show pravidelně sleduje, ten už ale nepochyboval, že řady bojovníků UFC rozšíří druhý slovenský zástupce.

Dana White neskrýval nadšení: „Nerad to říkám, ale jsem vlastně rád, že to rozhodčí pokazil s tím šťouchnutím do oka, protože nám to dalo šanci vidět od Martina víc. Protože, kdyby se to nestalo, tak by ten zápas skončil už tam. Pak si dostal nějaké tvrdé údery na bradu, ale hezky ses z toho dostal. Jsi velký, silný, tvrdý. Máš to 9:1 a je ti teprve 29 let, jsi na vrcholu a navíc v těžké váze.“

Spartakus Fight Gym ale bude muset velké oslavy prozatím odložit, už v neděli ráno totiž čeká důležitý zápas také Lajoše Kleina, který se utká s tvrďákem Natem Landwehrem. Věříme, že i on potvrdí své kvality a připíše si další cenné vítězství v prestižní UFC.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články