Lajoše Kleina čeká třetí zápas v UFC. Soupeř miluje krvavé přestřelky v postoji

Lajoše Kleina čeká třetí zápas v UFC. Soupeř miluje krvavé přestřelky v postoji Lajoš Klein slaví svou první výhru v UFC | zdroj: Getty Images

Talentovaný Lajoš Klein se po zranění vrací zpět do tvrdého tréninku, na podzim ho totiž čeká další zápas v UFC. Snadné to nebude, soupeř je tvrďák, střet s ním ale slibuje divácky atraktivní podívanou. 

Ludovít "Lajoš" Klein (17-3) je prvním a aktuálně také jediným slovenským zástupcem v prestižní UFC. Mezi světovou elitou zatím stihl dva zápasy. V tom premiérovém se blýskl svým pověstným highkickem a Younga knockoutoval hned na začátku prvního kola. Druhé představení mu však nevyšlo podle představ, na Američana Trizana bodově nestačil. Krom porážky si z květnového zápasu navíc odnesl také nepříjemné zranění nohy, které si vyžádalo operaci.

Po krátké rekonvalescenci ale Lajoš hlásí návrat do tréninku a přidal rovnou také oznámení nadcházejícího zápasu. Soupeřem mu tentokrát bude Američan Nate Landwehr (14-4). Ten do UFC naskočil loni jako úřadující šampion ruské organizace M-1, na uvítanou ale od Herberta Burnse vyfasoval tvrdé KO kolenem do hlavy.

Landwehr vyznává styl vyhraj nebo padni, sází na boxerské kombinace a neustále na soupeře tlačí. Necouvne z žádné přestřelky v postoji, což se mu ale v UFC už dvakrát stalo osudným. V krvavém souboji s Darrenem Elkinsem ale ukázal, že vydrží bojovat v šíleném tempu celých 15 minut. Šance, že by se pokusil Kleina vzít na zem, je naprosto minimální. Naopak pro slovenského bojovníka by tudy ale eventuálně mohla vézt cesta k vítězství, pokud by se na nohách ocitl v problémech.

Nate Landswehr "Pot, krev a zatraceně dobré zápasy, to je to, co přináším do UFC," nechal se po výhře nad Elkinsem slyšet Landwehr (vpravo). | zdroj: Profimedia

Spíš se dá ale očekávat divácky vděčná válka v postoji. Klein je známý svým pověstným "neviditelným" kopem na hlavu, s nímž nachytá takřka každého. Jakmile navíc Landwehr začne útočit, tak na obranu příliš nemyslí, což by se mu mohlo stát ostudným. Uvidíme také, jak moc se na Lajošově výkonu promítne pomoc mentálního kouče, s nímž Spartakus fight gym nedávno navázal spolupráci. Souboj Klein versus Landwehr je naplánován na 16. října a měl by se uskutečnit v Las Vegas.

Zdroje:  Instagram Lajoše Kleina

Nejnovější články